Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι εκείνη που μετά από δεκαετίες εφαρμόζει το ΓΕΣΥ
Τρι, 12 Σεπ 2017

Ανακοίνωση Εκπρ. Τύπου ΔΗΣΥ, Πρ. Προδρόμου

Με σημερινές ανακοινώσεις τους τόσο το ΑΚΕΛ όσο και το εκλογικό επιτελείο Ν. Παπαδόπουλου επιτίθενται στην Κυβέρνηση σχετικά με το Γενικό Σχέδιο Υγείας. Με αφορμή κάποιες παρατηρήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σχετικά με την εκπόνηση μελέτης οικονομικού αντίκτυπου –οι οποίες όπως πάντα θα ληφθούν υπόψη- το μεν εκλογικό επιτελείο Ν. Παπαδόπουλου αποφαίνεται ότι «η κυβέρνηση Αναστασιάδη υστερεί σε γνώση και αποτελεσματικότητα γενικότερα και στον τομέα της υγείας», ενώ το ΑΚΕΛ βλέπει «συνεχιζόμενη υπονόμευση της εφαρμογής του ΓΕΣΥ».

Πώς μιλά όμως για αποτελεσματικότητα ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος χωρίς να σχολιάσει το γεγονός ότι η δική τους διακυβέρνηση, μεταξύ 2003 και 2008 δεν είχε καταφέρει να προχωρήσει ουσιαστικά το σχέδιο υγείας; Αλλά και από πού και ως πού το ΑΚΕΛ, στη διάρκεια της διακυβέρνησης του οποίου το ΓΕΣΥ έμεινε «στο ράφι», έρχεται να αμφισβητεί τη θέληση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη που κάνει πράξη το σχέδιο υγείας;

Αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη «πολιτική χώνεψη» το ότι το ΓΕΣΥ έγινε πράξη από την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, αλλά τους καλούμε για το καλό των πολιτών να αναγνωρίσουν και να χαιρετήσουν αυτό -το κατ’ εκείνους ενόσω κυβερνούσαν «ακατόρθωτο»- που κατόρθωσε η παρούσα Κυβέρνηση.  

Η ίδια η εκπόνηση της μελέτης οικονομικού αντίκτυπου, η οποία όπως εξήγησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών δεν αλλάζει σε τίποτα την ειλημμένη απόφαση για εφαρμογή του ΓΕΣΥ, αποδεικνύει με έργα και όχι με λόγια ότι η σημερινή Κυβέρνηση είναι εκείνη που μετά από πολλά χρόνια προχωρά και εφαρμόζει ένα σχέδιο υγείας για τη χώρα και για όλους τους πολίτες.Τα υπόλοιπα που ακούμε από την αντιπολίτευση είναι απλώς προφάσεις εν αμαρτίαις...

Flickr Feed

Τρι, 23 Ιαν 2018

Αυτή την Κυριακή εδραιώνουμε την τελική απόφαση για να συνεχίσουμε με σταθερά βήματα μπροστά, για μια καλύτερη Κύπρο: με ψήφο στον Νίκο Αναστασιάδη!

Παρακολουθήσαμε ψες την τηλεοπτική συζήτηση ανάμεσα σε όλους τους βασικούς υποψηφίους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε με σαφήνεια το σχέδιό του:
- για την πορεία της χώρας σε δρόμο ανάπτυξης, με σταθερά βήματα μπροστά · μια πορεία που κάνει την Κύπρο συνεχώς καλύτερη για τους πολίτες της,
- αλλά και για τη διεκδίκηση, μέσα από υπεύθυνη και αποφασιστική διαπραγμάτευση, για το εθνικό ζήτημα, για μια λύση με ασφάλεια, όπως ήδη το έχει καταγράψει ο Πρόεδρος στο επίπεδο των Η.Ε.

Η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη είναι ξεκάθαρη και ήδη δοκιμασμένη, με θετικά αποτελέσματα που τα βλέπουν όλοι. Δεν έχει «ίσως» και «αν» και «θα». Ούτε χρειάζεται πειράματα.
Είναι η Κύπρος που κάθε μέρα γίνεται καλύτερη και προχωρά μπροστά.
Είναι η Κύπρος που γίνεται μια χώρα που μπορεί να ανταποδίδει στους πολίτες της τα όσα δικαιούνται και αξίζουν.
Πρέπει να κρατήσουμε και να προεκτείνουμε ό,τι κερδίσαμε, με κόπους και προσπάθειες όλου του λαού.

