Ο ορθός οικονομικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης επιτρέπει την άσκηση πολιτικών προς όφελος των πολιτών
Δευ, 14 Μάι 2018

Δήλωση της Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ κας Σταυριάνας Κοφτερός

Χαιρετίζουμε τις σημαντικές αποφάσεις που έλαβε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

 Μεταξύ άλλων,

Το Υπουργικό αποφάσισε να εγκρίνει σχέδιο επιδόματος για 472 πρόσωπα που έκαναν θητεία μεγαλύτερη της προκαθορισμένης στην περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974, καθώς και για  αιχμαλώτους και παθόντες πολέμου. Το σχέδιο θα καλυφθεί με πρόσθετη ετήσια δαπάνη €300.000 από το Υπουργείο Εργασίας.

Το Υπουργικό επίσης ενέκρινε νομοσχέδιο, που επαναφέρει τις κυβερνητικές εξετάσεις για προσλήψεις στη Δημόσια Υπηρεσία για κάλυψη κενών θέσεων.

Επιπρόσθετα, ενέκρινε την τροποποίηση του κανονισμού περί Δημόσιας Υπηρεσίας για τα οικονομικά ωφελήματα. Σκοπός να αναγνωρίζεται η περίοδος άδειας πατρότητας για μισθοδοτική προσαύξηση και 13ο μισθό, με αναδρομική ισχύ από 1η Αυγούστου 2017.

Οι αποφάσεις αυτές καταδεικνύουν τη σταθερή συνεχή ανοδική πορεία της οικονομίας, απόρροια των συνετών πολιτικών της Κυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη αλλά και της προσπάθειας ολόκληρης της κοινωνίας.

Η Ανάπτυξη, μέσα από τον σοβαρό οικονομικό σχεδιασμό επιτρέπει την άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής καθώς και άρση έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν προς αντιμετώπιση της κρίσης.

Στόχος μας ήταν και παραμένει η συνέχιση και η ενίσχυση αυτής της πλεονασματικής πολιτικής.

 

 

Flickr Feed

Πεμ, 16 Αύγ 2018

Γραπτή Δήλωση Βουλευτή Λευκωσίας και Εκπροσώπου Τύπου Δημήτρη Δημητρίου:

Η σταθερότητα στην περιοχή δεν μπορεί να συμβεί χωρίς να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Είναι με χαρά και συγκίνηση που είδαμε τους δύο Έλληνες αξιωματικούς να επιστρέφουν πίσω στην Ελλάδα. Συμπεριφέρθηκαν με γενναιότητα και αξιοπρέπεια καθ΄όλη τη διάρκεια της μακράς κράτησής τους, τόσο οι ίδιοι οι αξιωματικοί όσο και οι οικογένειες τους.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζουμε την πράξη της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Είναι μια πράξη δικαιοσύνης. Η σταθερότητα στην περιοχή δεν μπορεί να συμβεί χωρίς να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Είναι σίγουρα μια πράξη που θα ενισχύει το γενικότερο κλίμα στην περιοχή.

Λευκωσία, 16 Αυγούστου 2018

Τρι, 14 Αύγ 2018

Σήμερα ανακοινώθηκε η προκαταρκτική εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας παραμένει θετικός και υπολογίζεται στο 3,9% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Βάσει και της σημερινής ανακοίνωσης, η οικονομία της χώρας μας, παραμένει εντός των προβλέψεων για συνολικό ρυθμό ανάπτυξης στο 4% για το 2018.

Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν πως η κυπριακή οικονομία είναι στο σωστό δρόμο. Η συνεχιζόμενη πορεία σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης δείχνει πως οι πολιτικές αποφάσεις που χαράσσουν και στηρίζουν την οικονομική πολιτική της χώρας είναι σωστές. Την ίδια ώρα χρειάζεται να συνεχίσουμε στην ίδια σταθερή πορεία. Οι προκλήσεις για την οικονομία υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Η δημοσιονομική πειθαρχία δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια χρειάζεται να αντιμετωπιστούν και να μειωθούν. Η συγκροτημένη και νοικοκυρεμένη αναπτυξιακή οικονομική πολιτική χρειάζεται καλό σχεδιασμό και συνεχή στόχευση.

Λευκωσία, 14 Αυγούστου 2018

 

 

Τρι, 14 Αύγ 2018

Δελτίο Τύπου ΔΗΣΥ

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος» στο Γραμματικό Αττικής, που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Κύπρο οδηγώντας στον θάνατο και τους 121 αθώους και ανυποψίαστους ταξιδευτές της 14ης Αυγούστου του 2005.

Εκείνη την τραγική μέρα ολόκληρες οικογένειες χάθηκαν. Η χώρα μας δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα σε καιρό ειρήνης. Τιμούμε τη μνήμη των αθώων θυμάτων και εκφράζουμε τη αμέριστη συμπαράσταση μας στους συγγενείς και τους οικείους τους για την αβάστακτη απώλειά τους.

Είναι ακόμα η ευκαιρία να σημειώσουμε ότι η πολιτεία θα πρέπει να συνεχίσει να φροντίζει με τη μέγιστη δυνατή επιμέλεια και τη δέουσα αυστηρότητα για την ασφάλεια των αεροπορικών και άλλων συγκοινωνιών, ασκώντας πρόληψη και παρέχοντας τη συλλογική προστασία που οφείλει στους πολίτες της.

Λευκωσία, 13 Αυγούστου 2018