Μάριος Πελεκάνος

Μάριος Πελεκάνος

Ο Μάριος Πελεκάνος γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου του 1979 και μεγάλωσε στις γειτονιές του Αγίου Βασιλείου Στροβόλου, ενορία στην οποία διαμένει και σήμερα.

 Είναι μέλος της πολύτεκνης οικογένειας του μακαριστού Παναγιώτη Πελεκάνου και της Δέσποινας Καραντώνη-Πελεκάνου οι οποίοι κατάγονται αμφότεροι από το χωριό Μένοικο της επαρχίας Λευκωσίας.

 Έχει 3 αδέρφια, τον δίδυμο αδελφό Χρίστο, τον Γιώργο και τον Κύπρο. Είναι νυμφευμένος με την Αννίτα Παπουή. Έχει τρία παιδιά, τον Παναγιώτη, τη Μαρίλια και τον Κωνσταντίνο.

Ακαδημαϊκά / Καριέρα

Φοίτησε στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας (Γυμνάσιο) και αποφοίτησε από το Pascal English School (Λύκειο).

Αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία το 1999, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για μερικούς μήνες μέχρι την πρόσληψη του στην Τράπεζα Κύπρου.

Η εργοδότηση στην Τράπεζα Κύπρου αποτελεί σταθμό στην καριέρα του αφού του έδωσε την απαραίτητη οικονομική ευχέρεια για να μπορέσει, ως άτομο που διψούσε για μάθηση, να σπουδάσει εξ ’αποστάσεως στο University of Manchester από το οποίο αποφοίτησε με πτυχίο BSc in Financial Services (BSc in Banking & Finance). Έκτοτε κατέχει τον τίτλο του Associate of the London Institute of Banking and Finance.

 Κατέχει επίσης τον τίτλο του Certified Professional Manager από το Institute of Certified Professional Managers των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 2007, μετά από πρόταση που είχε δεχτεί, μεταπήδησε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Το 2012 μετά από απόφαση του Ομίλου Πειραιώς ανάλαβε θέση ως ανώτατο στέλεχος της θυγατρικής Τράπεζας του στα Τίρανα. Τα 3 χρόνια που έζησε στην Αλβανία γίνονται για τον ίδιο σημείο αναφοράς, αφού εκεί καταξιώθηκε ως τραπεζικό στέλεχος.

Το 2015 επιλέγει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του και να επαναπατριστεί.

Αφήνει πίσω του τον τραπεζικό τομέα και δημιουργεί τη δική του επιχείρηση, ως Σύμβουλος Αφερεγγυότητας/Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος.

Το 2017 αναλαμβάνει θέση ως διευθυντικό στέλεχος σε επενδυτικά ταμεία με έδρα την Κύπρο.

Πολιτική Πορεία

Ως πρώην μέλος της ΜΑ.ΚΙ. αλλά και ως πρώην πρόεδρος της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. Στροβόλου (τοπική Χρυσελεούσας), η φυσική εξέλιξη με την επιστροφή του στην Κύπρο είναι να αναπτύξει εκ νέου έντονη κοινωνική και πολιτική δράση. Εξελέγει και διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου από το 2017 μέχρι το 2019.

 Το 2018 διορίζεται μετά από απόφαση του Προέδρου Αβέρωφ Νεοφύτου ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ.

Οργάνωση Νέων Επιστημόνων ΔΗ.ΣΥ.

Το Νοέμβριο του 2017 εκλέγεται Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗ.ΣΥ., θέση από την οποία αποχωρεί τον Ιούλιο του 2021 με το διορισμό του στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Στη διάρκεια της θητείας του εγκρίνεται η εισήγηση για αλλαγή του καταστατικού του ΔΗ.ΣΥ., το οποίο πλέον προβλέπει την επίσημη συμμετοχή του εκάστοτε Προέδρου της Ο.Ν.Ε. ως ισότιμο μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Κυπριακός Οργανισμός Αναπτύξεως Γης

Τον Ιανουάριο του 2019, αφήνει τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Στροβόλου, εφόσον είχε αποδεχθεί το διορισμό του από το Υπουργικό Συμβούλιο στη θέση του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης.

