Ολοκλήρωση διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων
Δευ, 30 Απρ 2018

Ολοκληρώθηκε σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τη θέση της Προέδρου ΓΟΔΗΣΥ καθώς και για τις 20 θέσεις του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

 Για τη θέση της Προέδρου της Γυναικείας Οργάνωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού υποβλήθηκε μόνο μια υποψηφιότητα, από την κα Ουρανία Σχίζα.

 Ως εκ τούτου η κα Ουρανία Σχίζα εκλέγεται Πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ για μια πενταετή θητεία.

 Ως προς τις 20 θέσεις του Πολιτικού Γραφείου υποβλήθηκαν 39 υποψηφιότητες.

 Βάσει του Άρθρου 13.2.5 του Καταστατικού, το οποίο μεταξύ άλλων προνοεί απαραίτητα την εκλογή ενός μέλους στο Πολιτικό Γραφείο από κάθε Επαρχία νοουμένου ότι υπάρχουν υποψήφιοι, και δεδομένου ότι από την Επαρχία Κερύνειας όπως και από την Επαρχία Πάφου υποβλήθηκε μόνο μια υποψηφιότητα, οι υποψήφιοι Γέρου Κυριάκος και Λετυμπιώτης Κωνσταντίνος εκλέγονται Μέλη του Πολιτικού Γραφείου ΔΗΣΥ ως οι μόνοι υποψήφιοι, ο πρώτος της Επαρχιακής Οργάνωσης ΔΗΣΥ Κερύνειας και ο δεύτερος της Επαρχιακής Οργάνωσης ΔΗΣΥ Πάφου.  

 Οι 37 εναπομείναντες υποψήφιοι, θα διεκδικήσουν 18 θέσεις στο Πολιτικό Γραφείο.

 Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα πλαίσια του 16ου Παγκυπρίου Συνεδρίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, το οποίο έχει συγκληθεί και θα πραγματοποιηθεί την 12η Μαΐου 2018.

 Οι 37 υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τις 18 θέσεις του Πολιτικού Γραφείου είναι:

1

ΑΔΩΝΗ

ΣΑΒΒΑΣ

2

ΑΛΑΜΠΡΙΤΗΣ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

3

ΑΡΓΥΡΟΥ

ΑΡΓΥΡΗΣ

4

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

5

ΒΑΛΙΑΝΤΗ

ΒΙΒΗ

6

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΕΙΔΙΑ

ΜΑΡΙΑ

7

ΓΙΑΣΟΥΜΗ

ΝΙΚΟΛΑΣ

8

ΔΑΝΟΥ

ΑΘΗΝΟΥΛΛΑ

9

ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

ΡΕΝΑ

10

ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

ΑΚΗΣ

11

ΙΑΣΩΝΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΑ

12

ΙΟΡΔΑΝΟΥ

ΟΝΗΣΙΦΟΡΟΣ

13

ΙΩΑΚΕΙΜ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ

14

ΙΩΑΚΕΙΜ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

15

ΙΩΣΗΦ

ΑΝΔΡΕΑΣ

16

ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ

     ΚΛΕΑΝΘΗΣ

 

17

ΚΑΡΑΣ

     ΧΡΙΣΤΟΣ

 

18

ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ

     ΑΝΝΟΥΛΑ

 

19

ΚΟΣΜΑ   

     ΑΝΝΑ

 

20

ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

     ΛΕΝΙΑ

 

21

ΛΟΪΖΟΥ

     ΑΝΔΡΕΑΣ

 

22

ΜΕΛΕΤΙΕΣ

     ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ

 

23

ΜΙΧΑΗΛ

     ΛΟΙΖΟΣ

 

24

ΜΟΥΝΤΟΥΚΟΣ  

     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

25

ΠΑΛΛΗΣ

     ΧΡΙΣΤΟΣ

 

26

ΠΑΤΕΡΑ

     ΓΙΩΡΓΟΥΛΛΑ

 

27

ΠΑΥΛΟΥ (ΛΑΟΥΤΑΡΗ)

     ΣΩΤΗΡΗΣ

 

28

ΣΟΥΡΜΕΛΗ  

     ΣΤΕΛΛΑ

 

29

ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

     ΑΛΕΚΑ

 

30

ΤΑΣΟΥΡΗ

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

 

31

ΤΣΩΚΟΣ

    ΘΑΝΑΣΗΣ

 

