Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Τη Θεραπευτική Κοινότητα της Αγίας Σκέπης στο Φιλάνι είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί σήμερα αντιπροσωπία του Δημοκρατικού Συναγερμού, αποτελούμενη από τη Βουλεύτρια και Αντιπρόεδρο κ. Αννίτα Δημητρίου, τη Βουλεύτρια κ. Ξένια Κωνσταντίνου, την Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο Τύπου κ. Τώνια Μουσκή και τον Πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ κ. Αντρέα Ελευθερίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης τους.

Η Αγία Σκέπη είναι ένα πρόγραμμα ψυχολογικής απεξάρτησης από ουσίες, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα θεραπευτικά προγράμματα στη χώρα μας. Βοηθά χρήστες να αντιμετωπίσουν την εξάρτηση τους και παράλληλα τους εφοδιάζει με δεξιότητες απαραίτητες για κοινωνική επανένταξη, αλλά κυρίως, τους προσφέρει δια βίου στήριξη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπία του Δημοκρατικού Συναγερμού, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους της Κοινότητας, να ενημερωθεί και να συζητήσει για τα εξειδικευμένα προγράμματα που λειτουργούν στην Κοινότητα της Αγίας Σκέπης, στους τομείς της στήριξης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης, μέσα από δημιουργικές και εναλλακτικές δράσεις .

Μετά το πέρας της επίσκεψης, η Διευθύντρια της Αγίας Σκέπης, κ. Τίνα Παύλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε εκπροσώπους  του Δημοκρατικού Συναγερμού, που τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη στήριξη γιατί για εμάς είναι πολύ σημαντικό εδώ στην Αγία Σκέπη το έργο μας να επικοινωνείται προς τα έξω και να συνεχίζουμε την πορεία των ανθρώπων εδώ για απεξάρτηση. Ευχαριστούμε και πάλι για τη συνεχή στήριξη και τη συνεργασία που έχουμε εδώ με τους φίλους Βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνη για τα θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Τώνια Μουσκή, δήλωσε:

«Είχαμε τη χαρά σήμερα να επισκεφτούμε το Θεραπευτικό Κέντρο της κοινότητας της Αγίας Σκέπης, τον χώρο που φιλοξενεί και αγκαλιάζει τους συνανθρώπους μας που δίνουν τη δική τους μάχη για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους χώρους της κοινότητας, να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για τα διάφορα προγράμματα που πραγματοποιούνται εδώ, στους τομείς της θεραπείας και της στήριξης καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας των μελών της κοινότητας, μέσα από εναλλακτικές και δημιουργικές δράσεις. Θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά τη διοίκηση και το προσωπικό της Αγίας Σκέπης, για το πραγματικά σημαντικό και εξαίρετο έργο που επιτελούν. Τα ναρκωτικά δυστυχώς σήμερα αποτελούν μάστιγα ολόκληρης της κοινωνίας μας, χωρίς να κάνουν διακρίσεις. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, στέκεται αρωγός, στηρίζοντας με όλες τις δυνάμεις, τις ενέργειες και τις προσπάθειες που γίνονται  τόσο  από πλευράς της κοινωνίας αλλά και της πολιτείας  με στόχο φυσικά τα παιδιά μας, οι νέοι αλλά και όλοι οι πολίτες της Κύπρου να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες θεραπείας, στήριξης και επανένταξης σε ένα περιβάλλον προστασίας από κάθε είδους εξάρτηση».

26/6/2020