Το app του ΔΗΣΥ είναι πλέον διαθέσιμο
Τρι, 03 Ιούλ 2018

Η επίσημη εφαρμογή του Δημοκρατικού Συναγερμού πλέον είναι διαθέσιμη, μείνετε ενημερωμένοι.
Όλες οι ανακοινώσεις, τα δελτία τύπου, οι συνεντεύξεις και τα άρθρα του Προέδρου και των στελεχών του  Δημοκρατικού Συναγερμού, τώρα και στις οθόνες των έξυπνων συσκευών σας.

Η εφαρμογή θα ενημερώνεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς. Οποιεσδήποτε εισηγήσεις - παρατηρήσεις ευπρόσδεκτες στο cyprus2030@disy.org.cy

 

Flickr Feed

Σαβ, 17 Νοέ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) Ερσίν Τατάρ και αντιπροσωπεία του Τ/κ κόμματος. 

Με το πέρας της συνάντησης στο πλαίσιο δηλώσεων ο υπεύθυνος της Διεύθυνσης Κυπριακού του Δημοκρατικού Συναγερμού Χαράλαμπος Σταυρίδης δήλωσε ότι:

«Στη σημερινή μας συνάντηση συζητήσαμε για την παρούσα κατάσταση στο κυπριακό πρόβλημα.

Παρόλο που έχουμε διαφορετικές απόψεις, ανταλλάξαμε με εποικοδομητικό τρόπο τις απόψεις αλλά και τις ανησυχίες μας.

Θα συνεχίσουμε τον διάλογο με το κόμμα της Εθνικής Ενότητας. Η επόμενη συνάντηση μας θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά Γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού.»

Με την συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε σήμερα ένας μεγάλος κύκλος συναντήσεων του Δημοκρατικού Συναγερμού με τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα από όλο το πολιτικό φάσμα της τ/κ κοινότητας.

Λευκωσία, 17 Νοεμβρίου 2018

 

Σαβ, 17 Νοέ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Σε παρέμβασή του σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, τόνισε και πάλι την ανάγκη για να βρούμε όλοι μαζί, εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, τις σωστές πολιτικές για το τεράστιο ζήτημα της ιδιοκατοίκησης αλλά και των αυξημένων ενοικίων.

«Αυτή την ώρα χρειάζεται συλλογικότητα. Να δούμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε και για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην κοινωνική στέγαση. Είναι ένα ζήτημα που ήδη έχει τεράστιες διαστάσεις αλλά δυστυχώς ολοένα και θα διογκώνεται. Σήμερα βλέπουμε ήδη αύξηση των τιμών στα ακίνητα, αποτέλεσμα τόσο της αύξησης της γης όσο και του κόστους κατασκευής. Υπάρχει και μια άλλη δυσκολία , αυτή της χρηματοδότησης. Και να είμαστε ειλικρινείς, η ευαισθησία για προστασία της πρώτης κατοικίας λειτουργεί αποτρεπτικά στις τράπεζες για να δανειοδοτήσουν νεαρά ζευγάρια για ανέγερση πρώτης κατοικίας ή για αγορά διαμερίσματος.

Ένας άλλος παράγοντας που επιτείνει το πρόβλημα και είναι λογικό να συμβάλλει στην άνοδο των ενοικίων είναι και το airbnb. Αυτοί είναι μερικοί παράγοντες που καταστούν σχεδόν αδύνατο στους νέους μας να αποκτήσουν τη δική τους στέγη αλλά παράλληλα να μην μπορούν να έχουν ούτε λογικό ενοίκιο. Σήμερα που αρκετοί δουλεύουν με μισθούς των χιλίων ευρώ θα χρειάζονται περίπου το 50% του μισθού τους μόνο για το νοίκι.

Έχουμε όλοι αρκετές ιδέες. Χρειάζεται να κοιτάξουμε το τεράστιο πρόβλημα της στέγασης με πραγματισμό και ευαισθησία, και συλλογικά να βρούμε τις σωστές πολιτικές για να δώσουμε χειροπιαστές λύσεις στα νέα ζευγάρια που προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους».

Λευκωσία, 16 Νοεμβρίου 2018

Παρ, 16 Νοέ 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΕ ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Επίθεση στο οίκημα της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΠΑΤΡΑΣΗ Εκτελεστική Επιτροπή της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο, το χθεσινό μεμονωμένο περιστατικό στο οίκημα της τοπικής μας επιτροπής στην Πάτρα.

Τέτοια φαινόμενα δεν θα αποτελέσουν ποτέ τροχοπέδη στην δράση και πορεία της παράταξης εντός και εκτός Πανεπιστημίων.

Διαβεβαιώνουμε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξουν ξανά τέτοιου είδους φαινόμενα.

Λευκωσία, 16 Νοεμβρίου 2018