Συνέχεια στον κύκλο των επαφών του με εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, με επίσκεψη του σε μελισσοκομική μονάδα συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λατσιών κ. Χρίστο Πιτταρά.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το επάγγελμα από τον μελισσοκόμο, κ. Ανδρέα Αδάμου.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, πιστεύουμε ακράδαντα στον πρωτογενή τομέα. Θέλω να συγχαρώ τον Ανδρέα και τους συναδέλφους του. Η μελισσοκομία μπορεί να δώσει ένα πάρα πολύ καλό εισόδημα, δεδομένου ότι έχει την στήριξη του κράτους.

Η συνεισφορά γενικότερα της γεωργίας, κτηνοτροφίας, μελισσοκομίας στο ακαθάριστο εθνικό μας προϊόν είναι μόλις στο 2%. Εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό, και εγώ προσωπικά, πιστεύω ότι με ελάχιστες κινήσεις του κράτους μπορεί να διπλασιάσουμε την συνεισφορά στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν.

Το κυριότερο που ανέφερε προηγουμένως ο Ανδρέας είναι ότι το κυπριακό μέλι, το οποίο πριν τέσσερα χρόνια βραβεύτηκε ως το καλύτερο παγκόσμια, πωλείται γύρω στα 7 με 8 ευρώ το κιλό, την ώρα που μέλι, είτε από την Ελλάδα, είτε από άλλες χώρες πωλείται 30,40 και 50 ευρώ το κιλό.

Άρα αυτοί οι άνθρωποι πέρα από την στήριξη στην παραγωγή χρειάζονται στήριξη και σε αυτό που λέω για όλους τους τομείς στην Κύπρο. Η έλλειψη του σωστού Branding. Τα ποιοτικά προϊόντα μας πωλούνται σε πολύ χαμηλότερες τιμές από ότι θα έπρεπε.

Είναι με αυτές τις περιοδείες μας που παίρνουμε και τις εισηγήσεις και τα προβλήματα.  Μαζί με την κυβέρνηση μας, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να δρομολογήσουμε και στήριξη και λύση των προβλημάτων.»

Λευκωσία, 29 Οκτωβρίου 2019

 SITE LEFT