Η Μάχη για την ισότητα Ανδρών και Γυναικών είναι Υπόθεση και των Ανδρών
Τετ, 09 Μάρ 2011
Στέλλας Κυριακίδου
Επιτρόπου Οικογένειας και Νεανικής Παραβατικότητας ΔΗΣΥ
 
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Η Μάχη για την ισότητα Ανδρών και Γυναικών είναι Υπόθεση και των Ανδρών

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Mark Tarabella, μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών, μιλώντας για το τι πρέπει να γίνει για να επιτύχουμε πραγματική ισότητα των φύλων τόνισε την ανάγκη η 8η Μαρτίου να είναι μια μέρα όχι μόνο γιορτής αλλά και υπόμνησης των ανισοτήτων που παραμένουν και που πλήττουν περισσότερο τις γυναίκες.

Ανισότητες που αφορούν τη φτώχεια, τη διαφορά στην αμοιβή σε σχέση με τους άνδρες, την προστασία της μητρότητας και τις δυσκολίες στην αγορά εργασίας.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στο 2011 και οι γυναίκες συνεχίζουν να βρίσκουν πόρτες κλειστές, ενώ οι αποφάσεις που λαμβάνονται και που καθορίζουν την καθημερινότητά μας από τα εθνικά κοινοβούλια δεν αντανακλούν το εκλογικό σώμα αφού οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται.

Προβλήματα όπως η ενδοοικογενειακή βία δυστυχώς συνεχίζουν να αφορούν σε μεγάλο ποσοστό θύματα γυναίκες, ενώ οι γυναίκες συνεχίζουν να έχουν την περισσότερη ευθύνη για τη φροντίδα της οικογένειας, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των αρρώστων, δημιουργώντας τους ακόμη και ενοχές για την επιτυχία τους στον επαγγελματικό στίβο.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ως Επίτροπος Οικογένειας και Νεανικής Παραβατικότητας θα ήθελα να εστιάσουμε την προσοχή μας στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων και προγραμμάτων που θα στηρίξουν τη γυναίκα μονογονιό, τη γυναίκα επιχειρηματία, τη γυναίκα θύμα ενδοικογενειακής βίας μέσα από την ενεργό συμμετοχή και επανένταξή της γυναίκας στην αγορά εργασίας, τη φύλαξη των παιδιών, τη δημιουργία καταφυγίων καθώς και τη μείωση του θλιβερού ποσοστού του 17% των γυναικών της Ε.Ε που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Πρέπει επιτέλους να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και μέτρα που θα αποδείξουν ότι η ισότητα ανδρών και γυναικών μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην κοινωνική Ευρώπη προς όφελος όλων καθώς η ισότητα είναι μια κοινωνική και συλλογική ευθύνη που δεν αφορά μόνο τις γυναίκες.

Flickr Feed

Τρι, 23 Ιαν 2018

Αυτή την Κυριακή εδραιώνουμε την τελική απόφαση για να συνεχίσουμε με σταθερά βήματα μπροστά, για μια καλύτερη Κύπρο: με ψήφο στον Νίκο Αναστασιάδη!

Παρακολουθήσαμε ψες την τηλεοπτική συζήτηση ανάμεσα σε όλους τους βασικούς υποψηφίους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε με σαφήνεια το σχέδιό του:
- για την πορεία της χώρας σε δρόμο ανάπτυξης, με σταθερά βήματα μπροστά · μια πορεία που κάνει την Κύπρο συνεχώς καλύτερη για τους πολίτες της,
- αλλά και για τη διεκδίκηση, μέσα από υπεύθυνη και αποφασιστική διαπραγμάτευση, για το εθνικό ζήτημα, για μια λύση με ασφάλεια, όπως ήδη το έχει καταγράψει ο Πρόεδρος στο επίπεδο των Η.Ε.

Η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη είναι ξεκάθαρη και ήδη δοκιμασμένη, με θετικά αποτελέσματα που τα βλέπουν όλοι. Δεν έχει «ίσως» και «αν» και «θα». Ούτε χρειάζεται πειράματα.
Είναι η Κύπρος που κάθε μέρα γίνεται καλύτερη και προχωρά μπροστά.
Είναι η Κύπρος που γίνεται μια χώρα που μπορεί να ανταποδίδει στους πολίτες της τα όσα δικαιούνται και αξίζουν.
Πρέπει να κρατήσουμε και να προεκτείνουμε ό,τι κερδίσαμε, με κόπους και προσπάθειες όλου του λαού.

