Ονούφριος Κουλλά
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός για ακόμη μια φορά επισημαίνει ότι η πρόωρη και σχεδόν πλήρης κατάργηση των μέτρων στήριξης στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα από την κυβέρνηση συνιστά σοβαρό σφάλμα οικονομικής πολιτικής. Όχι μόνο γιατί δεν στηρίχτηκαν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενοι κατά την καλοκαιρινή περίοδο που το είχαν περισσότερο ανάγκη, αλλά και γιατί προέκυψαν ανατιμήσεις και αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Αυτό το είχαμε πει έγκαιρα και τεκμηριωμένα. Ιδίως σε μια περίοδο επιβράδυνσης της ανάπτυξης και αυξημένων επιτοκίων, που πλήττουν περισσότερο τη μεσαία τάξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα μέτρα έπρεπε οπωσδήποτε να διατηρηθούν.

Προτεραιότητα πολιτικής για φέτος έπρεπε και πρέπει να είναι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και η αντιμετώπιση των συνεπειών του αυξανόμενου κόστους ζωής. Ενόψει του κινδύνου νέων ανατιμήσεων στη συνέχεια και περαιτέρω αύξησης του πληθωρισμού εκτιμούμε πως η κυβέρνηση οφείλει να επαναφέρει τα μέτρα έστω κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Είναι ακριβώς προς αυτήν την κατεύθυνση που η Πρόεδρός μας κ. Αννίτα Δημητρίου απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την περασμένη βδομάδα. Ας περιορίσουμε τη ζημιά του σφάλματος που έγινε ήδη.

13.9.2023

 

 SITE LEFT