Απάντηση προς ΔΗΚΟ: Αυτό είναι το προσόν του Νικόλα Παπαδόπουλου;
Τετ, 13 Σεπ 2017

Νομίζουν στο ΔΗΚΟ ότι για να εκλεγεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος πρέπει να κατηγορούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Αυτό είναι το προσόν του υποψηφίου τους;

Ανακοίνωση Εκπρ. Τύπου ΔΗΣΥ, Πρ. Προδρόμου:

Με νέα Ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ σήμερα κατηγορεί και πάλι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο τίτλος της ανακοίνωσης, με αναφορά στο Κυπριακό, είναι αυτόδηλος: «Αναξιοπιστία, αδιαφάνεια και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, τα χαρακτηριστικά του Νίκου Αναστασιάδη».

Πιστεύουν ότι ο τρόπος για να υποστηρίξουν οι πολίτες τον υποψήφιό τους κ. Νικόλα Παπαδόπουλο είναι να κατηγορούν και να κακοχαρακτηρίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Διερωτάται κανείς: Το κύριο προσόν του υποψηφίου τους είναι να κατηγορεί τον Πρόεδρο;

Οι πολίτες θα έχουν πράγματι να διαλέξουν στις προεδρικές εκλογές ανάμεσα
- σε έναν υποψήφιο όπως ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε αρνητικά σε κάθε ευκαιρία διαπραγμάτευσης, προειδοποιώντας διαρκώς για καταστροφές και συμβουλεύοντας να απέχουμε και
- τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο οποίος, με τη συνδρομή και της ελληνικής κυβέρνησης, οδήγησε τη διαπραγμάτευση στο σκληρό πυρήνα του κυπριακού ζητήματος ως προβλήματος κατοχής και διεκδίκησε βάσιμα την κατάργηση των εγγυήσεων-παρεμβάσεων και την αποχώρηση του κατοχικού στρατού, ακούγοντας τον γενικό γραμματέα να διαπιστώνει ότι με τη συμφωνία για λύση η Κύπρος πρέπει να είναι ένα φυσιολογικό κράτος.
Δεν χρειάζεται να κατηγορήσουμε κανέναν προκειμένου να προχωρήσουμε σύμφωνα με την προσδοκία της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών για μια στρατηγική του μέτρου και της εθνικής ευθύνης μέσα από την οποία θα διαπραγματευτούμε και θα διεκδικήσουμε μια συμφωνία για λύση που θα μπορεί να είναι αποδεκτή από τους πολίτες, αλλά και θα κατοχυρώνει την ασφάλεια με την πραγματική και πλήρη αποχώρηση της Τουρκίας από την Κύπρο.

Flickr Feed

Τρι, 23 Ιαν 2018

Αυτή την Κυριακή εδραιώνουμε την τελική απόφαση για να συνεχίσουμε με σταθερά βήματα μπροστά, για μια καλύτερη Κύπρο: με ψήφο στον Νίκο Αναστασιάδη!

Παρακολουθήσαμε ψες την τηλεοπτική συζήτηση ανάμεσα σε όλους τους βασικούς υποψηφίους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε με σαφήνεια το σχέδιό του:
- για την πορεία της χώρας σε δρόμο ανάπτυξης, με σταθερά βήματα μπροστά · μια πορεία που κάνει την Κύπρο συνεχώς καλύτερη για τους πολίτες της,
- αλλά και για τη διεκδίκηση, μέσα από υπεύθυνη και αποφασιστική διαπραγμάτευση, για το εθνικό ζήτημα, για μια λύση με ασφάλεια, όπως ήδη το έχει καταγράψει ο Πρόεδρος στο επίπεδο των Η.Ε.

Η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη είναι ξεκάθαρη και ήδη δοκιμασμένη, με θετικά αποτελέσματα που τα βλέπουν όλοι. Δεν έχει «ίσως» και «αν» και «θα». Ούτε χρειάζεται πειράματα.
Είναι η Κύπρος που κάθε μέρα γίνεται καλύτερη και προχωρά μπροστά.
Είναι η Κύπρος που γίνεται μια χώρα που μπορεί να ανταποδίδει στους πολίτες της τα όσα δικαιούνται και αξίζουν.
Πρέπει να κρατήσουμε και να προεκτείνουμε ό,τι κερδίσαμε, με κόπους και προσπάθειες όλου του λαού.

