Α. ΝΕΟΦΥΤΟΥ: Στηρίζουμε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και ότι κάνει για να μην θυματοποιηθούν 120 χιλιάδες μαθητές
Παρ, 14 Σεπ 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΣΥ

• Στηρίζουμε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για να μην θυματοποιηθούν 120 χιλιάδες μαθητές.

• Είναι η κυβέρνηση και αυτή η πολιτεία που καθορίζει πότε ξεκινά και πότε τελειώνει μια σχολική χρονιά.

Όσες μέρες και αν απεργήσουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, να προστεθεί ανάλογος χρόνος στη σχολική χρονιά.

Για την Παιδεία θα πούμε ξανά τη θέση μας. Στηρίζουμε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και ότι κάνει για να μην θυματοποιηθούν 120 χιλιάδες μαθητές.

Διάβαζα σε εφημερίδες, άκουγα σε ρεπορτάζ τα αντίμετρα της κυβέρνησης. Δεν υπάρχουν αντίμετρα της κυβέρνησης. Υπάρχουν και επιβάλλεται να παρθούν όσα μέτρα χρειάζονται για να διασφαλίσουμε ότι οι 120 χιλιάδες μαθητές μας θα έχουν το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα της πρόσβασης στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Κι αυτό που θέλουμε να ακούσουμε και είμαι σίγουρος θα το ακούσουμε από την κυβέρνηση, είναι μια απλή απόφαση για να μην ανησυχούν οι γονιοί, να μην ανησυχούν τα παιδιά. Όσες μέρες και αν απεργήσουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, να προστεθεί ανάλογος χρόνος στη σχολική χρονιά. Και αντί τα σχολεία να κλείσουν στις αρχές Ιουνίου, ας κλείσουν δυο μέρες, ή μια βδομάδα, ή δυο βδομάδες αργότερα.

Είναι η κυβέρνηση και αυτή η πολιτεία που καθορίζει πότε ξεκινά και πότε τελειώνει μια σχολική χρονιά και δεν είναι κεκτημένο σε οποιονδήποτε εργαζόμενο ότι πρέπει για δύο και δυόμισι μήνες να μην πηγαίνει στο σχολείο.

Από την άλλη το δικαίωμα της απεργίας είναι εκεί, το σεβόμαστε, αλλά να απαιτούν κάποιοι να απεργούν, να μην πηγαίνουν δουλειά και να πληρώνονται, νομίζω ότι είναι πρωτάκουστες αυτές οι αξιώσεις και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που ο απεργός απαιτεί να τον πληρώνεις για να μην κάνει τη δουλειά του.

Έχει δικαίωμα να απεργεί αλλά να γνωρίζει, όταν απεργεί όταν απεργεί δεν πληρώνεται.

Με το πέρας των δηλώσεων σε ερώτηση δημοσιογράφου για «το ενδεχόμενο να κληθούν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για να καλύψουν κάποιες ώρες», ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε:

Δεν είμαι εγώ το Υπουργείο Παιδείας και είναι αδόκιμος ο όρος αντίμετρα. Είπα τι θέλω και ότι στηρίζω την κυβέρνηση. Να πάρει οποιαδήποτε απόφαση και μέτρα που θα διασφαλίσει στον κάθε γονιό και στους 120 χιλιάδες μαθητές ότι απρόσκοπτα θα έχουν πρόσβαση στην Δημόσια Παιδεία.

Λευκωσία, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Flickr Feed

Πεμ, 20 Σεπ 2018

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΣΥ

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ 

Πρόταση Γ.Γ. ΑΚΕΛ Άνδρου Κυπριανού για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Χαιρετίζω τη θέση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και επί της ουσίας αλλά και ως ορθή πολιτική κίνηση.

Θέλω να πιστεύω ότι μπαίνουμε πλέον σε μια νέα σελίδα της πολιτικής ζωής στην Κύπρο. Όπου η αντιπολίτευση δεν θα εξαντλείται μόνο στην κριτική, αλλά θα προτείνει πολιτικές και θα συνεισφέρει εποικοδομητικά στην διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών για τον τόπο μας.

Αδιαμφισβήτητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Κύπρου και η καινοτομία είναι το μέλλον. Και για αυτό το καλύτερο αύριο της χώρας μας πρέπει να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε όλοι μαζί.

Ας αφήσουμε το χθες που μας χωρίζει και ας κτίσουμε το αύριο που μας ενώνει.

Λευκωσία, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Πεμ, 20 Σεπ 2018

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΟΥΛΛΑ

Ακόμη ένα βήμα στη Μεταρρύθμιση της Εθνικής Φρουράς

Η σημερινή εξαγγελία των ριζικών αλλαγών, αυτή τη φορά στο κομμάτι της Εφεδρείας, αποτελεί για τον Δημοκρατικό Συναγερμό ακόμη ένα βήμα στη Μεταρρύθμιση της Εθνικής Φρουράς.

Οι εξαγγελθείσες μεταρρυθμίσεις καταργούν οριστικά την ταλαιπωρία και την απώλεια χρόνου, κυρίως επαγγελματικού, των ενεργών πολιτών. Επιπλέον, μειώνουν κατακόρυφα την κατασπατάληση δημοσίου και ιδιωτικού χρήματος.

Με την εφαρμογή των αλλαγών στην Εφεδρεία θα επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του εφέδρου καθώς και η κατάργηση της αδικαιολόγητης γραφειοκρατίας που δεν συνάδει στις τεχνολογικές δυνατότητες που θα πρέπει μια χώρα να αξιοποιεί, στο πλαίσιο μάλιστα και της μεταρρύθμισης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Για τον Δημοκρατικό Συναγερμό η μεταρρύθμιση της Εθνικής Φρουράς αποτελεί χρέος προς τη νέα γενιά αλλά και την πατρίδα. Η Εθνική Φρουρά αποτελεί τη δύναμη προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και τον ισχυρό παράγοντα σταθερότητας και συνεισφοράς ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Λευκωσία, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Πεμ, 20 Σεπ 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΣΥ
ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ
Μεταναστευτικό


Πολύ σωστά έθεσε το θέμα του μεταναστευτικού ο ΠτΔ στο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συχνά μιλάμε για τους κινδύνους της δημογραφικής αλλοίωσης των κατεχομένων. Ενδεχομένως παραγνωρίζοντας και τους κινδύνους από την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα στις ελεύθερες περιοχές.

Θέλω να διευκρινίσω κάτι. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός δεν είμαστε ένα ρατσιστικό κόμμα.

Σεβόμαστε τις Διεθνείς Συνθήκες και τις Ευρωπαϊκές Αρχές όσον αφορά τις πολιτικές για τους μετανάστες.

Όμως πρέπει και οφείλει το κράτος να προστατεύσει και τον κοινωνικό του ιστό αλλά και το δημογραφικό του χαρακτήρα.

Και μια χώρα μικρή όπως η Κύπρος, έχει τα όρια στα οποία μπορεί να αντέξει. Δεν μπορούμε να υπερβαίνουμε τα όρια αυτά γιατί αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα και στον κοινωνικό ιστό και στον δημογραφικό χαρακτήρα, αλλά ακόμη και στο οικονομικό σκέλος.

Επαναλαμβάνω σεβόμαστε τις Διεθνείς Συνθήκες και τις Ευρωπαϊκές Αρχές αλλά την ίδια ώρα έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε τον κοινωνικό μας ιστό.

Λευκωσία, 20 Σεπτεμβρίου 2018