Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Είμαι στο βήμα όχι για τη διάρκεια του χρόνου της παρέμβασης μου αλλά για τη βαρύτητα και τη σημασία του θέματος. Για να σημειώσω πολύ θετικά ότι η ολότητα των πολιτικών κομμάτων συμφωνεί για την αναγκαιότητα να ψηφιστεί η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι το τέλος του Νιόβρη. Αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία, ότι παίρνουμε τα μηνύματα για την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τους πολίτες. Εύχομαι και πιστεύω παρόμοια πολιτική συνεννόηση να υπάρξει και σε άλλα μεγάλα μεταρρυθμίστηκα νομοσχέδια για να φτιάξουμε μια καλύτερη Κύπρο.

Όπως τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, της δημόσιας υπηρεσίας αλλά και να μετατρέψουμε την χώρα μας μέσα στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού. Την ίδια ώρα σήμερα είναι εξίσου σημαντική μέρα γιατί πέραν από την πολιτική δέσμευση όλων των πολιτικών δυνάμεων να προχωρήσουμε στην αναγκαία μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάνουμε και μια δεύτερη μεταρρύθμιση που δεν πρέπει να μειώσουμε τη σημασία της.

Περιορίζουμε κατά μία τις εκλογικές διαδικασίες στον τόπο μας. Και από εδώ και μπρος η διαδικασία εκλογής των μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης θα γίνεται ταυτόχρονα με την εκλογή των Ευρωβουλευτών μας γιατί υπάρχει και ένας άλλος σημαντικός λόγος. Γιατί είναι ο ίδιος ακριβώς εκλογικός κατάλογος.

Θέλω να ευχαριστήσω τα κόμματα όλα που θα στηρίξουν τη μεταρρύθμιση αλλά και να ευχαριστήσω ειδικά τα κόμματα που θα ψηφίσουν την ολοκληρωμένη πρόταση που έχουμε σήμερα για αναβολή των εκλογών, για να συμπέσουν οι εκλογές με τις Ευρωεκλογές.

Θα ήταν παράληψη μου να μη συγχαρώ τον Υπουργό Εσωτερικών και την κυβέρνηση που σε συνεργασία και με τη Βουλή, θα κάνουμε πράξη μια μεγάλη μεταρρύθμιση για τον τόπο μας.

Και η συντριπτική πλειοψηφία που θα ψηφίσει το σύνολο των τριών νομοσχεδίων στέλνει και αισιόδοξα μηνύματα στον τόπο, πως μπορούμε ακόμα μια φορά να βρίσκουμε την κοινή συνισταμένη για το καλό του τόπου.

16/9/2021