Ευθύμιος Δίπλαρος

Ευθύμιος Δίπλαρος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Ευθύμιος Δίπλαρος γεννήθηκε στη Λεμεσό το Μάρτιο του 1980. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Β΄ το 1997. Μετά την αποφοίτηση του υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά.

Γονείς του είναι οι εκπαιδευτικοί Νίκος και Υβόνη Δίπλαρου. Είναι παντρεμένος με την Αργυρώ Ροτσίδου κι έχει τέσσερα παιδιά, το Νικόλα, τον Κωνσταντίνο τον Μαρίνο και την Άννη.

Διετέλεσε Πρόεδρος της  ΜΑ.ΚΙ ΝΕΔΗΣΥ Λεμεσού και υπήρξε οργανωτικός της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας και μέλος της  Εθνικής Ένωσης Κυπρίων Θεσσαλονίκης (ΕΦΕΚΘ), καθώς επίσης και μέλος της επαρχιακής γραμματείας της ΝΕΔΗΣΥ και υπεύθυνος της Μαθητικής Κίνησης της ΝΕΔΗΣΥ.

Είναι  πτυχιούχος στον τομέα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με ειδικότητα στο πολιτικό ρεπορτάζ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικούς σταθμούς και στον ημερήσιο τύπο. Ο Ευθύμιος Δίπλαρος στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέγηκε πρώτος παγκύπρια, σε σταυρούς προτίμησης, δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού.

Από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι και το 2011 διετέλεσε Σχολικός Έφορος Λεμεσού και μέλος  του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λεμεσού Αμαθούντας (ΣΑΛΑ). Είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ. 

Στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου 2011 εξελέγη πρώτος βουλευτής Λεμεσού.

Διετέλεσε μέλος των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παιδείας και Γεωργίας μέχρι το 2016. Ανέπτυξε πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο ενώ με δημόσιες παρεμβάσεις του κατήγγειλε προβλήματα και αναζήτησε λύσεις.

Το Μάιο του 2016 επανεκλέγηκε και πάλι πρώτος βουλευτής Λεμεσού. Είναι Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΔΗΣΥ και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Μεταφορών, Επικοινωνιών – Έργων, Γεωργίας και Υγείας.

Γιώργος Γεωργίου

Γιώργος Γεωργίου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γεννήθηκε το 1957 στην κατεχόμενη Περιστερωνοπηγή, της Επαρχίας Αμμοχώστου. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στις Δυνάμεις Καταδρομών με τον βαθμό του λοχία.

Διαμένει στη Λάρνακα και είναι νυμφευμένος με τη Σωτηρούλα, το γένος Νίκου Μακρίδη από το Λευκόνοικο. Έχει δύο παιδιά, τον Νίκο και την Μαριλένα. Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Λάρνακα.

Είναι ιδρυτικό μέλος του ΔΗΣΥ (σύνεδρος στις 4 Ιουλίου 1976). Στη διάρκεια των σπουδών του αναμίχθηκε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και διετέλεσε ιδρυτικό στέλεχος της ΦΠΚ Πρωτοπορία. Το 1986, εκλέγηκε δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ μέχρι το 2001. Διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας της ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου (1986-1993), Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας (1993 -1999) και Επαρχιακός Γραμματέας (1999-2003) ΔΗΣΥ Αμμοχώστου.

Εκλέγηκε βουλευτής Αμμοχώστου το 2001 και επανεκλέγηκε το 2006, το 2011 και το 2016. Τον Μάρτιο του 2013 εκλέγηκε Α’ Αντιπρόεδρος του Κόμματος. Ως βουλευτής διετέλεσε Αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών (2001-2009), Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος (2006-2009), Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών (2011-2016).

Επίσης, μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για το Φάκελο της Κύπρου, Ίσων Ευκαιριών Ανδρών και Γυναικών, Προσφύγων-Εγκλωβισμένων -Αγνοουμένων - Παθόντων και Συγκοινωνιών και Έργων. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.