Η συζήτηση αυτή -όπως και οι δημοσκοπήσεις- έδειξε την υπεροχή του Προέδρου Αναστασιάδη.
Την Κυριακή όμως ψηφίζουμε. Είναι η ώρα της κάλπης, η ώρα της αλήθειας. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, σε όλες τις ηλικίες: το αποτέλεσμα δεν θα έρθει από μόνο του - χρειάζεται η συμμετοχή και η ψήφος όλων μας!

Πρέπει να δώσουμε ισχυρή εντολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο.

Στις 4 Φεβρουαρίου θα έχουμε την τελική απόφασή μας για να συνεχίσουμε με σταθερά βήματα μπροστά. Γι’αυτό το σκοπό όμως χρειάζεται αυτή την Κυριακή, στις 28 Ιανουαρίου, να εδραιώσουμε την απόφαση. Κι αυτό θα γίνει ψηφίζοντας στην κάλπη Νίκο Αναστασιάδη.

Λευκωσία, 23 Ιανουαρίου 2018

Τρι, 23 Ιαν 2018

Εντελώς εσφαλμένη η αναφορά Ν.Παπαδόπουλου στην τιμή του φυσικού αερίου: δείγμα πολιτικών προτάσεων που εφ’όσον βασίζονται σε ανακρίβειες, οδηγούν σε επισφαλή πορεία

Δείγμα ισχυρισμών που χτίζονται «πάνω στην άμμο» ήταν η εντελώς ανακριβής και κυριολεκτικά αντίστροφη από την πραγματικότητα πληροφορία που κατέθεσε ψες στην τηλεοπτική συζήτηση των υποψηφίων ο κ.Ν.Παπαδόπουλος. 

Στην πραγματικότητα οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου όχι μόνο δεν «διπλασιάστηκαν» όπως ανέφερε προκειμένου να ενισχύσει ισχυρισμό για την ανάγκη εσπευσμένης εμπορευματοποίησης και «απωλειών», αλλά έχουν υποστεί καθαρή μείωση τα τελευταία χρόνια.
Πρόκειται για ένα ακόμα παράδειγμα ανακριβών ισχυρισμών που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Το συμπέρασμα είναι ότι εάν σχεδιάζονται πολιτικές και προτάσεις βασισμένες σε ανακρίβειες, η χώρα θα οδηγηθεί σε επισφαλείς δρόμους. Είναι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε προχωρώντας με μεθοδικότητα, μελέτη και τεκμηρίωση. Δηλαδή με σταθερά βήματα μπροστά.

Λευκωσία, 23 Ιανουαρίου 2018

Δευ, 22 Ιαν 2018

Καταδικάζουμε τις επεμβάσεις της Άγκυρας στις εσωτερικές υποθέσεις των Τουρκοκυπρίων και ιδιαίτερα τις απόπειρες να πληγεί η ελευθερία έκφρασης γνώμης και ο Τύπος. Εξαιρετικά ανησυχητική είναι όμως η απόπειρα να υποκινηθούν εκδηλώσεις βίαιης καταστολής εναντίον της τουρκοκυπρικής εφημερίδας. Δείχνει ότι αντιδημοκρατικές πρακτικές που έχουν επιβληθεί στο εσωτερικό της Τουρκίας διαχέονται τώρα με μεγαλύτερη ένταση και στην κατεχόμενη Κύπρο.

Όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στα κατεχόμενα, σε συνδυασμό με τη συζήτηση που ακούμε σχετικά με την τουρκική εισβολή του 1974, υπογραμμίζουν με έναν ακόμα τρόπο την ανάγκη να βρεθεί μια πολιτική συμφωνία, που όχι μόνο θα τερματίζει την τουρκική κατοχή, αλλά θα αποκλείει και την ανάμιξη της Άγκυρας στις υποθέσεις της Κύπρου, με κατάργηση των εγγυήσεων και των όποιων επεμβατικών δικαιωμάτων.

Λευκωσία, 22 Ιανουαρίου 2018