Ονούφριος Κουλλά
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ

Η απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει σχεδόν πλήρως τα έκτακτα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων μας λυπεί ιδιαιτέρως, δεδομένου ότι διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο.

Παρά το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέτρεψε τη συνέχισή τους για 6 μήνες, ο Δημοκρατικός Συναγερμός είχε προτείνει την παράτασή τους για 3 μήνες, τώρα που το έχουν περισσότερο ανάγκη τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις.

Μέσα σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας και ιδιαίτερα υψηλών επιτοκίων, το κόστος των οποίων επωμίζεται κυρίως η μεσαία τάξη και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κρίνουμε ότι είναι πραγματικά σκληρό να αποσυρθούν τα μέτρα σχεδόν εξ ολοκλήρου αυτή τη στιγμή.

Μπορεί να μειώθηκαν οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων αλλά ο πληθωρισμός συνεχίζει να πλήττει όλες τις τάξεις των συμπολιτών μας. Η εισήγησή μας για τρίμηνη παράταση ήταν εντός των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων, αλλιώς δεν θα το επέτρεπε εξαρχής το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο.

Η οικονομία δεν κινδυνεύει από έκτακτα και βραχύβιας διάρκειας μέτρα, που στηρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Κινδυνεύει, όμως, από αποφάσεις που διογκώνουν τις μόνιμες ανελαστικές δαπάνες, όπως ήταν η απόφαση της κυβέρνησης για αποδέσμευση σχεδόν 2.000 νέων προσλήψεων στο δημόσιο, που ενέκριναν τα συγκυβερνώντα κόμματα μαζί με το ΑΚΕΛ.

28.06.2023

 SITE LEFT