Α. ΝΕΟΦΥΤΟΥ: Η ευαισθησία για τους εργαζόμενους φαίνεται από το αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεις
Πεμ, 01 Νοέ 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΣΥ


Συνάντηση Προέδρου και αντιπροσωπείας ΔΗΣΥ με την ΣΕΚ

• Η ευαισθησία για τους εργαζόμενους φαίνεται από το αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεις. Δεν είναι με βάση το τι λες για τους εργαζόμενους αλλά τι πράττεις στις οικονομικές σου πολιτικές για να τους ωφελήσεις.
• Είναι κοινωνική δικαιοσύνη να συνδέεις τις απολαβές των εργαζομένων με την αύξηση της παραγωγικότητας.

Με το πέρας συνάντηση του Προέδρου και αντιπροσωπείας του Δημοκρατικού Συναγερμού με την ηγεσία της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου, ο κ. Αβέρωφ Νεόφυτου προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

Είχαμε μια εξαιρετική και παραγωγική συζήτηση με την ηγεσία της ΣΕΚ. Θέλουμε και δημόσια να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας αλλά και να συγχαρούμε την ΣΕΚ, όπως και το σύνολο των κοινωνικών εταίρων, για την υπεύθυνη στάση που τήρησε αυτά τα χρόνια της κρίσης.

Για εμάς το καλό των εργαζομένων έχει να κάνει και με την βιωσιμότητα και με την επικερδότητα των εργαζομένων. Αν θέλουμε να δημιουργούμε θέσεις εργασίας αξιοπρεπείς και αμειπτικές, πρέπει να έχουμε επιχειρήσεις που μέσα από τις δραστηριότητες τους παράγουν πλούτο αλλά και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

Συζητήσαμε διάφορα ζητήματα με την ΣΕΚ, στα πλείστα έχουμε κοινές θέσεις και κοινή στόχευση. Όπως η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, η καλυτέρευση των συνθηκών και των απολαβών των εργαζομένων.

Υπάρχουν και κάποια ζητήματα με διαφορετικές απόψεις. Σεβόμαστε την άλλη άποψη, την τεκμηριωμένη και αυτό είναι το υπόβαθρο της περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων μας.

Η ευαισθησία για τους εργαζόμενους φαίνεται από το αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεις. Δεν είναι με βάση τι λες για τους εργαζόμενους αλλά τι πράττεις στις οικονομικές σου πολιτικές για να τους ωφελήσεις.

Εμείς κοιτάζουμε στα μάτια τους Κύπριους εργαζόμενους γιατί μέσα από την οικονομική κρίση εφαρμόσαμε πολιτικές που μείωσαν την ανεργία από το 18% στο 7%.

Θα συνεχίσουμε σε αυτήν την πολιτική και πιστεύουμε ότι σε δύο με τρία χρόνια θα έχουμε πλήρη απασχόληση.

Θέσαμε και δημόσια το όραμα μας ως Δημοκρατικός Συναγερμός.

Για να νιώσουμε ότι εκπληρώσαμε το καθήκον έναντι της κοινωνίας θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο όπου και στην χώρα μας ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα θα είναι τουλάχιστον όπως τον μέσο μισθό στον δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα.

Χωρίς αυτό να εκληφθεί από οποιονδήποτε ότι πρέπει να μειωθούν οι απολαβές στον δημόσιο τομέα.

Όταν φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα, θα γίνουμε και στο θέμα των εργασιακών σχέσεων και της οικονομίας, ένα φυσιολογικό και κανονικό κράτος.

Δύο επιπρόσθετα σημεία, όσον αφορά τις αυξήσεις στις απολαβές των εργαζομένων.

Εάν καταφέρουμε και συνδέσουμε την αύξηση των μισθών με την παραγωγικότητα, θα είναι η πιο κοινωνικά δίκαιη αντιμετώπιση.

