Το καταφύγιο σκύλων Saving Pound Dogs επισκέφτηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Ζώων ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος κ. Στέλλα Κυριακίδου και κ. Δημήτρη Δημητρίου. Στο καταφύγιο παραδόθηκαν 250 κιλά τροφής, ενώ τόσο ο κ. Νεοφύτου όσο και η κ. Στέλλα Κυριακίδου αλλά και ο κ. Δημήτρης Δημητρίου ενημερώθηκαν κατά την περιήγησή τους στους χώρους του καταφυγίου για το έργο που επιτελείται και για το ιστορικό των ζώων που φιλοξενούνται.

Η κ. Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου, ιδρυτικό μέλος του Saving Pound Dogs Cyprus, τόνισε σχετικά ότι: 

«Είμαστε το Saving Pound Dogs Cyprus και σώζουμε αδέσποτους, εγκαταλελειμμένους σκύλους από ιδιοκτήτες και δημοτικά κυνοκομεία. Είμαστε μη κερδοσκοπικός, εγγεγραμμένος οργανισμός στην Κύπρο και στην Αγγλία και σημαντικό είναι να πούμε ότι δεν σκοτώνουμε σκυλιά όποια κι αν είναι η κατάστασή τους. Είμαστε «non kill shelter» όπως είναι ο αγγλικός όρος και υπάρχουν σκυλιά που θα μείνουν κοντά μας για πάντα. Στο σύνολο αυτή τη στιγμή είναι εννιά. Και δεν μπορούν να υιοθετηθούν για πολλούς και διάφορους λόγους. Είτε για λόγους υγείας, είτε κακοποίησης και άρα φοβούνται τους ανθρώπους. Βασιζόμαστε αποκλειστικά σε εισφορές, ενώ όλοι όσοι ασχολούνται στο καταφύγιο είναι εθελοντές. Έχουμε δικό μας καταφύγιο εδώ και πέντε χρόνια».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, δήλωσε ότι:

«Χθες ήταν η Παγκόσμια Μέρα για τα Ζώα, σήμερα είμαστε εδώ για να ακούσουμε από τους εθελοντές. Εκείνους που αφιερώνουν χρόνο, πόρους, για να δείξουν τη φροντίδα και την αγάπη τους στα εγκαταλελειμμένα σκυλιά και άλλα ζώα. Έχουμε σημειώσει τα προβλήματα. Έχουμε κατανοήσει τι πρέπει να κάνουμε ως πολιτεία. Θα τα κουβεντιάσουμε και με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο Εθελοντισμός στην Κύπρο κάλυψε και καλύπτει πολλά κενά της πολιτείας. Θεωρώ πως ήρθε η ώρα το κράτος να στηρίξει έμπρακτα τον εθελοντισμό και αυτό θα πράξουμε. Θέλω να σας συγχαρώ για ό, τι κάνετε. Ξέρετε υπάρχουν κάποια πράγματα που μετρούν την ποιότητα του πολιτισμού και της κουλτούρας μιας χώρας. Η συμπεριφορά των ανθρώπων έναντι των ζώων για μένα είναι υψηλός δείκτης να αξιολογήσω την ποιότητα της κουλτούρας και του πολιτισμού μιας χώρας. Λέγοντας αυτά ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα πράξουμε κι εμείς, θα βάλουμε κι εμείς το μικρό μας λιθαράκι στο πως μπορούμε να συμβάλλουμε και να βοηθήσουμε αυτή την εξαιρετική σας προσπάθεια.

Η κ. Κωνσταντίνου πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που επισκέφτηκε το καταφύγιο, με τον κ. Νεοφύτου να απαντά πως δεν θα είναι η τελευταία φορά.

Λευκωσία, 05 Οκτωβρίου 2019

 SITE LEFT