Ονούφριος Κουλλά
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ

 

Δεν είναι η ώρα των κομματικών σχεδιασμών. Το θέμα με το ΦΠΑ πρώτης κατοικίας είναι βαρύνουσας σημασίας και έχει προεκτάσεις για τα νεαρά ζευγάρια, τη μεσαία τάξη, την οικοδομική βιομηχανία και τις επενδύσεις.

Η πρόταση του Δημοκρατικού Συναγερμού προέκυψε μέσα από τον συνολικό προβληματισμό και τις ανησυχίες όλων των Βουλευτών στην Επιτροπή Οικονομικών, εδώ και αρκετούς μήνες. Όπως έχουμε ήδη δηλώσει στην Επιτροπή, είναι ενδεικτική και αφήνει ανοιχτά ορισμένα σημεία για διαβούλευση και συναινετικές προσεγγίσεις.

Στόχος μας ήταν και παραμένει, να λάβουμε μια ομόφωνη απόφαση που θα ενισχύσει τη θέση μας ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχουμε πειστικά επιχειρήματα και είμαστε αισιόδοξοι ότι μια ισχυρή απόφαση της Βουλής θα γίνει αποδεκτή. 

Τη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι εποικοδομητικό μέρος στην προσπάθεια εξεύρεσης συγκλίσεων με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Αλλά και την ίδια ώρα δηλώνουμε ότι δεν θα στηρίξουμε ένα νομοσχέδιο που θα προκαλέσει σοβαρές στρεβλώσεις στην κοινωνία και στην οικονομία μας.

12.5.2023

 SITE LEFT