Επαρχία Αμμοχώστου
Παρ, 28 Φεβ 2014

Επαρχιακός Γραμματέας

ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ ΦΛΩΡΟΣ

 

Αναπληρωτής Επαρχιακός Γραμματέας

ΖΙΚΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 

Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΣ

 

Επαρχιακός Γραμματέας Κλαδικών

ΜΑΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Επαρχιακός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΒΑΡΔΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Επαρχιακή Γραμματέας ΓΟΔΗΣΥ

ΛΟΥΚΑ ΕΛΕΝΗ

 

Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας

ΒΑΣΙΛΑΣ ΝΙΚΟΣ

 

Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας

ΚΗΜΗΤΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

 

Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας

ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ

 

Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας

ΠΑΠΑΛΕΟΝΤΙΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ

 

Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας

ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΜΑΣ

 

Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας

ΤΣΑΓΓΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας

ΧΑΤΖΗΣΩΤΗΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

 

 Αμμόχωστος (Λάρνακα) 

Γόλγων 10, Destalo Court Block C 

2ος όροφος 6017 Λάρνακα 

Ταχ. Θυρ.: Τ.Θ. 40485, 6304 Λάρνακα 

Τηλ: 24641980, 99834410 (Κούλα Τριφυλλή)
Φαξ: 24637202

Email: famagusta@disy.org.cy

Αμμόχωστος (Λεμεσός)

Λεοντίου Α 187, 2ος όροφος 3020 Λεμεσός

Ταχ. Θυρ.: Τ.Θ. 51669, 3507 Λεμεσός

Τηλ: 25822944, 99623162 (Μίκης Μανώλη)
Φαξ: 25333385

Email: fam.limassol@disy.org.cy 

Αμμόχωστος (Παραλίμνι) 

Μακαρίου Γ’ 62, 5282 Παραλίμνι 

Τηλ: 23827282, 99574997 (Ζαμπέλα Μουλαζίμη)
Φαξ: 23827283

Email: fampar@disy.org.cy

Flickr Feed

Δευ, 15 Οκτ 2018

Η 15η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η ημέρα του «Λευκού Μπαστουνιού», αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των ατόμων με οπτική αναπηρία για ανεξαρτησία και ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία. Στόχος είναι η διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του λευκού μπαστουνιού και η ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Το λευκό μπαστούνι έχει γίνει σύμβολο της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Η χρήση του επιτρέπει στο άτομο με οπτική αναπηρία να μετακινηθεί ελεύθερα στο περιβάλλον και να εκπληρώσει τα καθημερινά του καθήκοντα με ευκολία και ανεξάρτητα, χωρίς τη συνδρομή κανενός. Σηματοδοτεί επίσης, το ενδιαφέρον και το καθήκον που πρέπει να δείξουν πολιτεία και πολίτες, απέναντι στα άτομα που στερούνται την όραση, ώστε να μπορούν να ανιχνεύουν τον δρόμο, να παρακάμπτουν τα εμπόδια και να φτάνουν στον προορισμό τους με ασφάλεια.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με αφορμή την σημερινή ημέρα, υπογραμμίζει για ακόμα μια φορά, ότι σε κάθε σύγχρονη κοινωνία η ανάγκη διασφάλισης των δικαιωμάτων των ατόμων με προβλήματα όρασης, όπως η ασφαλής και άνετη διακίνηση τους και η προσβασιμότητα σε όλους τους δημόσιους χώρους, είναι σημαντική και επιτακτική. Σημαντική είναι επίσης και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας και του κάθε πολίτη ξεχωριστά, στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα άτομα με προβλήματα όρασης για μια πιο εύκολη και ανεξάρτητη διαβίωση.

Λευκωσία, 15 Οκτωβρίου 2018

 

Σαβ, 13 Οκτ 2018

 

Η χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, όπου η τουρκική εισβολή αναφέρεται ως ειρηνευτική επιχείρηση είναι απαράδεκτη.

Σήμερα, 44 χρόνια μετά την παράνομη και εγκληματική τουρκική εισβολή του 1974 ζούμε με τις συνέπειες αυτής της εισβολής και της κατοχής. Συνέπειες που με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται και εμβαθύνονται.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θα επιτρέψει ποτέ να νομιμοποιηθεί η τουρκική εισβολή είτε με τη συνέχιση του απαράδεκτου στάτους κβο είτε με τον εκτροχιασμό από την εξεύρεση λειτουργικής λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και την διολίσθηση στη λογική της ύπαρξης στο νησί δύο ξεχωριστών κρατών με διαφορετική διεθνή νομική προσωπικότητα.

Άλλωστε ο Δημοκρατικός Συναγερμός από ιδρύσεως του είναι ταγμένος στην υπηρεσία αυτού του υψηλού εθνικού στόχου.

Λευκωσία, 13 Οκτωβρίου 2018

 

 

Παρ, 12 Οκτ 2018

Οι θέσεις του ΔΗΣΥ και του προέδρου της παράταξης Αβέρωφ Νεοφύτου είναι πολύ καλά γνωστές. Και σε ότι αφορά την ανάγκη να μην εκτροχιαστεί η συζήτηση από την αναζήτηση λειτουργικής λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και σε ότι αφορά τα δύο κράτη.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έχει ταξιδεύσει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, έχει συζητήσει και έχει εκφράσει την ξεκάθαρη θέση εντός και εκτός Κύπρου πως δεν είναι ποτέ δυνατόν να δεχτούμε δύο κράτη.

Η κα Ε. Θεοχάρους διαστρεβλώνει αυτά που ειπώθηκαν σε μια ιδιωτική συζήτηση, μετά από δική της μάλιστα πρόσκληση στην παρουσία και άλλων προσώπων, με τρόπο που να βολεύει το δικό της αφήγημα.

Λευκωσία, 12 Οκτωβρίου 2018