Είναι κοινωνική δικαιοσύνη να συνδέεις τις απολαβές των εργαζομένων με την αύξηση της παραγωγικότητας.

Το δεύτερο, το είπαμε και στη συζήτηση, έχουμε έγνοια όσον αφορά τη στέγαση.

Τα ενοίκια ανεβαίνουν. Τα νοικοκυριά δεν μπορούν να πάρουν δανεισμό για να αποκτήσουν το δικό τους διαμέρισμα ή σπίτι. Εάν δεν υπάρξει κρατική πολιτική για την κοινωνική στέγαση, θα βρεθούμε πολύ σύντομα, αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα.
Μέχρι σήμερα, ζούσαμε σε μια χώρα που ο καθένας, έστω και χρεωμένο, είχε το σπίτι ή το διαμέρισμα του. Από εδώ και μπρος, εάν δε βάλουμε συγκεκριμένες πολιτικές, οι πλείστοι εργαζόμενοι θα παίρνουν το μισθό τους και θα πηγαίνει στο ενοίκιο.

Λευκωσία, 1 Νοεμβρίου 2018

Flickr Feed

Δευ, 25 Μάρ 2019

 

Με αισθήματα εθνικής  υπερηφάνειας και απεριόριστου σεβασμού, τιμούμε σήμερα την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Τιμούμε επίσης τον άφθαστο ηρωισμό του μεγάλου εθνικού ξεσηκωμού κατά της οθωμανικής τυραννίας, ο οποίος απετέλεσε ορόσημο στην ιστορική πορεία του σύγχρονου ελληνισμού.

Η επανάσταση του 1821 στάθηκε το πιο σημαντικό γεγονός της εποχής του αλλά και απόδειξη ότι η ιστορική μοίρα ενός λαού αλλάζει όταν υπάρχει αγωνιστικότητα, ισχυρή θέληση και πίστη. Παρά τη διχόνοια και τα μελανά της σημεία, οι πρόγονοί μας παρέδωσαν ένα συμβόλαιο ελευθερίας γραμμένο με το αίμα τους.

Η Ελλάδα, περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες του διχασμού, τις μικρότητες και τα κατά καιρούς συμφέροντα, κατάφερε τελικά με τον ηρωισμό και την αδάμαστη θέληση των παλικαριών της να αποτινάξει τον τουρκικό ζυγό και να δημιουργήσει το δικό της ελεύθερο κράτος. Με νέους αγώνες και θυσίες στη συνέχεια, ολοκλήρωσε την ανεξαρτησία της για να είναι σε θέση σήμερα να πορεύεται ισότιμα δίπλα στα υπόλοιπα κράτη της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Στους επικούς απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους, η μικρή Κύπρος έδωσε πρόθυμα το παρόν της, ποτίζοντας έτσι και με το δικό της αίμα το δένδρο της ελληνικής ελευθερίας.

Οι αρχές και τα υψηλά ιδεώδη της επανάστασης του 1821 ως διαχρονική πορεία πλεύσης στην πολυκύμαντη διαδρομή του Ελληνισμού, συνεχίζουν να εμπνέουν και σήμερα τις γενεές των Ελλήνων, εμψυχώνοντάς μας στους δύσκολους και άνισους αγώνες που εξακολουθούμε να διεξάγουμε.  Όπως το 1821 η εθνεγερσία είχε στόχο να απαλλάξει την Ελλάδα από τα δεσμά της καταπίεσης και τον σκοταδισμό του τουρκικού ζυγού, χαρίζοντας στους Έλληνες την ελευθερία να δράσουν ξανά δημιουργικά, έτσι και σήμερα οι αγώνες του κυπριακού ελληνισμού έχουν στόχο να τερματίσουν την κατοχή από τα τουρκικά στρατεύματα και να επιτύχουν μια ειρηνική, βιώσιμη και λειτουργική λύση του εθνικού μας προβλήματος σε μια επανενωμένη Κύπρο.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει την εθνική επέτειο της ελληνικής επανάστασης και καλεί τον κυπριακό ελληνισμό σε ενότητα, εθνική ομοψυχία και εγρήγορση για τη σωτηρία της πατρίδας. Πρέπει να εμπνευστούμε από την αθάνατη παράδοση του ’21 και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, εγκαταλείποντας την πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων, και σε αγαστή συνεργασία με την Ελλάδα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα αποτρέπουν την παγίωση των τετελεσμένων και θα δημιουργούν προοπτική εθνικής δικαίωσης.

