Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή

2 Νοεμβρίου, 2021

Η Κύπρος μέσω της παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σύνοδο Κορυφής για την κλιματική αλλαγή, υιοθέτησε τις πρωτοβουλίες και διακηρύξεις της COP26 ενώ την ίδια ώρα έγινε γνωστός και ο προγραμματισμός που αφορά τη διάθεση πέραν των 500 εκ. ευρώ μέχρι το 2026 για υιοθέτηση νέων πολιτικών και μέτρων που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος στην Κύπρο.

Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση τις εξελίξεις αυτές εφόσον πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν τα μέγιστα εκ μέρους της χώρας μας, η οποία ήδη πλήττεται από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με οδηγό τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού και τα όσα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει για τη μετάβαση στην Πράσινη Ανάπτυξη, αλλά και με την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας μέσω της πρωτοβουλίας που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αναλάβει και με άλλες χώρες της Αν. Μεσογείου για τον καταρτισμό ενός περιφερειακού Σχεδίου Δράσης, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής καθίσταται ένας ρεαλιστικός στόχος.

2.11.2021

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.