Ελένη Σταύρου

Η Ελένη Σταύρου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 4 Ιουλίου 1975. Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική, τη γαλλική, την ισπανική και την αραβική γλώσσα. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακά στην πολεμολογία και τις μεσογειακές σπουδές στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου. Έπειτα απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στις ελληνοαραβικές σχέσεις, τις σχέσεις με το Ισραήλ και στα θέματα τρομοκρατίας από το ίδιο πανεπιστήμιο. Ακολούθως απέκτησε μεταδιδακτορικό δίπλωμα στον άξονα Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας από το Πανεπιστήμιο Μπαρ Ιλάν.

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος για θέματα Μέσης Ανατολής. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2016 με τον ΔΗΣΥ. Από το 2022 κατέχει το αξίωμα του Ευρωβουλευτή.

Ως βουλευτής, διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Επιπλέον, ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στις επιτροπές Προϋπολογισμού, Ελέγχου του Προϋπολογισμού και Ανάπτυξης. Επίσης, συμμετέχει σαν αναπληρώτρια στις επιτροπές Οικονομικών και Δικαιωμάτων των Γυναικών. 

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕPP)

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), είναι ένα κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα που υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ιδρύθηκε το 1976 και διέπεται από τις ιδεολογικές αρχές της χριστιανοδημοκρατίας και του φιλελεύθερου συντηρητισμού. Το ΕΛΚ είναι το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1999 και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από το 2002 αφού κατέχει την πλειοψηφία των εθνικών αντιπροσώπων των Κρατών Μελών σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Αποτελείται από εθνικά πολιτικά κόμματα τα οποία στο σύνολό τους είναι 73 και προέρχονται από 39 Ευρωπαϊκές χώρες. Επί του παρόντος συμπεριλαμβάνει 15 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 6 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Στην πολιτική οικογένεια του ΕΛΚ ανήκουν 13 επίτροποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της), ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα 270 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

O Δημοκρατικός Συναγερμός ανήκει στην οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος