Εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους
Παρ, 15 Δεκ 2017

Απευθυνόμαστε σήμερα σε όσους δεν έχουν εξασφαλίσει δικαίωμα συμμετοχής για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018. Είτε δεν έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, είτε δεν έχουν υποβάλει αίτημα για συμπερίληψη τους στους ειδικούς καταλόγους εξωτερικού.

Ιδιαίτερα ωστόσο στους νέους ηλικίας 18 με 25, οι οποίοι και αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των άγραφων. Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Από τη μη εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους, κανένα μήνυμα δεν πρόκειται να μεταφερθεί. Υπενθυμίζουμε εξάλλου πως δεν αποτελούν μέρος ούτε καν στις μετρήσεις της αποχής.

Η έκφραση της βούλησης μιας ψήφου μεταφέρεται ακριβώς μέσα από τη συμμετοχή όσων μετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Είναι λοιπόν η ώρα να τοποθετηθούν και να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό τη δική τους άποψη.

Για το λόγο αυτό τα γραφεία και τα εκλογικά επιτελεία της παράταξης μας και του υποψήφιου για επανεκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα βρίσκονται ανοικτά όλο το Σαββατοκύριακο για να παρέχουν πληροφορίες και να εξυπηρετήσουν όλους όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους ή να εγγραφούν στους ειδικούς καταλόγους του εξωτερικού. Επιπλέον ως προς τούτο έχει τεθεί σε λειτουργία Παγκύπριος αριθμός επικοινωνίας για ενημέρωση στο 80002018.

Υπενθυμίζουμε πως το χρονοδιάγραμμα για εγγραφή εκπνέει τη Δευτέρα στις 1700 η ώρα, ενώ για τη διαδικασία δεν απαιτούνται περισσότερα από 5 λεπτά.

Στέλνουμε για ακόμη μια φορά λοιπόν το μήνυμα: Οι νέοι αυτού του τόπου αποτελούν αξιόλογο κεφάλαιο στην προσπάθεια δημιουργίας ενός σύγχρονου και σοβαρού κράτους. Που να σέβεται τις ανάγκες του κάθε πολίτη και να μπορεί να βρεθεί ουσιαστικά στο πλευρό του. Κεφάλαιο ωστόσο που μπορεί να αξιοποιηθεί όταν όλοι οι νέοι το απαιτήσουμε ενεργά.

Λευκωσία, 15 Δεκεμβρίου 2017

Flickr Feed

Τετ, 16 Ιαν 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΣΥ

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

  • Αβέρωφ Νεοφύτου: «Όσον αφορά τον τουριστικό τομέα μπορούμε να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και αντιπροσωπεία του κόμματος  στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

Είναι με χαρά που υποδεχτήκαμε σήμερα τον Υφυπουργό Τουρισμού. Τον πρώτο στην ιστορία της Κυπριακής Πολιτείας που έχουμε ως τουριστική χώρα.

Θέλω να ευχηθώ εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού τα καλύτερα. Αναλαμβάνει το πηδάλιο ενός νεοσύστατου Υφυπουργείου που έχει να κάνει με την ατμομηχανή της κυπριακής οικονομίας, τον Τουρισμό.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, εγώ ως Πρόεδρος, η ηγεσία και η κοινοβουλευτική ομάδα, θα είμαστε δίπλα στο Υφυπουργείο για να στηρίξουμε το έργο του. Γιατί όσον αφορά τον τουριστικό τομέα μπορούμε να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Λευκωσία, 16 Ιανουαρίου 2019

Τετ, 16 Ιαν 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΤΖΩΡΤΖΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


Κρίση στη Δικαιοσύνη

Επαναλαμβάνουμε και σήμερα ότι για να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και αντικειμενικά όλες οι καταγγελίες.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να αποκατασταθεί και να ικανοποιηθεί και το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας.

Λευκωσία, 16 Ιανουαρίου 2019

Τετ, 16 Ιαν 2019

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΣΥ

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε ερώτηση δημοσιογράφου για «το Brexit και την χθεσινή ψηφοφορία» απάντησε ότι:

Αναμενόμενη ήταν η έκβαση της ψηφοφορίας χθες στη Βουλή των Κοινοτήτων και δημιουργεί περισσότερη πολιτική ανασφάλεια όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην Ευρώπη.

 Ευχόμαστε το Ηνωμένο Βασίλειο να ξεκαθαρίσει  τι θέλει.

Περιπλέχθηκαν τα πράγματα και επηρεάζουν και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την οικονομία της Ευρώπης και όχι μόνο. Εάν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις το συντομότερο δυνατόν θα είναι το καλύτερο και για το Ηνωμένο Βασίλειο και για την Ευρώπη.

Σε ερώτηση για «την πρόταση μομφής στην Ελλάδα και αν υπάρχει η  όποια αβεβαιότητα» ο Πρόεδρος απάντησε ότι:

Μια πολιτική εκτίμηση θα κάνω. Δεν τοποθετούμαι στα εσωτερικά της χώρας. Πολιτικά εκτιμώ ότι ο Πρωθυπουργός θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

Για «την συμφωνία των Πρεσπών και ότι φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα και η Ελλάδα πάει σε εκλογές για αυτή τη συμφωνία» και «πως μπορεί να συμβάλει μετά στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό» ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι:

Δηλώσαμε και στο παρελθόν ότι η Ελλάδα είναι μια  ανεξάρτητη χώρα με τις ιδιάζουσες και τις ιδιαίτερες σχέσεις της με την Κύπρο. Δεν υπεισερχόμεθα στα εσωτερικά ζητήματα.

Στηρίζουμε τις εθνικές αποφάσεις που παίρνουν οι εκλελεγμένες Κυβερνήσεις στην Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός.

Είναι ένα θέμα που αφορά την Ελλάδα και θα σεβαστούμε απόλυτα τις οποιεσδήποτε τελικές τους αποφάσεις.

Όσον αφορά το θέμα του Κυπριακού, ας μην προσπαθούμε να ρίξουμε τις ευθύνες είτε στη δική μας πλευρά είτε στην Ελλάδα για το ότι δεν επαναρχίζει ο διάλογος, όταν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε να μην αναμένεται οποιαδήποτε πρωτοβουλία για το Κυπριακό πριν τον προσεχή Ιούνιο.

Και θεωρώ ότι είναι μια λογική και πραγματιστική εκτίμηση και τοποθέτηση, αφού  η Τουρκία δεν επιθυμεί στο παρόν στάδιο την επανέναρξη του διαλόγου.

Λευκωσία, 16 Ιανουαρίου 2019