Θέση που του δίνει την ευκαιρία να υλοποιήσει το όραμα του για διεύρυνση των επιλογών προσιτής στέγασης των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών.

Μεγάλη επιτυχία της προεδρίας του, μεταξύ άλλων, θεωρείται η δρομολόγηση του ανοίγματος της αγοράς του προσιτού ενοικίου.

Συμμετείχε επίσης ως εκπρόσωπος του ΚΟΑΓ στον οργανισμό Housing Europe.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

 Τον Ιούλιο του 2021 διορίζεται από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, πόστο το οποίο διατηρεί μέχρι και τη λήξη της θητείας της Κυβέρνησης.

Επαγγελματικές και άλλες ιδιότητες

 • Αδειοδοτημένος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας
 • Αδειοδοτημένος Λειτουργός Συμμόρφωσης (AML - Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς)
 • Πιστοποιημένο Πρόσωπο (Advanced - Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς)
 • Εγκεκριμένος Διαμεσολαβητής (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, ΚΕΒΕ)
 • Associate of The London Institute of Banking & Finance
 • Certified Professional Manager - Institute of Certified Professional Managers U.S.A.
 • Ιδρυτής της MDP Finance Connect Ltd
Σάβια Ορφανίδου

Σάβια Ορφανίδου

Προσωπικά Στοιχεία

 • Ημερομηνία Γέννησης: 18/08/1979
 • Διαμονή και Τόπος Καταγωγής: Λευκωσία, με καταγωγή από το Ακάκι και τον Κάτω-Δρυ
 • Μητέρα ενός κοριτσιού, της Δέσποινας

 Εκπαίδευση και Σπουδές

 • Απόφοιτη Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα και της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας
 • Προπτυχιακό στα Οικονομικά – Πολιτικά (BSc Economics and Politics) στο Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας
 • Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία (MA in International Political Economy), με ειδίκευση σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας

Εργασία

 • Κοινοβουλευτική Συνεργάτιδα του Δημοκρατικού Συναγερμού, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου ασχολήθηκε κυρίως με τα οικονομικά θέματα 2002 – 2006
 • Οικονομικός Λειτουργός Α’ στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου ασχολήθηκε εκτενώς με θέματα μεταρρύθμισης, μείωσης της γραφειοκρατίας, ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας και ενεργειακά ζητήματα Δεκέμβριο 2006 – 4 Δεκεμβρίου 2019 Το 2017 είχε αποσπαστεί από το Υπουργείο Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στο Λουξεμβούργο, όπου εργάστηκε εξολοκλήρου για τις δραστηριότητες της ΕΤΕπ στην Κύπρο. Από την 1η Μαρτίου 2018, επέστρεψε στα καθήκοντά της στο Υπουργείο Οικονομικών όπου εργάστηκε για θέματα προσέλκυσης επενδύσεων και στήριξης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Κύπρου, μέσα από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς οργανισμούς.
 • Βουλεύτρια ΔΗΣΥ Λευκωσίας Δεκέμβριος 2019 – σήμερα

Κοινοβουλευτικό Έργο

 • Αναπληρώτρια Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας
 • Συντονίστρια ΔΗΣΥ στην Επιτροπή Ελέγχου
 • Μέλος Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού
 • Μέλος Επιτροπής Περιβάλλοντος
 • Πρωτοστάτησε στην αναθεώρηση του Σχεδίου Επιχορήγησης για την Αντιμετώπιση της Υπογονιμότητας, επιτυγχάνοντας την συμπερίληψη των μονηρών ατόμων και των γυναικών σε σχέση στο εν λόγω Σχέδιο, καθώς και την επιχορήγηση της διαδικασίας φύλαξης ωαρίων ύψους €2000.

