Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού συγγραφής παιδικού παραμυθιού. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και με θέμα την Ευρώπη καθώς και τις αξίες, τα ιδανικά και το όραμά της.

Το Α’ Βραβείο απονεμήθηκε στην κα Βέρα Βασιλείου και το παραμύθι «Τα έξι Βασίλεια», το Β΄ Βραβείο στον κ. Σπύρο Γιασεμίδη για το παραμύθι «Ο κήπος με τα αγάλματα» ενώ το Γ’ Βραβείο απονεμήθηκε στην κα Έλενα Ευθυμίου για το παραμύθι «Μαχητής της ζωής».

Τα βραβεία απένειμαν ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτισμού κ. Σταύρος Κυριακίδης. Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε ότι:

«Η αγάπη για το βιβλίο δεν μεταδίδεται, αλλά αντίθετα, αποκτάται μέσω μιας μακροχρόνιας και συστηματικής παιδείας και καλλιεργείται από μικρή ηλικία. Αυτός ήταν και ο δικός μας στόχος, μέσα από αυτόν το διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πολιτισμού, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Να συμβάλουμε στην προαγωγή του πολιτισμού μέσα από την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Να ευαισθητοποιήσουμε και άρα να δημιουργήσουμε νέους αναγνώστες και αναγνώστριες εμπνέοντας ταυτόχρονα, νέους και νέες δημιουργούς να εκφραστούν μέσα από τα μονοπάτια των παραμυθιών, της αφήγησης, της δημιουργικής γραφής και της εικονογράφησης».

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού και συνεχάρη τους τρεις συγγραφείς που ξεχώρισαν.

Ευχαρίστησε επίσης την επιτροπή η οποία εξέτασε και αξιολόγησε όλες τις συμμετοχές. Την Πρόεδρο Ανθή Κλεάνθους και τα μέλη, Ρεβέκκα Νικολαΐδου-Πιερή, Ελένη Ξένου, Γιώργο Στόγια και Σταύρο Κυριακίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ινστιτούτο Πολιτισμού και ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα προχωρήσουν σε εικονογράφηση του παραμυθιού που έλαβε το πρώτο βραβείο, «Τα έξι Βασίλεια».

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζει τα συγχαρητήρια του στους νικητές του διαγωνισμού και εύχεται οι δημιουργίες τους να είναι καλοτάξιδες, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες.

Λευκωσία, 16 Νοεμβρίου 2019

 SITE LEFT