«Προετοιμάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάλεσε τις επόμενες μέρες και Εθνικό Συμβούλιο, στηρίζουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη αποστολή με τις γνωστές θέσεις της Τουρκίας περί δυο κρατών. Στοχοπροσηλωμένοι στο συμφωνημένο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται από τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Εγώ μόλις επέστρεψα χτες από τη Γερμανία και το Βερολίνο. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να δώσουμε ένα μήνυμα ξεκάθαρο στους συνεργάτες μας στην Ευρώπη. Πρόοδος στο κυπριακό βοηθάει και τις ευρωπαϊκές πολιτικές για καλυτέρευση των ευρωτουρκικών σχέσεων. Αυτό είναι το μείζον μήνυμα που μετέφερα στο Βερολίνο.
Αύριο πρωί αναχωρώ για τις Βρυξέλλες για επίσης σημαντικές επαφές με παράγοντες τόσο του Ευρωκοινοβουλίου όσο και της Κομισιόν αλλά και τον μεγάλο φίλο και της παράταξης και εμένα προσωπικά και της Κύπρου, τον Μάνφρεντ Βέμπερ, για να επαναλάβουμε και στις Βρυξέλλες το ίδιο μήνυμα. Είναι απαραίτητη η στήριξη της Ευρώπης για να έχουμε μια θετική κατάληξη. Δεν αναμένω λύση του κυπριακού στη Γενεύη αλλά τουλάχιστον να είναι απαρχή ενός ουσιαστικού διαλόγου για τη λύση του κυπριακού προβλήματος».
18/4/2021