Πολιτική Διαδρομή

 • Μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας της ΝΕΔΗΣΥ Λευκωσίας και Επαρχιακή Γραμματέας της Μαθητικής Κίνησης Λευκωσίας από το 2003 – 2005
 • Γραμματέας Τύπου και Προβολής στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΝΕΔΗΣΥ 2005 – 2007
 • Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων και Προβολής του Πολιτικού Γραφείου της ΝΕΔΗΣΥ 2007 – 2009
 • Γραμματέας Τύπου και Επικοινωνίας της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (ΟΝΕ) του ΔΗΣΥ Μεταξύ 2009 – 2011
 • Συντονίστρια του Τομέα Επικοινωνίας, ΜΜΕ και Δημοσίων Σχέσεων, στη Διεύθυνση Επικοινωνίας του ΔΗΣΥ 2009 – 2011 2
 • Αναπληρώτρια Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΔΗΣΥ Νοέμβριος 2010 – Φεβρουάριος 2012
 • Εκλελεγμένο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ Φεβρουάριος 2012 – Μάιος 2018
 • Μέλος Τεχνικής Επιτροπής για τα Οικονομικά Ζητήματα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού 2015 – 2016
 • Βουλεύτρια ΔΗΣΥ Λευκωσίας – από Δεκέμβριο 2019

Κοινωνική Προσφορά και Ενδιαφέροντα

 • Μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα»
 • Μέλος της Ένωσης Οικονομολόγων Κύπρου • Μέλος της Οργάνωσης για την Προώθηση των Γυναικών της Ευρώπης (AIPFE)
 • Μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ)
 • Μέλος του Αντιναρκωτικού Συνδέσμου Κύπρου
 • Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μαυρομάτη Αγίου Παύλου
 • Υπήρξε μέλος των Φίλων του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ
 • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις/σεμινάρια σχετικά με την προώθηση των γυναικών στην πολιτική και την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών
 • Αρθρογραφεί στον τύπο, κυρίως ως οικονομολόγος
 • Προώθηση δικαιωμάτων και ευημερίας των ζώων
Γιώργος Κάρουλλας

Γιώργος Κάρουλλας

Ο Γιώργος Κάρουλλας γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1972. Κατάγεται από τις κατεχόμενες κοινότητες Στύλλους (γένος Έλλης Παπαγεωργίου) και Γαϊδουρά (γένος Παναγιώτη Ν. Κάρουλλα) της Επαρχίας Αμμοχώστου. Κατέχει πτυχία στα Παιδαγωγικά από την Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό στη Γεωγραφία από το Πανεπιστήμιο Οχάιο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και συνέχισε με διδακτορικές σπουδές στη Διδακτική της Γεωγραφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Δίδαξε Διδακτική της Γεωγραφίας στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης και συμμετείχε στην υλοποίηση προγραμμάτων εν υπηρεσία εκπαιδευτικών.

Διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων στη Γεωγραφία στη Δημοτική και στη Μέση Εκπαίδευση στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Οχάιο, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Σχολή Ξεναγών του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου. Εκπόνησε και υλοποίησε ερευνητικά προγράμματα για τη διδακτική της Γεωγραφίας και για το περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτά συμμετέχει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό και δημοσιεύει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.

Από την παιδική του ηλικία συμμετείχε στις δράσεις της Τοπικής Οργάνωσης του Συνοικισμού Μακάριου Γ' στη Λάρνακα. Εμφορούμενος από τις αρχές της Εθνικοφροσύνης και το ισχυρό άκουσμα του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη που του μεταλαμπάδευσε η οικογένεια του και το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον της δεκαετίας του 1980 άρχισε τη συμμετοχή τους κοινά.

