Ολοκλήρωση διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων
Δευ, 30 Απρ 2018

Ολοκληρώθηκε σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τη θέση της Προέδρου ΓΟΔΗΣΥ καθώς και για τις 20 θέσεις του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

 Για τη θέση της Προέδρου της Γυναικείας Οργάνωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού υποβλήθηκε μόνο μια υποψηφιότητα, από την κα Ουρανία Σχίζα.

 Ως εκ τούτου η κα Ουρανία Σχίζα εκλέγεται Πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ για μια πενταετή θητεία.

 Ως προς τις 20 θέσεις του Πολιτικού Γραφείου υποβλήθηκαν 39 υποψηφιότητες.

 Βάσει του Άρθρου 13.2.5 του Καταστατικού, το οποίο μεταξύ άλλων προνοεί απαραίτητα την εκλογή ενός μέλους στο Πολιτικό Γραφείο από κάθε Επαρχία νοουμένου ότι υπάρχουν υποψήφιοι, και δεδομένου ότι από την Επαρχία Κερύνειας όπως και από την Επαρχία Πάφου υποβλήθηκε μόνο μια υποψηφιότητα, οι υποψήφιοι Γέρου Κυριάκος και Λετυμπιώτης Κωνσταντίνος εκλέγονται Μέλη του Πολιτικού Γραφείου ΔΗΣΥ ως οι μόνοι υποψήφιοι, ο πρώτος της Επαρχιακής Οργάνωσης ΔΗΣΥ Κερύνειας και ο δεύτερος της Επαρχιακής Οργάνωσης ΔΗΣΥ Πάφου.  

 Οι 37 εναπομείναντες υποψήφιοι, θα διεκδικήσουν 18 θέσεις στο Πολιτικό Γραφείο.

 Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα πλαίσια του 16ου Παγκυπρίου Συνεδρίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, το οποίο έχει συγκληθεί και θα πραγματοποιηθεί την 12η Μαΐου 2018.

 Οι 37 υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τις 18 θέσεις του Πολιτικού Γραφείου είναι:

1

ΑΔΩΝΗ

ΣΑΒΒΑΣ

2

ΑΛΑΜΠΡΙΤΗΣ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

3

ΑΡΓΥΡΟΥ

ΑΡΓΥΡΗΣ

4

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

5

ΒΑΛΙΑΝΤΗ

ΒΙΒΗ

6

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΕΙΔΙΑ

ΜΑΡΙΑ

7

ΓΙΑΣΟΥΜΗ

ΝΙΚΟΛΑΣ

8

ΔΑΝΟΥ

ΑΘΗΝΟΥΛΛΑ

9

ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

ΡΕΝΑ

10

ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

ΑΚΗΣ

11

ΙΑΣΩΝΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΑ

12

ΙΟΡΔΑΝΟΥ

ΟΝΗΣΙΦΟΡΟΣ

13

ΙΩΑΚΕΙΜ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ

14

ΙΩΑΚΕΙΜ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

15

ΙΩΣΗΦ

ΑΝΔΡΕΑΣ

16

ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ

     ΚΛΕΑΝΘΗΣ

 

17

ΚΑΡΑΣ

     ΧΡΙΣΤΟΣ

 

18

ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ

     ΑΝΝΟΥΛΑ

 

19

ΚΟΣΜΑ   

     ΑΝΝΑ

 

20

ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

     ΛΕΝΙΑ

 

21

ΛΟΪΖΟΥ

     ΑΝΔΡΕΑΣ

 

22

ΜΕΛΕΤΙΕΣ

     ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ

 

23

ΜΙΧΑΗΛ

     ΛΟΙΖΟΣ

 

24

ΜΟΥΝΤΟΥΚΟΣ  

     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

25

ΠΑΛΛΗΣ

     ΧΡΙΣΤΟΣ

 

26

ΠΑΤΕΡΑ

     ΓΙΩΡΓΟΥΛΛΑ

 

27

ΠΑΥΛΟΥ (ΛΑΟΥΤΑΡΗ)

     ΣΩΤΗΡΗΣ

 

28

ΣΟΥΡΜΕΛΗ  

     ΣΤΕΛΛΑ

 

29

ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

     ΑΛΕΚΑ

 

30

ΤΑΣΟΥΡΗ

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

 

31

ΤΣΩΚΟΣ

    ΘΑΝΑΣΗΣ

 

32

ΤΤΑΟΥΞΙΗ

    ΑΝΔΡΕΑΣ

 

33

ΦΡΑΓΚΟΥ

    ΣΩΚΡΑΤΗΣ

 

34

ΧΑΤΖΗΓΙΑΓΚΟΥ

    ΛΟΥΚΑΣ

 

35

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ

    ΑΝΔΡΕΑΣ

 

36

ΧΑΤΖΗΧΑΝΝΑΣ

    ΙΩΣΗΦ

 

37

ΨΑΡΑΣ

    ΚΥΡΙΑΚΟΣ

       

Flickr Feed

Τετ, 20 Φεβ 2019

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ WEBER ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΚ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗ.ΣΥ. – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε.Λ.Κ.

