Δήλωση Βουλευτή κ. Γιώργου Κάρουλλα μετά την Επιτροπή Παιδείας

5 Οκτωβρίου, 2022

 

 

Όπως τονίστηκε στην Επιτροπή Παιδείας σήμερα, όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη για συνεχή βελτίωση του θεσμού των σχολικών συνοδών. Μιας απόλυτα χρήσιμης και αναγκαίας συνιστώσας για τα παιδιά με αναπηρίες, για τα παιδιά που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Όλοι και το τονίζουμε, πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες  πρόσβασης τόσο προς στη σχολική μονάδα όσο και προς τις διαδικασίες της μάθησης. Τα ζητήματα είναι πολλά, τόσο όλα τα κόμματα όσο και το Υπουργείο Παιδείας όπως τονίστηκε στην Επιτροπή από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, έχουμε την βούληση για την λήψη έμπρακτων μέτρων για ολοκληρωμένη διαχείριση των ζητημάτων του θεσμού των συνοδών είτε αυτά αφορούν τα σχέδια υπηρεσίας είτε επιμόρφωση είτε μισθοδοσία, γενικά την κατοχύρωση και αποτύπωση του επαγγέλματος του συνοδού.

Το Υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε τη δημιουργία του κέντρου αξιολόγησης των παιδιών με αναπηρία που εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς θα έχουμε ενώπιον μας σχετικό νομοσχέδιο για την βέλτιστη και ολοκληρωμένη επιστημονική αξιολόγηση των παιδιών και των αναγκών για συνοδό. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε δημιουργικά προς την κατεύθυνση της επίλυσης των όποιων ζητημάτων και όχι με αφορισμούς προς το Υπουργείο Παιδείας  για την τάχιστη ολοκλήρωση και διαχείριση του ζητήματος.

5.10.2022

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.