Μετά τη συμπλήρωση των σπουδών του στην Κύπρο, Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αρχίζει την πολιτική μου δράση - σταδιοδρομία ως στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αμμοχώστου. Κατά τη εικοσιπενταετή σταδιοδρομία του, ως Στέλεχος, στον Δημοκρατικό Συναγερμό έχει διατελέσει Επαρχιακός Γραμματέας της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων, Επαρχιακός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Επαρχιακός Οργανωτικός ΔΗ.ΣΥ. Αμμοχώστου. Το 2013 εκλέγηκε στη θέση του Επαρχιακού Γραμματέα ΔΗ.ΣΥ. Αμμοχώστου θέση την οποία κατείχε μέχρι το 2018. Με άξονες την αμφίδρομη σχέση πολιτικής και επιστήμης και σε συνδυασμό με τον νέο θεσμό της κοινωνικής διαβούλευσης που αποτέλεσε τον κύριο πυλώνα παραγωγής πολιτικής και τη συμμετοχική δημοκρατία ετοιμάζει μελέτες και καταθέτει πολιτικές εισηγήσεις στα πλαίσια εξειδικευμένων προγραμμάτων και ομάδων παραγωγής πολιτικής του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου για σύγχρονα ζητήματα για την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και τους πρόσφυγες όπως: τη θέσπιση της Επαρχίας Αμμοχώστου ως περιφέρειας πολυθεματικού τουρισμού, την αστική ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής στους προσφυγικούς συνοικισμούς, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη γεωργία, την οικονομία, την παιδεία, την πρόληψη και τη διαχείριση πλημμυρών, τα τοπικά σχέδια, τη χρηματοδότηση έργων από ευρωπαϊκά προγράμματα για την Επαρχία Αμμοχώστου και τους προσφυγικούς συνοικισμούς, τη μετανάστευση και τη λαθρομετανάστευση στην Κύπρο κ.ά. Παράλληλα υλοποίησε πολλά προγράμματα ενημέρωσης για τους πολίτες και διοργάνωσε θεματικές εκδηλώσεις για κοινωνικά ζητήματα και την ποιότητα ζωής. Για τη διεξαγωγή τους έγιναν σωρεία επαφών με κοινωνικούς εταίρους για την παραγωγή πολιτικού θεσμού υλοποιώντας την εμπλοκή της κοινωνίας-βάση στην πολιτική. Εφάρμοσε επίσης με επιτυχία τον καταστατικό θεσμό της Περιφερειακής Πολιτικής Συνέλευσης για την εμπλοκή της κοινωνίας σε ανοικτό διάλογο με την ηγεσία του ΔΗΣΥ. Ετοίμασε επίσης εισηγήσεις καταστατικών αλλαγών με άξονα την εμπλοκή των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σταθμό στην πολιτική του σταδιοδρομίας αποτελεί η εκλογή του ως Βουλευτή της Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου στις Βουλευτικές Εκλογές του 2016 και η επανεκλογή του το 2021. Κατά τη θητεία τους ως Βουλευτής διετέλεσε μέλος των Επιτροπών Εσωτερικών και Άμυνας ως συντονιστής από πλευράς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗ.ΣΥ. και της Επιτροπής Παιδείας της οποίας διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος από τον Ιούνιο του 2016 ως τον Δεκέμβριο του 2016. Στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δράσης συνέβαλε τη θέσπιση των Κανονισμών για τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Συμβασιούχους Υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς καθώς και στη θέσπιση νομοθεσίας για τον περιορισμό της φυγοστρατίας. Σε συνεργασία με τους εκάστοτε Υπουργούς Άμυνας κατέβαλε πετυχημένες προσπάθειες για αύξηση των αμυντικών δαπανών. Περαιτέρω, εκπροσώπησε τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε Διασκέψεις για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα στην Ευρώπη καθώς και σε κοινή συνεδρία με την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσίασε τον ρόλο της Κύπρου στη νέα γεωπολιτική πραγματικότητα.