Η συζήτηση αυτή -όπως και οι δημοσκοπήσεις- έδειξε την υπεροχή του Προέδρου Αναστασιάδη.
Την Κυριακή όμως ψηφίζουμε. Είναι η ώρα της κάλπης, η ώρα της αλήθειας. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, σε όλες τις ηλικίες: το αποτέλεσμα δεν θα έρθει από μόνο του - χρειάζεται η συμμετοχή και η ψήφος όλων μας!

Πρέπει να δώσουμε ισχυρή εντολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο.

Στις 4 Φεβρουαρίου θα έχουμε την τελική απόφασή μας για να συνεχίσουμε με σταθερά βήματα μπροστά. Γι’αυτό το σκοπό όμως χρειάζεται αυτή την Κυριακή, στις 28 Ιανουαρίου, να εδραιώσουμε την απόφαση. Κι αυτό θα γίνει ψηφίζοντας στην κάλπη Νίκο Αναστασιάδη.

Λευκωσία, 23 Ιανουαρίου 2018

Τρι, 23 Ιαν 2018

Εντελώς εσφαλμένη η αναφορά Ν.Παπαδόπουλου στην τιμή του φυσικού αερίου: δείγμα πολιτικών προτάσεων που εφ’όσον βασίζονται σε ανακρίβειες, οδηγούν σε επισφαλή πορεία

Δείγμα ισχυρισμών που χτίζονται «πάνω στην άμμο» ήταν η εντελώς ανακριβής και κυριολεκτικά αντίστροφη από την πραγματικότητα πληροφορία που κατέθεσε ψες στην τηλεοπτική συζήτηση των υποψηφίων ο κ.Ν.Παπαδόπουλος. 

Στην πραγματικότητα οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου όχι μόνο δεν «διπλασιάστηκαν» όπως ανέφερε προκειμένου να ενισχύσει ισχυρισμό για την ανάγκη εσπευσμένης εμπορευματοποίησης και «απωλειών», αλλά έχουν υποστεί καθαρή μείωση τα τελευταία χρόνια.
Πρόκειται για ένα ακόμα παράδειγμα ανακριβών ισχυρισμών που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Το συμπέρασμα είναι ότι εάν σχεδιάζονται πολιτικές και προτάσεις βασισμένες σε ανακρίβειες, η χώρα θα οδηγηθεί σε επισφαλείς δρόμους. Είναι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε προχωρώντας με μεθοδικότητα, μελέτη και τεκμηρίωση. Δηλαδή με σταθερά βήματα μπροστά.

Λευκωσία, 23 Ιανουαρίου 2018

Δευ, 22 Ιαν 2018

Καταδικάζουμε τις επεμβάσεις της Άγκυρας στις εσωτερικές υποθέσεις των Τουρκοκυπρίων και ιδιαίτερα τις απόπειρες να πληγεί η ελευθερία έκφρασης γνώμης και ο Τύπος. Εξαιρετικά ανησυχητική είναι όμως η απόπειρα να υποκινηθούν εκδηλώσεις βίαιης καταστολής εναντίον της τουρκοκυπρικής εφημερίδας. Δείχνει ότι αντιδημοκρατικές πρακτικές που έχουν επιβληθεί στο εσωτερικό της Τουρκίας διαχέονται τώρα με μεγαλύτερη ένταση και στην κατεχόμενη Κύπρο.

Όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στα κατεχόμενα, σε συνδυασμό με τη συζήτηση που ακούμε σχετικά με την τουρκική εισβολή του 1974, υπογραμμίζουν με έναν ακόμα τρόπο την ανάγκη να βρεθεί μια πολιτική συμφωνία, που όχι μόνο θα τερματίζει την τουρκική κατοχή, αλλά θα αποκλείει και την ανάμιξη της Άγκυρας στις υποθέσεις της Κύπρου, με κατάργηση των εγγυήσεων και των όποιων επεμβατικών δικαιωμάτων.

Λευκωσία, 22 Ιανουαρίου 2018