Η συζήτηση αυτή -όπως και οι δημοσκοπήσεις- έδειξε την υπεροχή του Προέδρου Αναστασιάδη.
Την Κυριακή όμως ψηφίζουμε. Είναι η ώρα της κάλπης, η ώρα της αλήθειας. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, σε όλες τις ηλικίες: το αποτέλεσμα δεν θα έρθει από μόνο του - χρειάζεται η συμμετοχή και η ψήφος όλων μας!

Πρέπει να δώσουμε ισχυρή εντολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο.

Στις 4 Φεβρουαρίου θα έχουμε την τελική απόφασή μας για να συνεχίσουμε με σταθερά βήματα μπροστά. Γι’αυτό το σκοπό όμως χρειάζεται αυτή την Κυριακή, στις 28 Ιανουαρίου, να εδραιώσουμε την απόφαση. Κι αυτό θα γίνει ψηφίζοντας στην κάλπη Νίκο Αναστασιάδη.

Λευκωσία, 23 Ιανουαρίου 2018

Τρι, 23 Ιαν 2018

Εντελώς εσφαλμένη η αναφορά Ν.Παπαδόπουλου στην τιμή του φυσικού αερίου: δείγμα πολιτικών προτάσεων που εφ’όσον βασίζονται σε ανακρίβειες, οδηγούν σε επισφαλή πορεία

Δείγμα ισχυρισμών που χτίζονται «πάνω στην άμμο» ήταν η εντελώς ανακριβής και κυριολεκτικά αντίστροφη από την πραγματικότητα πληροφορία που κατέθεσε ψες στην τηλεοπτική συζήτηση των υποψηφίων ο κ.Ν.Παπαδόπουλος. 

Στην πραγματικότητα οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου όχι μόνο δεν «διπλασιάστηκαν» όπως ανέφερε προκειμένου να ενισχύσει ισχυρισμό για την ανάγκη εσπευσμένης εμπορευματοποίησης και «απωλειών», αλλά έχουν υποστεί καθαρή μείωση τα τελευταία χρόνια.
Πρόκειται για ένα ακόμα παράδειγμα ανακριβών ισχυρισμών που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Το συμπέρασμα είναι ότι εάν σχεδιάζονται πολιτικές και προτάσεις βασισμένες σε ανακρίβειες, η χώρα θα οδηγηθεί σε επισφαλείς δρόμους. Είναι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε προχωρώντας με μεθοδικότητα, μελέτη και τεκμηρίωση. Δηλαδή με σταθερά βήματα μπροστά.

Λευκωσία, 23 Ιανουαρίου 2018

Δευ, 22 Ιαν 2018

Καταδικάζουμε τις επεμβάσεις της Άγκυρας στις εσωτερικές υποθέσεις των Τουρκοκυπρίων και ιδιαίτερα τις απόπειρες να πληγεί η ελευθερία έκφρασης γνώμης και ο Τύπος. Εξαιρετικά ανησυχητική είναι όμως η απόπειρα να υποκινηθούν εκδηλώσεις βίαιης καταστολής εναντίον της τουρκοκυπρικής εφημερίδας. Δείχνει ότι αντιδημοκρατικές πρακτικές που έχουν επιβληθεί στο εσωτερικό της Τουρκίας διαχέονται τώρα με μεγαλύτερη ένταση και στην κατεχόμενη Κύπρο.

Όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στα κατεχόμενα, σε συνδυασμό με τη συζήτηση που ακούμε σχετικά με την τουρκική εισβολή του 1974, υπογραμμίζουν με έναν ακόμα τρόπο την ανάγκη να βρεθεί μια πολιτική συμφωνία, που όχι μόνο θα τερματίζει την τουρκική κατοχή, αλλά θα αποκλείει και την ανάμιξη της Άγκυρας στις υποθέσεις της Κύπρου, με κατάργηση των εγγυήσεων και των όποιων επεμβατικών δικαιωμάτων.

Λευκωσία, 22 Ιανουαρίου 2018