Όσον αφορά την Επιτροπή Εσωτερικών συνέβαλε στη θέσπιση της Μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει συμβάλει επίσης στη θέσπιση νόμου για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις καθώς και σε αρκετά νομοσχέδια για την καθημερινότητα των πολιτών. Εργάστηκε επίσης για τη θέσπιση νόμου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗ.ΣΥ, για τις δηλώσεις ακίνητης ιδιοκτησίας στα κατεχόμενα. Στην Επιτροπή Παιδείας εργάστηκε για την ψήφιση των Κανονισμών Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, των Κανονισμών Λειτουργίας των Εσπερινών Σχολείων αλλά και του Νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων καθώς του Νομοσχεδίου για τη θέσπιση και Λειτουργία της Κυπριακής Ακαδημίας Γραμμάτων Τεχνών και Επιστημών αλλά και πολλών νομοσχεδίων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και Πανεπιστημίων μας.

Ως Βουλευτής ετοίμασε προτάσεις για σχολικές μονάδες της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου και εργάστηκε για την προώθηση και επίλυση πολλών τοπικών προβλημάτων αλλά και για την κατασκευή έργων σε συνεργασία με Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς. Σε συνεργασία επίσης με την Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά και την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου και την Επισκοπή Καρπασίας συμβάλλει στην επιδιόρθωση μνημείων και εκκλησιών μας στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου και ταυτόχρονα συμβάλλει και συμμετέχει στην διοργάνωση και τέλεση θρησκευτικών τελετών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και σε πολλές κοινότητες της κατεχόμενης Επαρχίας Αμμοχώστου.

Κατά την τρέχουσα Βουλευτική Περίοδο είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Άμυνας και Θεσμών καθώς και μέλος στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Παιδείας, ως Συντονιστής, και Προσφύγων. Σε όλες τις Επιτροπές συμμετέχει ενεργά για τη συνεχή επικαιροποίηση των ζητημάτων που αφορούν την κοινωνία. Τονίζει, την περίοδο αυτή την ανάπτυξη προγραμμάτων κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε θέματα αμυντικής πολιτικής και τη διαμόρφωση αξιόπιστου συστήματος αξιολόγησης του μαθητή/τριας στη Μέση Εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της έλευσης πανδημίας εισηγήθηκε σειρά μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας όπως: την ψυχολογική στήριξη του πληθυσμού, την εφαρμογή των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών για χωρική αποτύπωση της πανδημίας στην Κύπρο, τη διαμόρφωση εισηγήσεων για τη λειτουργία των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την πρόταση εισηγήσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Εδώ και καιρό εργάζεται για την προώθηση νέων στεγαστικών προγραμμάτων για νεαρά ζευγάρια προσφύγων και νεαρά ζευγάρια στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου υποβάλλοντας σχετικό αίτημα τόσο στο Υπουργείο Εσωτερικών όσο και στον Κυπριακό Οργανισμό Αναπτύξεως Γης. Έχει συντονίσει με επιτυχία τη διαμόρφωση κοινού οράματος από τους Δήμους και τις κοινότητες της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου για συμμετοχή στην Προγραμματική Περίοδο 2021 -2027 με στόχο τη χρηματοδότηση έργων κοινής ωφελείας. Παράλληλα προωθά σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας σειρά μέτρων για τους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς αλλά και μέτρα στήριξης για τους Συμβασιούχους Οπλίτες της Εθνικής Φρουράς. Έχει επίσης διαμορφώσει πρόταση προς τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας για τη λειτουργία ημερησίου προγράμματος ψυχοκοινωνικής στήριξης ευάλωτων οικογενειών.

Είναι Θρονικός Επίτροπός της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Γεώργιου Εξορινού της κατεχόμενης Αμμοχώστου, ενεργό μέλος σε σωματεία και σε ομάδες όπως την ομάδα Αμμόχωστος η Πόλη μας. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων στον ημερήσιο τύπο και σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Είναι ιεροψάλτης.