Αννίτα Δημητρίου
Πρόεδρος Βουλής, Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Στα επεισόδια στη Χλώρακα και στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε σήμερα σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου, τονίζοντας καταρχήν εμφαντικά ότι η όποια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης, από οποιονδήποτε, του κρίσιμου ζητήματος του μεταναστευτικού είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

«Όπως καταδικάζουμε απερίφραστα τη ρητορική μίσους, τα ντροπιαστικά φαινόμενα πογκρόμ που τα είδαμε να εκτυλίσσονται τις προηγούμενες μέρες και ευχόμαστε να μην επαναληφθούν, σημείωσε η κ. Δημητρίου, θεωρούμε επίσης αδιανόητο το γεγονός ότι Κύπριοι πολίτες σήμερα, νιώθουν ανασφαλείς στον τόπο τους».

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ πρόσθεσε ότι το μεταναστευτικό είναι κρισιμότατο ζήτημα και δεν σηκώνει ούτε ερασιτεχνισμούς, ούτε πειραματισμούς. Χρειάζεται, τόνισε, άμεση και ολιστική διαχείριση, σίγουρα όχι προσωπικές τοποθετήσεις που εκθέτουν την Κυπριακή Δημοκρατία και νομιμότητα ή όποια πολιτική εκμετάλλευση προς άγραν ψήφων.  

Η κ. Δημητρίου σημείωσε καταληκτικά ότι ο ΔΗΣΥ θα κινηθεί στη σφαίρα της λογικής και της νομιμότητας και ενημέρωσε ότι ήδη έχει αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία εισηγείται σύσκεψη υπό την Προεδρία του, με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, «για να μπορέσουμε, όπως είπε, και να ενημερωθούμε αλλά και για να αναλάβουμε ευθύνες πριν να κλαίμε επί ερειπίων».

30.8.2023

 SITE LEFT