Σάβια Ορφανίδου
Αντιπρόεδρος, Βουλεύτρια ΔΗΣΥ

 

 

Η δική μας θέση είναι η εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων σ’ ένα τόσο σημαντικό θέμα που θα καθορίσει το μέλλον της μεσαίας τάξης, της οικοδομικής βιομηχανίας και των επενδύσεων, καθώς επίσης και του ορθολογικού και περιβαλλοντικού πολεοδομικού σχεδιασμού. Μια ομόφωνη απόφαση της Βουλής θα ενισχύσει τη θέση μας ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σήμερα ως Δημοκρατικός Συναγερμός, διευκρινίσαμε, σε κάθε περίπτωση, ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τον διαχωρισμό διαμερισμάτων και μονοκατοικιών. Ακριβώς γιατί τα διαμερίσματα ολοένα και θα καθίστανται η πλέον προσιτή επιλογή των χαμηλομεσαίων στρωμάτων, τους οποίους όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε περισσότερο. Επίσης, ένας τέτοιος διαχωρισμός δημιουργεί τεράστιες στρεβλώσεις, μεταξύ άλλων, κοινωνικές, πολεοδομικές και περιβαλλοντικές, όπως έχουν υποδείξει οι φορείς της αγοράς. Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει αποδεκτό, τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Σε ό,τι αφορά όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους, ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι έτοιμος να συζητήσει και να συμβάλει στην κατάληξη μιας ομόφωνης απόφασης.

15.5.2023

 SITE LEFT