32

ΤΤΑΟΥΞΙΗ

    ΑΝΔΡΕΑΣ

 

33

ΦΡΑΓΚΟΥ

    ΣΩΚΡΑΤΗΣ

 

34

ΧΑΤΖΗΓΙΑΓΚΟΥ

    ΛΟΥΚΑΣ

 

35

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ

    ΑΝΔΡΕΑΣ

 

36

ΧΑΤΖΗΧΑΝΝΑΣ

    ΙΩΣΗΦ

 

37

ΨΑΡΑΣ

    ΚΥΡΙΑΚΟΣ

       

Flickr Feed

Τρι, 18 Δεκ 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΣΥ

ΝΙΚΟΥ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ

Αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, κ. Νίκο Τορναρίτη, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου. Η αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση της παιδιατρικής κλινικής από την Βοηθό Διευθύντρια της παιδιατρικής κα Μαρία Αγαθοκλέους, χάρισε χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται.

Με το πέρας της επίσκεψης ο κ. Νίκος Τορναρίτης προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

Βρισκόμαστε σήμερα στην Λεμεσό, στην παιδιατρική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου. Με το μήνυμα «κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι».

Αυτές τι μέρες πρέπει να δώσουμε αγάπη και ζεστασιά. Δεν υπάρχει καλύτερη αγάπη και ζεστασιά από αυτήν των παιδιών μας. Και ειδικότερα των παιδιών που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μας αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος, το κράτος πρόνοιας, το κράτος φροντίδας για όλους τους συμπολίτες μας και ειδικότερα για τα παιδιά.

Λευκωσία, 18 Δεκεμβρίου 2018

 

Τρι, 18 Δεκ 2018

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα για συναντήσεις και επαφές ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Federica Mogherini, τον Επίτροπο Προϋπολογισμού και Ανθρώπινων Πόρων κ. Günther Oettinger, και τον Γενικό Διευθυντή της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Γενικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Maarten Verwey.

Τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού θα συνοδεύσει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος και Ευρωβουλευτής κ. Λευτέρης Χριστοφόρου και η Βουλευτής κ. Ελένη Σταύρου.

Λευκωσία, 18 Δεκεμβρίου 2018

Δευ, 17 Δεκ 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΝΙΚΟΥ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ


Επίσκεψη αντιπροσωπείας και Προέδρου ΔΗΣΥ

στο Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας.

Στο Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας, γευμάτιζαν την συγκεκριμένη ώρα ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, μία εκ των κοινωνικών ομάδων η οποία επωφελείται από την δράση  του Κέντρου. Η αντιπροσωπεία του κόμματος είχε την ευκαιρία να σερβίρει το φαγητό και να συνομιλήσει με τους ηλικιωμένους.

Με το πέρας της επίσκεψης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Νίκος Τορναρίτης, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

Βρεθήκαμε σήμερα εδώ, μαζί με τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, για να τους προσφέρουμε λίγη ζεστασιά και να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με τις δικές τους θυσίες μπορούμε να αισθανόμαστε εμείς σήμερα πιο αισιόδοξοι.

Και μία υπόσχεση. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει ήδη τοποθετηθεί στην Βουλή. Θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Όχι μόνο γιατί το αξίζουν και έβαλαν πλάτες για να σώσουν την κυπριακή οικονομία, αλλά γιατί μας γέννησαν.

Ερώτηση: Είπατε ότι έχουν λόγο να αισιοδοξούν. Υπάρχουν πολιτικοί λόγοι;

Απάντηση: Ήδη έχουμε καταθέσει την ειλημμένη πολιτική για αύξηση των μικρών συντάξεων, η οποία θα εφαρμοστεί στην πράξη τους επόμενους μήνες.

Ερώτηση: Πολλές φορές κ. Τορναρίτη υπάρχουν υποσχέσεις  για αυξήσεις ωστόσο είναι μηδαμινές που στο τέλος της ημέρας έρχονται και οι ηλικιωμένοι και λένε ότι αυτό είναι κοροϊδία. 

Απάντηση: Δεν θα είναι μηδαμινές οι αυξήσεις. Θα υπάρξει στήριξη του κράτους σε όλα τα επίπεδα όσον αφορά τους ηλικιωμένους συμπατριώτες μας και όχι μόνο.

Λευκωσία, 17 Δεκεμβρίου 2018