Απόφαση Πολιτικού Γραφείου για Σύμφωνο Συμβίωσης
Κυρ, 07 Ιούν 2015

Συνεδρία Πολιτικού Γραφείου Δημοκρατικού Συναγερμού

Απόφαση για Σύμφωνο Συμβίωσης

Πολιτικό Γραφείο ΔΗΣΥ – Σάββατο 6η Ιουνίου 2015 – 9.30 πμ

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός επαναβεβαίωσε τον απόλυτο του σεβασμό και την προσήλωση του στην εφαρμογή, τόσο της Σύμβασης Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσο και του Ευρωπαϊκού Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, όπως έχουν ενσωματωθεί στη Συνθήκη της Λισαβόνας, βάσει των οποίων ο σεξουαλικός προσανατολισμός του κάθε ατόμου είναι μέρος της ταυτότητάς του και αποτελεί κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίζει να προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τονίζει ότι σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παροχής ίσων ευκαιριών δεν μπορεί να γίνονται ούτε εκπτώσεις, ούτε εξαιρέσεις.

Σε αυτή τη βάση, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, στηρίζει το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Flickr Feed

Δευ, 19 Νοέ 2018

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗ.ΣΥ. – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε.Λ.Κ.


Θεωρώ προκλητικές και απαράδεκτες τις ενέργειες των Τούρκων να παρεμποδίζουν τους Ελληνοκύπριούς αγρότες από το να καλλιεργούν την δική τους Γη. Θεωρώ ότι οι Τούρκοι παραβιάζουν τις αποφάσεις της UNFICYP αλλά και τα βασικά δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής.

Η προσπάθεια του κατοχικού στρατού να δημιουργήσει τετελεσμένα στην νεκρή ζώνη, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Για αυτό τον λόγο θα προβώ σε καταγγελία τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για  τον τρόπο με τον οποίο οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν και να δημιουργούν προβλήματα στην πατρίδα μας.

Θεωρώ ότι οι Τούρκοι πρέπει να αντιληφθούν ότι πρέπει να σεβαστούν τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων, αυτών των οποίων ουσιαστικά τους ανήκουν οι περιουσίες όπου ο Τουρκικός στρατός παράνομα και προκλητικά παρεμποδίζει και δημιουργεί προβλήματα.

Λευκωσία, 19 Νοεμβρίου 2018

 

Δευ, 19 Νοέ 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥΣΚΗ


19 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Παιδιού

Η 19η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Παιδιού και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για το φαινόμενο αυτό, την προώθηση της κύρωσης και εφαρμογής της Συνθήκης Λανζαρότε για την προστασία των παιδιών από κάθε είδους κακοποίηση, αλλά παράλληλα και την υπενθύμιση σε όλα τα κράτη μέλη ότι οι προσπάθειες για την ολοκληρωτική και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του εγκλήματος πρέπει να είναι συνεχείς.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση, ο Δημοκρατικός Συναγερμός στέλνει, για ακόμα μία χρονιά, ηχηρό μήνυμα ενάντια στο φαινόμενο αυτό, στηρίζοντας όλες τις μεθοδευμένες προσπάθειες οι οποίες κατά τα τελευταία χρόνια, έφεραν θετικά αποτελέσματα τα οποία αποτελούν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Μεταξύ άλλων, την υιοθέτηση της Σύμβασης Λανζαρότε, τη ψήφιση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταπολέμηση της κακοποίησης, εκμετάλλευσης και της παιδικής πορνογραφίας, την ετοιμασία Εθνικής Στρατηγικής και Σχεδίου δράσης αλλά και τη δημιουργία του Σπιτιού του Παιδιού, το οποίο λειτουργεί στη βάση Ευρωπαϊκών προτύπων και αποτελεί καλή πρακτική για άλλες χώρες.

Η απόλυτη προτεραιότητα της Πολιτείας είναι η προστασία των ανηλίκων και ως Δημοκρατικός Συναγερμός δηλώνουμε έτοιμοι να στηρίξουμε όποιες άλλες προσπάθειες για την αυστηρή εφαρμογή των προνοιών της Σύμβασης Λανζαρότε με μοναδικό γνώμονα την αποτελεσματική προστασία και θωράκιση των παιδιών της χώρας μας.

Λευκωσία, 19 Νοεμβρίου 2018

 

Κυρ, 18 Νοέ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε το απόγευμα της Παρασκευής μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα ενεργειακών πόρων, κ. Francis Fannon.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στην παρουσία της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Κύπρο, κυρίας Kathleen Doherty.

Τα δύο μέρη εξέφρασαν την επιθυμία τους για ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου και την ευχή ότι τα οποία αποθέματα υδρογονανθράκων ανακαλυφθούν θα βοηθήσουν στην προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας, στην ευημερία και στη σταθερότητα. Τα δύο μέρη επίσης εξέφρασαν την ελπίδα τους για την επανέναρξη του Κυπριακής ιδιοκτησίας διαλόγου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για επανένωση του νησιού με μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι λύση δύο κρατών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και ότι η λύση πρέπει να προνοεί για μια επανενωμένη Κύπρο, στο πλαίσιο μιας ΔΔΟ, χωρίς εγγυήσεις τρίτων κρατών και κατοχικά στρατεύματα.

Δήλωσε επίσης ότι ανακαλύψεις επιπρόσθετων κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα επιτρέψουν στην Κύπρο να καταστεί ενεργειακός κόμβος και θα συμβάλουν στη διασφάλιση πρόσθετων ενεργειακών πηγών για την Ευρωπαϊκή Ένωση.


 

English text

The President of the Democratic Rally Mr. Averof Neofytou had on Friday afternoon a very constructive meeting with U.S. Department of State Assistant Secretary, Bureau of Energy Resources, Mr. Francis R. Fannon.

The meeting took place in the Democratic Rally Main Offices in the presence of US Ambassador in Cyprus Mrs. Kathleen Doherty.

Both parties expressed their desire for strengthening relations between the USA and Cyprus and the wish that any hydrocarbon reserves discovered help foster regional cooperation, prosperity and stability. Both parties also expressed their hope for the resumption of Cypriot-led, UN-facilitated talks to reunify the island as a bizonal, bicommunal federation.

Mr. Neofytou stressed that a two-state solution cannot be accepted and the solution has to provide for a unified Cyprus in the context of a bi-zonal, bi-communal federation, without third country guarantees and occupying forces.

He also stated that further natural gas discoveries would enable Cyprus to become an energy hub and help in diversifying energy sources for the European Union.

Λευκωσία, 18 Νοεμβρίου 2018