Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

 

Τα Λατσιά επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου όπου συνοδευόμενος από τη Βουλεύτρια κ. Σάβια Ορφανίδου και την Πρόεδρο της ΓΟΔΗΣΥ Λευκωσίας κ. Δροσούλα Μιχαηλίδου και στελέχη του κόμματος, επισκέφτηκε έργα ανάπτυξης της περιοχής από κοινού με τον Δήμαρχο κ. Χρίστο Πιτταρά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Ο κ. Πιτταράς δήλωσε τα εξής στους δημοσιογράφους:

«Καλωσορίζουμε σήμερα στον Δήμο μας τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, σ’ ένα Δήμο ο οποίος έχει αυτή τη στιγμή που μιλούμε φοβερή ανάπτυξη. Αγαπητέ μου Πρόεδρε βρισκόμαστε όπως ήταν 2008 η ανάπτυξη, οι άδειες οικοδομής που υπάρχουν στο  Δήμο μας και σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που έχει κάνει ο Υπουργός Εσωτερικών, ο κ.Νίκος Νουρής για να δίνονται πιο γρήγορα οι άδειες, έχει προχωρήσει και καθημερινά κτίζονται νέες κατοικίες και νέες πολυκατοικίες στον Δήμο μας. Αυτή η ανάπτυξη θεωρούμε ότι θα συνεχιστεί και είμαστε σίγουροι ότι με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, εμείς είμασταν από την αρχή υπέρ της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης με την οικονομική και τη διοικητική αυτοτέλεια που θα έχουν οι δήμοι μας, θα μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες και καλύτερη ποιότητα ζωής στους δημότες  που κατοικούν στον Δήμο μας. Εμείς σύμφωνα με το σχέδιο που έχει γίνει από το Υπουργείο Εσωτερικών, θα ενοποιηθούμε με τον Δήμο Γερίου, είμαστε θετικοί όπως είπα και πριν είναι ένα βήμα στην ορθή κατεύθυνση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στον Δήμο μας έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη όπως το έργο του Παλλουρόκαμπου, ένα έργο το οποίο αναμένουμε από τα διαρθρωτικά ταμεία που θα πάρουμε κάποια χρήματα για να μπορέσουμε να το προχωρήσουμε, ένα έργο εκατομμυρίων. Κάποιοι δρόμοι όπως ο δρόμος της Λεωφόρου Φιλίππου Παπακυπριανού η οποία θα ενοποίησει τα Λατσιά με το Γέρι.  Έχουμε ήδη προχωρήσει και έχουμε κάνει κάποια έργα, όπως το Κέντρο Υγείας Λατσιών, όπως γνωρίζεται ένα από τα καλύτερα Κέντρα Υγείας που υπάρχουν και έχουν δημιουργηθεί. Έχουμε κάνει στο φαράγγι της κακκαρίστρας, ένα αστικό μονοπάτι 7 χιλιομέτρων το οποίο διασχίζει το φαράγγι και μπορεί κάποιος εκεί να δει απολιθωμένα κοχύλια δύο εκατομμυρίων ετών ενώ την ίδια ώρα επειδή αγαπούμε το περιβάλλον  έχουμε φυτέψει πέραν των 7 χιλιάδων δέντρων και αναμένουμε και από την πρωτοβουλία αυτή που έχει εξαγγείλει ο Δημοκρατικός Συναγερμός για το ένα εκατομμύριο δέντρα να πάρουμε κάποια δέντρα για να συνεχίσουμε την δενδροφύτευση γιατί θέλουμε ο Δήμος να είναι ένας Δήμος περιβαλλοντικά σωστός, θέλουμε να πρασινίσουμε τον Δήμος μας, να τον κάνουμε ένα δεύτερο δάσος κοντά στην πρωτεύουσα και με την ανάπτυξη με την οποία παρουσιάζεται είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα στους δημότες μας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε τα εξής:

«Σήμερα βρισκόμαστε με τους συνεργάτες μου στον Δήμο Λατσιών, με τον φίλο Δήμαρχο των Λατσιών και Δημοτικούς Συμβούλους που θέλω να τον συγχαρώ αγαπητέ Χρίστο για την δουλειά που κάνετε και τα καλά νέα που ακούσαμε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης στον Δήμο Λατσιών είναι στο επίπεδο πολύ πιο πριν από την κρίση του 2008. Αυτό αποδεικνύει από τους πολίτες μια ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στον Δήμο Λατσιών όσο και στο πρόσωπο του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων. Ο κόσμος βλέπει τις προοπτικές αλλά μετρά και την ποιότητα ζωής και είμαστε εδώ σε ένα παιδικό πάρκο με τη συνδρομή της οικογένειας Λιασίδη που θέλω και δημόσια να τους ευχαριστήσω.

 

Αυτοί οι μικροί πνεύμονες που δίνουν διέξοδο για ενεργή απασχόληση των νέων και των παιδιών όπως και το όραμα του να καταστήσει τον Δήμο Λατσιών ένα πράσινο Δήμο. Αλλά  περισσότερο χαίρομαι τους πετυχημένους Δημάρχους που συνάντησα όλη αυτή την περίοδο να μιλούν με τόσο ξεκάθαρο τρόπο για την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως είπε ο φίλος Δήμαρχος, με βάση την πρόταση της κυβέρνησης, Λατσιά και Γέρι ενοποιούνται. Αύριο με την υιοθέτηση της μεταρρύθμισης μπορεί να μην είναι Δήμαρχος, όμως υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση γιατί είναι προς όφελος των Δημοτών του και της κυπριακής κοινωνίας στο σύνολο.

 

Έτσι νιώθω πολύ περήφανος για τους Δημάρχους που στηρίξαμε ως κόμμα, που βάζουν κατά μέρος το προσωπικό τους παρά το έργο το εξαίρετο που έχουν προσφέρει, κρίνουν ότι η μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη να γίνει για το καλό της κυπριακής κοινωνίας και συνδεδεμένη με το Ταμείο Ανάκαμψης, να δημιουργήσουμε την καλύτερη Κύπρο μέσα από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη».

7/9/2021