Λευκωσία, 25 Μαρτίου 2019

 

 

Κυρ, 24 Μάρ 2019
Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, με το πέρας δεντροφύτευσης του Ομίλου Leptos που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο, μετά από ερωτήση δημοσιογράφου για την κυπριακή οικονομία προέβη στην πιο κάτω δήλωση:
 
Η οικονομία ενός τόπου στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Γι' αυτό και εμείς είμαστε υπέρ της μείωσης του φόρου και αύξησης των κινήτρων στο κυπριακό επιχειρείν. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που θα δημιουργήσουν τις θέσεις εργασίας, αλλά και μέσα από την κερδοφορία θα συνδράμουν δια των φορολογιών στην ενίσχυση των κρατικών εσόδων. Είναι μέσα από τα έσοδα από τις φορολογίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που μπορεί το κράτος να συντηρεί αλλά και να ενισχύει την κοινωνική του πολιτική. Η οικονομία του τόπου είναι στο σωστό δρόμο, αλλά πάντα θα υπάρχουν κίνδυνοι να χάσουμε την πορεία μας, εάν δεν συνεχίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Πάντα υπάρχουν οι στροφές, πάντα υπάρχουν οι τριγμοί και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να κρατάμε την οικονομία στην σωστή πορεία. 
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την γεωργία, ο Πρόεδρος απάντησε ότι:
 
Η ραχοκοκκαλία της κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αυτοεργοδοτούμενοι, οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, αλλά και οι ανθρώποι της υπαίθρου. Πρέπει να στηρίξουμε και θα στηρίξουμε τη γεωργία, γιατί αυτός ο πρωτογενής τομέας είναι πολύ σημαντικός, και για αυτούς που είναι σε αυτές τις δουλειές και για την Κύπρο γενικότερα.
 
Λευκωσία, 24 Μαρτίου 2019
 
 
 
 
Παρ, 22 Μάρ 2019

22 Μαρτίου. Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον αδόκητο θάνατο του κορυφαίου στελέχους του Δημοκρατικού Συναγερμού, Τάσου Μητσόπουλου.

Ο Τάσος Μητσόπουλος χαρακτηριζόταν από  το ήθος, την αξιοπρέπεια, την μετριοπάθεια, μα πάνω από όλα την ανθρωπιά του.

Ξεχώριζε για τον σύγχρονο και δημιουργικό του λόγο, αλλά και την αποτελεσματικότητα του. Ευπατρίδης πολιτικός, πιστός στις αξίες της Πατρίδος και του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Προσέφερε τα μέγιστα στην παράταξη μας, στην κοινωνία και τον τόπο μας. Διετέλεσε Βουλευτής Λάρνακας από 2006  μέχρι το 2013, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της παράταξης, Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων από την 1η Μάρτιου 2013  μέχρι την 14η Μαρτίου 2014  και Υπουργός Άμυνας από την 14η Μαρτίου 2014 μέχρι την 22α Μαρτίου 2014.

Ο Τάσος Μητσόπουλος ήταν προικισμένος από τις αρετές εκείνες που έχει ανάγκη η κοινωνία από τους πολιτικούς της. Μας λείπει σήμερα ως φίλος, ως πολιτικός, ως πατριώτης. Αιωνία η μνήμη σου, Τάσο μας.

Λευκωσία, 22 Μαρτίου 2019