Χάσαμε κάθε ίχνος σοβαρότητας στο Εθνικό ζήτημα
Τρι, 31 Ιαν 2012

του Στέφανου Στέφου

Ναι. Επιτέλους ανάμεσα σε άλλα κλισέ, στερεότυπα και χιλιοειπωμένα περί αδιεξόδων στο κυπριακό, εκφράστηκε μια διαφορετική άποψη. Ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν μπορεί να διαχειρίζεται το Εθνικό πρόβλημα σαν να είναι κάτι που αφορά μόνο τον ίδιο. Και σίγουρα το Εθνικό μας πρόβλημα δεν πρέπει να θεωρείται από τον οποιονδήποτε ως το «πεδίον δόξης λαμπρόν» του, η ευκαιρία για ένα Νόμπελ Ειρήνης και εύηχο εξώφυλλο στο Economist.

Οι ενέργειες του Προέδρου Χριστόφια ως διαπραγματευτή της κοινότητάς μας για το Εθνικό πρόβλημα θα πρέπει να μας προβληματίσουν. Σε αντίθεση με προκάτοχους του, οι οποίοι ενέπλεκαν στην ευρύτερη διαπραγματευτική συμβουλευτική τους ομάδα τουλάχιστον τους πολιτικούς αρχηγούς των άλλων κομμάτων ή και ακόμα τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα, οι άτσαλοι χειρισμοί του Πρόεδρου Χριστόφια πρέπει να μας ωθήσουν στην αλλαγή της πεπατημένης. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα από την εύστοχη πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, κ. Αναστασιάδη, θα πρότεινα τη σύσταση ενός σώματος στα πρότυπα του «Negotiations Affairs Department» του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (www.nad-plo.org) το οποίο θα διερευνά σε βάθος και θα προτείνει μακροπρόθεσμες στρατηγικές επί των πτυχών του Εθνικού μας προβλήματος. Η σύνθεση του σώματος αυτού μπορεί να αποτελείται από ακαδημαϊκούς, τεχνοκράτες, νέους επιστήμονες και αντιπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Με αυτό τον τρόπο και μόνο, διασφαλίζεται ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα οδηγεί τον τόπο σύμφωνα με τα δικά του υποκειμενικά και συχνά προσωπικά κριτήρια και συμφέροντα. Χρειαζόμαστε επιτέλους συλλογικότητα, στρατηγική και σταθερότητα στις κινήσεις μας.

 

 

Flickr Feed

Παρ, 04 Αύγ 2017

Δελτίο Τύπου Δημοκρατικού Συναγερμού

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανακοινώνει ότι τα κεντρικά και επαρχιακά γραφεία του κόμματος θα είναι κλειστά για τις θερινές διακοπές από τη Δευτέρα, 7 Αυγούστου.

Τα γραφεία θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα, 21 Αυγούστου.

Παρ, 04 Αύγ 2017

Δελτίο Τύπου Δημοκρατικού Συναγερμού

Αξίζουν συγχαρητήρια οι ψεσινές επιτυχίες των ποδοσφαιρικών ομάδων του Απόλλωνα και της Α.Ε.Κ. και η πρόκριση στην επόμενη καθοριστική φάση των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων. Μαζί με την επιτυχία του Α.Π.Ο.Ε.Λ. και την ήδη εξασφαλισμένη συμμετοχή του στη συνέχεια, αναδεικνύουν το κυπριακό ποδόσφαιρο σε μια περίοπτη θέση.

Ευχόμαστε σε όλες τις ομάδες μας καλή επιτυχία και θεωρούμε ότι οι μέχρι τώρα επιδόσεις πρέπει να αποτελέσουν οδηγό και για μεγαλύτερες διακρίσεις. 

Πεμ, 03 Αύγ 2017

Δελτίο Τύπου Δημοκρατικού Συναγερμού

Ευχές για επιτυχία και στις άλλες ομάδες μας.

Μαζί με όλο το φίλαθλο κόσμο, αλλά και το ευρύτερο κοινό, εκφράζουμε συγχαρητήρια στην ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Π.Ο.Ε.Λ. για τη σημαντική επιτυχία και τη νέα πρόκριση, μετά από τη ψεσινή εμφατική νίκη. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει και φέτος τη συμμετοχή του στη μια από τις δυο μεγάλες ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και διεκδικώντας είσοδο στους ομίλους του «Champions League», καθιερώνει τη χώρα μας στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Τέτοιες επιτυχίες, στις οποίες μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Α.Π.Ο.Ε.Λ. φέρνουν την Κύπρο στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα και τιμούν τη χώρα μας, αποδεικνύοντας ότι και στον αθλητισμό η οργάνωση, το συλλογικό πνεύμα και η αφοσίωση, καθώς και η μεθοδική δουλειά μπορεί να φέρουν αποτελέσματα που ξεπερνούν τα όρια μιας μικρής χώρας όπως είναι η Κύπρος.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε την ευχή να επιτύχουν πρόκριση και οι άλλες κυπριακές ομάδες στους αποψινούς αγώνες τους.

Ευχόμαστε στην ομάδα του Α.Π.Ο.Ε.Λ. να έχει επιτυχίες και να διακριθεί και στη συνέχεια, στα ψηλότερα δώματα των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διρογανώσεων.