Λ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας, Ισράηλ - Σημαντική η απόφαση για τον ΕastMed
Παρ, 21 Δεκ 2018

 ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΛΚ

ΛΕΥΤΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

 

Τριμερής Κύπρου – Ελλάδας – Ισράηλ: Σημαντική η απόφαση για τον ΕastMed

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη τα τελευταία χρόνια μέσα από την πολυεπίπεδη και ισχυρή εξωτερική πολιτική που ασκεί, κατορθώνει να δημιουργεί ισχυρές συμμαχίες.  Όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και ανά το παγκόσμιο.  Αποτέλεσμα αυτού η Κύπρος από μια μικρή σε έκταση χώρα να αναδεικνύεται σε ένα ισχυρό παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας, καθώς και ενεργειακός κόμβος για την περιοχή και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απόδειξη αυτού η νέα ισχυρή συμμαχία που δημιουργήθηκε μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ και των συμφωνιών που υπογράφηκαν, με τη στήριξη και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, για να δημιουργηθεί αυτός ο ιδιαίτερα φιλόδοξος αγωγός, o EastMed. Συμφωνία που θέτει πλέον την Κύπρο στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τη στήριξη και την υποστήριξή της προς αυτή την κατεύθυνση.

Στις τελευταίες συναντήσεις που είχαμε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού στις Βρυξέλλες, η κα Federica Mogherini και ο κ. Günther Oettinger έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στο να καταστεί η Κύπρος ενεργειακός κόμβος για την Ευρωπαϊκή Ένωση και εναλλακτική λύση για τα ενεργειακά προβλήματα της ΕΕ.

Προσδοκούμε ότι ο EastMed θα τύχει της ανάλογης στήριξης και χρηματοδότησης από την Ε.Ε.

Είναι με αυτό τον τρόπο που θωρακίζεις μια χώρα και το πετυχαίνει καθημερινά η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη δημιουργώντας φίλους και συμμαχίες από δυσμάς μέχρι ανατολάς.

Η κυβέρνηση κατορθώνει αυτή την στιγμή χωρίς να δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα να προσθέτει φίλους, να ενισχύει και να θωρακίζει την χώρα, να δημιουργεί ομπρέλες ασφάλειας για τα ενεργειακά αλλά και για την φυσική και εθνική επιβίωση της πατρίδας μας και ουσιαστικά αναδεικνύει την Κύπρο σε μια σημαντική χώρα και σε ένα σημαντικό ενεργειακό παράγοντα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λευκωσία, 21 Δεκεμβρίου 2018

 

Flickr Feed

Δευ, 25 Μάρ 2019

 

Με αισθήματα εθνικής  υπερηφάνειας και απεριόριστου σεβασμού, τιμούμε σήμερα την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Τιμούμε επίσης τον άφθαστο ηρωισμό του μεγάλου εθνικού ξεσηκωμού κατά της οθωμανικής τυραννίας, ο οποίος απετέλεσε ορόσημο στην ιστορική πορεία του σύγχρονου ελληνισμού.

Η επανάσταση του 1821 στάθηκε το πιο σημαντικό γεγονός της εποχής του αλλά και απόδειξη ότι η ιστορική μοίρα ενός λαού αλλάζει όταν υπάρχει αγωνιστικότητα, ισχυρή θέληση και πίστη. Παρά τη διχόνοια και τα μελανά της σημεία, οι πρόγονοί μας παρέδωσαν ένα συμβόλαιο ελευθερίας γραμμένο με το αίμα τους.

Η Ελλάδα, περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες του διχασμού, τις μικρότητες και τα κατά καιρούς συμφέροντα, κατάφερε τελικά με τον ηρωισμό και την αδάμαστη θέληση των παλικαριών της να αποτινάξει τον τουρκικό ζυγό και να δημιουργήσει το δικό της ελεύθερο κράτος. Με νέους αγώνες και θυσίες στη συνέχεια, ολοκλήρωσε την ανεξαρτησία της για να είναι σε θέση σήμερα να πορεύεται ισότιμα δίπλα στα υπόλοιπα κράτη της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Στους επικούς απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους, η μικρή Κύπρος έδωσε πρόθυμα το παρόν της, ποτίζοντας έτσι και με το δικό της αίμα το δένδρο της ελληνικής ελευθερίας.

