Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

 Τις εταιρίες EDT και Multimarine Services που εδρεύουν στο λιμάνι της Λεμεσού επισκέφτηκε χθες ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή και Αντιπρόεδρο κ. Ευθύμιο Δίπλαρο, τους Βουλευτές κ. Αντρέα Κυπριανού και κ. Ελένη Σταύρου, τον Επαρχιακό Γραμματέα κ. Νίκο Σύκα, τον κ. Γιώργο Λυσανδρίδη, Διευθυντή Διοίκησης και Οργανωτικού του κόμματος και τον κ. Ανδρέα Ελευθερίου, Πρόεδρο ΝΕΔΗΣΥ.

H αντιπροσωπεία της παράταξης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις των εταιριών και να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Η εταιρία EDΤ, με πολυάριθμο στόλο πλοίων με εξειδικευμένα μηχανήματα, παρέχει υπηρεσίες σε θέματα σκαφών, ναυπηγίας, πληρωμάτων, όπως τη διάσωση σκαφών, την επιδιόρθωση σκαφών, την ανέλκυση ατυχημάτων σκαφών και αεροσκαφών καθώς και την υποστήριξη υπεράκτιων εταιρειών εξόρυξης πετρελαίου και υδρογονανθράκων.

Οι εταιρίες Multimarine Services και Multimarine Shipyards ασχολούνται ευρέως με την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών στις εταιρείες και στα πλοία που εμπλέκονται και δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Η Multimarine παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες στον τομέα των υδρογονανθράκων αλλά και ολοκληρωμένες υπηρεσίες επισκευής πλοίων σε μεγάλη νεότευκτη πλωτή δεξαμενή που εγκατέστησε το 2018 στο λιμάνι της Λεμεσού.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στην εταιρία Multimarine Services ο κ. Ρένος Φωκάς, Διευθυντής της εταιρίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στεκόμαστε στην καινούρια πλωτή δεξαμενή “ERENEOS”, σχεδιασμένη και πιστοποιημένη απο το American Bureau of Shipping (ABS). Έχουμε πετύχει να καταστήσουμε τη Κύπρο και τη Λεμεσό ως ένα σημαντικό κόμβο επιδιόρθωσης πλοίων και πολυτελών σκαφών αναψυχής. Καλωσορίζουμε τον αγαπητό φίλο Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου στις εγκαταστάσεις μας, όπου τώρα εκτελούμε ένα πρωτοποριακό project. Συγκεκριμένα επισκευάζουμε και συντηρούμε ένα από τα σημαντικότερα superyachts παγκοσμίως. Με τον κ. Πρόεδρο είχαμε μια μικρή ξενάγηση και εξηγήσαμε τις εργασίες που κάνουμε σε αυτό ειδικά το πλοίο και τον τρόπο που διαβλέπουμε το μέλλον στον τομέα των superyachts αλλά και γενικά τις προοπτικές του Oil&Gas στην περιοχή μας, στις οποίες η Multimarine είναι ένα πολύ σημαντικός πυλώνας».

Ακολούθως ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι:

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τους Κύπριους επιχειρηματίες, ιδιαίτερα αυτούς που φεύγουν από τους παραδοσιακούς τομείς της κυπριακής οικονομίας. Η εταιρία  Multimarine έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια σε μια πρωτότυπη αλλά και σύγχρονη μονάδα για να δίνει τη στήριξη προσφέροντας υποδομές για συντήρηση σε πλοία που ασχολούνται με την ενέργεια και όχι μόνο. Είναι αυτές οι διαφορετικές επενδύσεις που συνθέτουν ένα μείγμα και κάνουν την οικονομία του τόπου μας ακόμα πιο δυνατή. Θέλω να συγχαρώ τους πρωτεργάτες, τον Ρένο και την ομάδα του. Είναι αυτοί που ανοίγουν το δρόμο και βάζουν την Κύπρο όχι μόνο στον χάρτη του τουρισμού, της ανάπτυξης γης αλλά και στον σημαντικό τομέα των υπηρεσιών για συντήρηση πλοίων, στον τομέα της ενέργειας αλλά και της ψυχαγωγίας. Αυτή είναι η Κύπρος που θέλουμε. Που εργοδοτεί πάνω από 120 άτομα, Κύπριους με λαμπρές σπουδές. Στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες και δημιουργούμε μια καλύτερη Κύπρο για το αύριο».

23/6/2020

 SITE LEFT