Η ασφάλεια των σταδίων τόσο για τους αθλουμένους όσο για τους φιλάθλους είναι άκρως στοιχείο απαραίτητο της αθλητικής δημιουργίας στον τόπο μας. Όλοι έχουμε ευθύνη και πλήρη επίγνωση του θέματος και επικροτούμε τις ενέργειες που γίνονται και ως Επιτροπή Παιδείας αναμένουμε αποτέλεσμα.
Εγκρίθηκε ποσό για διενέργεια μελέτης για την ασφάλεια στα γήπεδα των προσφυγικών ομάδων συν τα κατά καιρούς σημαντικά κονδύλια που διατίθενται από τον ΚΟΑ για τον σκοπό αυτό στα εν λόγω σωματεία.
Χαιρετίζουμε επίσης την εκπόνηση πενταετούς σχεδίου βελτίωσης της ασφάλειας των σταδίων όπως ανέφερε σχετικά στην επιτροπή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αδειοδότησης σταδίων η οποία παρακολουθεί στενά και υποβάλλει συνεχώς εισηγήσεις για την εν λόγω κατάσταση. Όπως αναφέρθηκε έχει προτεραιοποιηθεί ποσό 12 εκατομμυρίων ευρώ από τα 40 τόσα που χρειάζονται σε παγκύπρια κλίμακα για την κάλυψη των σχετικών αναγκών.
Ως Επιτροπή επαναλαμβάνουμε έχουμε πλήρη επίγνωση του θέματος και παρακολουθούμε την υλοποίηση και την συμπερίληψη των απαραίτητων πόρων στους προϋπολογισμούς.
Όσον αφορά τους σχολικούς συνοδούς είμαστε όλοι ευαίσθητοι και επικροτούμε την όποια συνεργασία μέσω διαλόγου για τη ρύθμιση των ζητημάτων τα οποία συνεχώς αναφύονται. Έχουμε να κάνουμε με παιδιά και επίκεντρο μας πρέπει να είναι πάντοτε το παιδί στη βάση πάντα του ορθολογισμού ούτως ώστε όσα παιδιά δικαιούνται κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων των σχετικά θεσμικών επιτροπών να έχουν τον σχολικό τους συνοδό. Έχουν γίνει ενέργειες, έχουν αυξηθεί τα κονδύλια για την ειδική εκπαίδευση, έχουν αυξηθεί από πέρσι οι σχολικοί συνοδοί και εισήγηση μας είναι όπως είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Παιδείας για συνολική ρύθμιση του ζητήματος πριν από τον Σεπτέμβριο του 2022 στα πλαίσια παραγωγικού διαλόγου και όχι αντεγκλήσεων.
Είμαστε εδώ έτοιμοι για συνεργασία.
13.7.2022