Οι αρχές και τα υψηλά ιδεώδη της επανάστασης του 1821 ως διαχρονική πορεία πλεύσης στην πολυκύμαντη διαδρομή του Ελληνισμού, συνεχίζουν να εμπνέουν και σήμερα τις γενεές των Ελλήνων, εμψυχώνοντάς μας στους δύσκολους και άνισους αγώνες που εξακολουθούμε να διεξάγουμε.  Όπως το 1821 η εθνεγερσία είχε στόχο να απαλλάξει την Ελλάδα από τα δεσμά της καταπίεσης και τον σκοταδισμό του τουρκικού ζυγού, χαρίζοντας στους Έλληνες την ελευθερία να δράσουν ξανά δημιουργικά, έτσι και σήμερα οι αγώνες του κυπριακού ελληνισμού έχουν στόχο να τερματίσουν την κατοχή από τα τουρκικά στρατεύματα και να επιτύχουν μια ειρηνική, βιώσιμη και λειτουργική λύση του εθνικού μας προβλήματος σε μια επανενωμένη Κύπρο.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει την εθνική επέτειο της ελληνικής επανάστασης και καλεί τον κυπριακό ελληνισμό σε ενότητα, εθνική ομοψυχία και εγρήγορση για τη σωτηρία της πατρίδας. Πρέπει να εμπνευστούμε από την αθάνατη παράδοση του ’21 και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, εγκαταλείποντας την πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων, και σε αγαστή συνεργασία με την Ελλάδα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα αποτρέπουν την παγίωση των τετελεσμένων και θα δημιουργούν προοπτική εθνικής δικαίωσης.

Λευκωσία, 25 Μαρτίου 2019

 

 

Κυρ, 24 Μάρ 2019
Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, με το πέρας δεντροφύτευσης του Ομίλου Leptos που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο, μετά από ερωτήση δημοσιογράφου για την κυπριακή οικονομία προέβη στην πιο κάτω δήλωση:
 
Η οικονομία ενός τόπου στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Γι' αυτό και εμείς είμαστε υπέρ της μείωσης του φόρου και αύξησης των κινήτρων στο κυπριακό επιχειρείν. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που θα δημιουργήσουν τις θέσεις εργασίας, αλλά και μέσα από την κερδοφορία θα συνδράμουν δια των φορολογιών στην ενίσχυση των κρατικών εσόδων. Είναι μέσα από τα έσοδα από τις φορολογίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που μπορεί το κράτος να συντηρεί αλλά και να ενισχύει την κοινωνική του πολιτική. Η οικονομία του τόπου είναι στο σωστό δρόμο, αλλά πάντα θα υπάρχουν κίνδυνοι να χάσουμε την πορεία μας, εάν δεν συνεχίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Πάντα υπάρχουν οι στροφές, πάντα υπάρχουν οι τριγμοί και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να κρατάμε την οικονομία στην σωστή πορεία. 
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την γεωργία, ο Πρόεδρος απάντησε ότι:
 
Η ραχοκοκκαλία της κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αυτοεργοδοτούμενοι, οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, αλλά και οι ανθρώποι της υπαίθρου. Πρέπει να στηρίξουμε και θα στηρίξουμε τη γεωργία, γιατί αυτός ο πρωτογενής τομέας είναι πολύ σημαντικός, και για αυτούς που είναι σε αυτές τις δουλειές και για την Κύπρο γενικότερα.
 
Λευκωσία, 24 Μαρτίου 2019
 
 
 
 
Παρ, 22 Μάρ 2019

22 Μαρτίου. Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον αδόκητο θάνατο του κορυφαίου στελέχους του Δημοκρατικού Συναγερμού, Τάσου Μητσόπουλου.

Ο Τάσος Μητσόπουλος χαρακτηριζόταν από  το ήθος, την αξιοπρέπεια, την μετριοπάθεια, μα πάνω από όλα την ανθρωπιά του.

Ξεχώριζε για τον σύγχρονο και δημιουργικό του λόγο, αλλά και την αποτελεσματικότητα του. Ευπατρίδης πολιτικός, πιστός στις αξίες της Πατρίδος και του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Προσέφερε τα μέγιστα στην παράταξη μας, στην κοινωνία και τον τόπο μας. Διετέλεσε Βουλευτής Λάρνακας από 2006  μέχρι το 2013, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της παράταξης, Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων από την 1η Μάρτιου 2013  μέχρι την 14η Μαρτίου 2014  και Υπουργός Άμυνας από την 14η Μαρτίου 2014 μέχρι την 22α Μαρτίου 2014.

Ο Τάσος Μητσόπουλος ήταν προικισμένος από τις αρετές εκείνες που έχει ανάγκη η κοινωνία από τους πολιτικούς της. Μας λείπει σήμερα ως φίλος, ως πολιτικός, ως πατριώτης. Αιωνία η μνήμη σου, Τάσο μας.

Λευκωσία, 22 Μαρτίου 2019