Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποφάσισε τον διορισμό του κ. Γεώργιου Σαββίδη, νυν Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης,  ως Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον διορισμό του κ. Σάββα Αγγελίδη, νυν Υπουργού Άμυνας, ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε καταρχήν να ευχαριστήσουμε θερμά τον Γενικό Εισαγγελέα κ. Κώστα Κληρίδη για την επί σειρά ετών προσφορά του στο θεσμό και στο δικαστικό Σώμα, το οποίο τίμησε με την παρουσία του. Την ίδια ώρα συγχαίρουμε θερμά τόσο τον κ. Σαββίδη όσο και τον κ. Αγγελίδη για την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε βέβαιοι πως θα επιτελέσουν το έργο τους στο ακέραιο.

Κάθε επιτυχία ευχόμαστε επίσης στον κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου που αναλαμβάνει Αρχηγός της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου και στον κ. Χρήστο Μαυρή που αναλαμβάνει Υπαρχηγός της Δύναμης αλλά και να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Κύπρο Μιχαηλίδη για τη μέχρι σήμερα πολύχρονη προσφορά του στο Αστυνομικό Σώμα η οποία αναγνωρίζεται από όλους.

Αποδίδουμε ωστόσο τα εύσημα και στον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου, ο οποίος δεν αποδέχθηκε τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα για να προφυλάξει το θεσμό από ανάλογες αναίτιες επιθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες. Ο κ. Νικολάου με αυτή του την απόφαση τήρησε, ακόμη μια φορά, μια στάση προς τις επιθέσεις η οποία τιμά και τον ίδιο και υπερτονίζει την προσφορά του στον τόπο.

23/6/2020