Εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους
Παρ, 15 Δεκ 2017

Απευθυνόμαστε σήμερα σε όσους δεν έχουν εξασφαλίσει δικαίωμα συμμετοχής για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018. Είτε δεν έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, είτε δεν έχουν υποβάλει αίτημα για συμπερίληψη τους στους ειδικούς καταλόγους εξωτερικού.

Ιδιαίτερα ωστόσο στους νέους ηλικίας 18 με 25, οι οποίοι και αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των άγραφων. Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Από τη μη εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους, κανένα μήνυμα δεν πρόκειται να μεταφερθεί. Υπενθυμίζουμε εξάλλου πως δεν αποτελούν μέρος ούτε καν στις μετρήσεις της αποχής.

Η έκφραση της βούλησης μιας ψήφου μεταφέρεται ακριβώς μέσα από τη συμμετοχή όσων μετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Είναι λοιπόν η ώρα να τοποθετηθούν και να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό τη δική τους άποψη.

Για το λόγο αυτό τα γραφεία και τα εκλογικά επιτελεία της παράταξης μας και του υποψήφιου για επανεκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα βρίσκονται ανοικτά όλο το Σαββατοκύριακο για να παρέχουν πληροφορίες και να εξυπηρετήσουν όλους όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους ή να εγγραφούν στους ειδικούς καταλόγους του εξωτερικού. Επιπλέον ως προς τούτο έχει τεθεί σε λειτουργία Παγκύπριος αριθμός επικοινωνίας για ενημέρωση στο 80002018.

Υπενθυμίζουμε πως το χρονοδιάγραμμα για εγγραφή εκπνέει τη Δευτέρα στις 1700 η ώρα, ενώ για τη διαδικασία δεν απαιτούνται περισσότερα από 5 λεπτά.

Στέλνουμε για ακόμη μια φορά λοιπόν το μήνυμα: Οι νέοι αυτού του τόπου αποτελούν αξιόλογο κεφάλαιο στην προσπάθεια δημιουργίας ενός σύγχρονου και σοβαρού κράτους. Που να σέβεται τις ανάγκες του κάθε πολίτη και να μπορεί να βρεθεί ουσιαστικά στο πλευρό του. Κεφάλαιο ωστόσο που μπορεί να αξιοποιηθεί όταν όλοι οι νέοι το απαιτήσουμε ενεργά.

Λευκωσία, 15 Δεκεμβρίου 2017

Flickr Feed

Δευ, 22 Ιαν 2018

Καταδικάζουμε τις επεμβάσεις της Άγκυρας στις εσωτερικές υποθέσεις των Τουρκοκυπρίων και ιδιαίτερα τις απόπειρες να πληγεί η ελευθερία έκφρασης γνώμης και ο Τύπος. Εξαιρετικά ανησυχητική είναι όμως η απόπειρα να υποκινηθούν εκδηλώσεις βίαιης καταστολής εναντίον της τουρκοκυπρικής εφημερίδας. Δείχνει ότι αντιδημοκρατικές πρακτικές που έχουν επιβληθεί στο εσωτερικό της Τουρκίας διαχέονται τώρα με μεγαλύτερη ένταση και στην κατεχόμενη Κύπρο.

Όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στα κατεχόμενα, σε συνδυασμό με τη συζήτηση που ακούμε σχετικά με την τουρκική εισβολή του 1974, υπογραμμίζουν με έναν ακόμα τρόπο την ανάγκη να βρεθεί μια πολιτική συμφωνία, που όχι μόνο θα τερματίζει την τουρκική κατοχή, αλλά θα αποκλείει και την ανάμιξη της Άγκυρας στις υποθέσεις της Κύπρου, με κατάργηση των εγγυήσεων και των όποιων επεμβατικών δικαιωμάτων.

Λευκωσία, 22 Ιανουαρίου 2018

Δευ, 22 Ιαν 2018


Όταν ξεκινήσαμε, το 2013, η Κύπρος ήταν μια χώρα σε διάλυση. 

Καταχρεωμένη. Με τον κόσμο να περιμένει στην ουρά.
Ουρά στα κοινωνικά παντοπωλεία. Ουρά σε τραπεζικές μηχανές, με τις τράπεζες κλειστές. Κυριαρχούσαν η αγωνία και ο φόβος για το αύριο.

Σήμερα έχουμε στήσει την οικονομία στα πόδια της.
Έχουμε ανάπτυξη. Έρχονται επενδύσεις και δημιουργείται απασχόληση. Η ανεργία μειώνεται διαρκώς. Οι νέοι βρίσκουν σιγά-σιγά τις ευκαιρίες που δικαιούνται και που αξίζουν.

Το κράτος έχει πλεονάσματα και έχει δυνατότητες για οφέλιμες πολιτικές.
Η κυβέρνησή μας μπορεί και σχεδιάζει το αύριο. Όπως, για παράδειγμα, με το Γενικό Σχέδιο Υγείας, που δεκαετίες το περιμέναμε...

Αυτή την πορεία πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν πρέπει:
ούτε να λοξοδρομήσουμε με την πλάνη μεγαλόστομων υποσχέσεων που δεν στέκουν πουθενά
ούτε και να αφήσουμε τους άλλους να μας πάρουν πίσω ξανά.

Έτσι θα ψηφίσουμε την Κυριακή που έρχεται.
Για να συνεχίσουμε στο δρόμο που φτιάχνει τη χώρα μας και τη ζωή μας.
Με σταθερά βήματα μπροστά. Με Πρόεδρο τον Νίκο Αναστασιάδη. Τον Πρόεδρο που έχει δείξει στην πράξη ότι βελτιώνει τα πράγματα. Ότι έχει σχέδιο για τη χώρα.

Λευκωσία, 22 Ιανουαρίου 2018

Παρ, 19 Ιαν 2018

Σε 10 μέρες οι Κύπριοι Πολίτες καλούνται στην κάλπη για να αποφασίσουν πως θα προχωρήσει η χώρα και το ερώτημα είναι:

αν θα μπούμε σε λογική πειραματισμών που θα αποσταθεροποιούσαν την χώρα όπως ακούγετε από τη μία πλευρά;

ή ακόμα να επιστρέψουμε σε πολιτικές που μας είχαν φέρει την βαθιά κρίση;

ή θα συνεχίσουμε με σταθερά βήματα μπροστά σε δρόμο ανάπτυξης και δημιουργίας που βελτιώνει την χώρα μας.

Ακούμε τους δύο βασικούς ανθυποψηφίους του Προέδρου της Δημοκρατίας να κατηγορούν ο ένας τον άλλον επειδή σε κάποιες θέματα συνεργάστηκαν με πολιτικές του Προέδρου Αναστασιάδη.

Εμείς λέμε ότι χρειάζονται συνεργασίες, πρέπει να βρίσκουμε συναίνεση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, να σχεδιάζουμε μεγάλες πολιτικές που παράγουν αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών.

Την ώρα που οι πολίτες αναγνωρίζουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη την ηγετική φυσιογνωμία που χρειάζεται η χώρα είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι με τις πολιτικές του ο Πρόεδρος μπορεί να εξασφαλίζει συναίνεση και συνεργασίες.

Γιατί πραγματικός αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα και στόχος μας η λύσης τους προς όφελος των πολιτών

Λευκωσία, 19 Ιανουαρίου 2018