Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Δήλωση Βουλευτή κ. Αντρέα Κυπριανού για τουριστική ανάπτυξη δυτικής Λεμεσού

Η Δυτική Λεμεσός αποτελείται από τρία σημαντικά κομμάτια. Το κομμάτι από το παλιό λιμάνι μέχρι το νέο λιμάνι Λεμεσού, η περιοχή του Καρνάγιο, των παλιών βιομηχανικών κτηρίων, οινοβιομηχανιών, του κεραμείου κλπ. Το δεύτερο κομμάτι είναι η παραλία της Απλώστρας που ξεκινά από το νέο λιμάνι και φτάνει μέχρι το Ακρωτήρι, μια τεράστιας σημασίας αμμώδης παραλία, 6 χιλιομέτρων. Και το κομμάτι μετά από το Ακρωτήριο, Κάβο Γάτα που ξεκινά δυτικά του Ακρωτηρίου, επεκτείνεται στην παραλία του Μ1, στον Άγιο Ερμογένη, στην παραλία του Κουρίου, του Παραμαλιού, της Αυδήμου και φτάνει μέχρι  τον κόλπο του Πισσουρίου. Είναι περίπου 50 χιλιόμετρα  ακτογραμμής με μοναδικές σε ομορφιά παραλίες. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, Αναστασιάδη-Κάμερον,  δίνεται η ευκαιρία σήμερα να γίνει ένας στρατηγικός σχεδιασμός της περιοχής και έχουμε καλέσει στην επιτροπή το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως , το ΕΤΕΚ, την εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης Λεμεσού, τους κοινοτάρχες της περιοχής, το Υφυπουργείο Τουρισμού ούτως ώστε να ξεκινήσει ένας στρατηγικός σχεδιασμός της περιοχής που θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρξουν οι ελάχιστες υποδομές για να μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν αυτές τις μοναδικές παραλίες, την καθαρή θάλασσα και το φυσικό περιβάλλον.

Ποδηλατοδρόμοι, μικρές υποδομές εστίασης, υποδομές σίγουρα λυμάτων, προσβάσεις στους κολπίσκους, όλα αυτά πρέπει να γίνουν στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδιασμού.

Όσον αφορά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και την υλοποίηση του ρυθμιστικού σχεδίου για την παραλία της Απλώστρας, πρέπει να πω ότι μας έχει απογοητεύσει σήμερα το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως που ενώ μας έλεγε ότι έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, μετά την προσπάθεια εμπλοκής και του Δήμου Λεμεσού σε σχέση με τα κατασκευαστικά σχέδια, φαίνεται να υπάρχει μια καθυστέρηση. Σκοπός και στόχος είναι να πιεστεί το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, να ολοκληρώσει το σχεδιασμό, να γίνουν τα κατασκευαστικά σχέδια γιατί τα γενικότερα πολεοδομικά σχέδια έχουν γίνει, για να μπορέσει επιτέλους να μπει στον προϋπολογισμό και να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του σχεδίου και να δημιουργεί καλύτερα, μια οργανωμένη παραλία στο Lady’ s Mile, μια παραλία η οποία θα έχει υποδομές σωστές εστίασης, ηλεκτρικό  ρεύμα, σωστό οδικό δίκτυο, χώρους στάθμευσής  αλλά και κυρίως αποχετεύσεις λυμάτων. Θεωρώ ότι το έργο θα ολοκληρωθεί, θα κατασκευαστεί γιατί είναι επιθυμία όλων και θα προσφέρει τα μέγιστα στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας».

23/6/2020