Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο

23 Απριλίου, 2020

Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, η παρούσα κρίση που προκάλεσε η πανδημία απαιτεί ευελιξία και ταχύτητα στις αποφάσεις που αφορούν τόσο τη δημόσια υγεία όσο και τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας.

Τα στοχευμένα μέτρα που αφορούν τους εργαζόμενους και που εγκρίθηκαν σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της ευελιξίας και της ταχύτητας βάσει των οποίων κινείται η κυβέρνηση. Μέσω αυτών είτε γίνονται διορθωτικές κινήσεις είτε λαμβάνονται νέα δεδομένα υπόψη, όπως για παράδειγμα η ένταξη στα σχέδια νέων κατηγοριών οικονομικής δραστηριότητας από τις 13/4/20 μέχρι 12/6/20, το ειδικό σχέδιο για τους εργαζόμενους που για πρώτη φορά άρχισαν εργασία τον Φεβρουάριο 2020 και τον Μάρτιο 2020 αλλά και ο καθορισμός κατώτατου επιδόματος ανεξαρτήτως εισφορών.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το επίπεδο των κυβερνητικών αντανακλαστικών, που αποτελούν κατά την άποψή μας την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στις επιπτώσεις που επιφέρει η πανδημία και στους εργαζόμενους και στην οικονομία. Με διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και θετική προσέγγιση, η διαχείριση της παρούσας κατάστασης πραγμάτων καθίσταται ευκολότερη για όλους.

23/4/2020

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.