 

Μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και υποψήφιο για την προεδρία της Επιτροπής Manfred Weber υπογράψαμε την διακήρυξη για στήριξη και χάραξη πολιτική, για δημιουργία 5 εκατομμύριων νέων θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Η Κύπρος οφείλει να επικεντρωθεί σε αυτούς τους πυλώνες που χάραξε το Ε.Λ.Κ και θα υιοθετηθούν από την ίδια την Ε.Ε με την ανάληψη της προεδρίας από τον Manfred Weber. Οφείλουμε πραγματικά να χαράξουμε πολιτικές για τους νέους μας, ώστε να δημιουργούνται πραγματικές θέσεις εργασίας που θα αντανακλούν και θα αντιπροσωπεύουν τα προσόντα και τις δυνατότητες και τις ικανότητες των νέων μας. Δυστυχώς οι νέοι μας δεν έχουν την ικανότητα και την δυνατότητα  να απασχοληθούν στους τομείς για τους οποίους ουσιαστικά αφιέρωσαν τα χρόνια των σπουδών τους.

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό, να τονίσω, ότι μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μέσα από την Επιτροπή Προϋπολογισμού στην οποία συμμετέχω αλλά και μαζί με το ΕΛΚ και με τον ηγέτη μας Manfred Weber, αγωνιζόμαστε καθημερινά για να δημιουργήσουμε στρατηγικές και πολιτικές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των νέων μας στην αγορά εργασίας. Πιστεύω ότι αυτό το φιλόδοξο έργο για την δημιουργία 5 εκ θέσεων εργασίας είναι εφικτό, νοούμενου ότι και τα κράτη μέλη θα εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές.

Με αυτό το σκεπτικό θα επιδιώξω συνάντηση και με την Υπουργό Εργασίας ούτως ώστε η χώρα μας να πρωτοπορήσει σε αυτό τον τομέα και να υιοθετήσει αυτές τις πολιτικές που οδηγούν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους νέους μας.

Τετ, 20 Φεβ 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΣΥ

ΝΙΚΟΥ ΝΟΥΡΗ

 

Στόχος μας ο εκσυγχρονισμός της εκλογικής διαδικασίας -

Αντιμετώπιση των προβλημάτων και εφαρμογή της αυτόματης εγγραφής στους καταλόγους σε επόμενες εκλογές

Το εναρμονιστικό νομοσχέδιο για τον περί εκλογής των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο ψηφίσαμε, διορθώνει μια σειρά από στρεβλώσεις, όπως για παράδειγμα την κατάργηση της υποχρεωτικής ψηφοφορίας, κάτι που είχε ψηφιστεί στο παρελθόν και δεν έγινε η ανάλογη διόρθωση.

Στηρίξαμε ακόμη την τροπολογία για την αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους όχι περιστασιακά αλλά επί της αρχής, αφού είναι καλά γνωστή η διαχρονική θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού για εισαγωγή της αυτόματης εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένας προβληματισμός και μια σειρά από τεχνικής φύσεως προβλήματα που έχουν ανακύψει με αφορμή την συγκεκριμένη ψήφιση της νομοθεσίας και τα οποία η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει.

Στις προθέσεις μας δεν είναι η δημιουργία ενός προβληματικού συστήματος εκλογής αλλά ο εκσυγχρονισμός της εκλογικής διαδικασίας.

Ως εκ τούτου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα αποδεχθεί την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας με την προσδοκία ότι, όπως αναφέρεται και στο δικαιολογητικό της αναπομπής, το αρμόδιο υπουργείο εσωτερικών και οι υπηρεσίες θα προβούν σε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων ώστε η αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους να μπορέσει  να εφαρμοστεί σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Λευκωσία, 20 Φεβρουαρίου 2019

Τετ, 20 Φεβ 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΣΥ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Παρουσίαση στρατηγικής για τον τουρισμό

Στην σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υφυπουργός Τουρισμού παρουσίασε την επικαιροποιημένη στρατηγική για τον τουρισμό. Είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς που εισηγείται συγκεκριμένα μέτρα για βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος, που είναι ένας σημαντικός πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και της χώρας μας.

Ο τουρισμός παραδοσιακά ήταν ένας άξονας στον οποίο στηρίζεται η οικονομία μας και σήμερα στη νέα εποχή, στην εποχή που λειτουργεί το Υφυπουργείο Τουρισμού όλες αυτές οι προτεραιότητες θα τεθούν πιο επιτακτικά και πιο άμεσα. 

Λευκωσία, 20 Φεβρουαρίου 2019