Δήλωση Βουλευτή κ. Πρόδρομου Αλαμπρίτη μετά την Επιτροπή Περιβάλλοντος

17 Νοεμβρίου, 2021

Συζητήσαμε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος το έντονο πρόβλημα που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα στην πόλη και επαρχία Λάρνακας με τη δυσοσμία από τις κοπριές. Ένα πρόβλημα το οποίο ήταν σε ιδιαίτερη έξαρση φέτος και επηρέασε και το κέντρο της πόλης, μη επιτρέποντας σε επιχειρήσεις εστίασης και άλλες να εργαστούν κανονικά αλλά και αφήνοντας μια πολύ αρνητική εντύπωση στους τουρίστες. Κυρίως όμως επηρέασε αρνητικά την ποιότητα ζωής των πολιτών της πόλης και της επαρχίας.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από το Τμήμα Περιβάλλοντος και τους επηρεαζόμενους δήμους και κοινότητες ώστε να μην επαναληφθεί την ερχόμενη άνοιξη και το ερχόμενο φθινόπωρο το ίδιο πρόβλημα. Πρέπει να αναθεωρηθεί ο κώδικας ορθής γεωργικής πρακτικής ώστε να μπορούν να κοπρίζουν τα χωράφια με χωνεμένη κοπριά αλλά και να έχουν την υποχρέωση οι γεωργοί να ενσωματώνουν την κοπριά την ίδια στιγμή στο έδαφος. Όποιος επιθυμεί να κοπρίσει τα χωράφια του θα πρέπει να παίρνει άδεια είτε από το αρμόδιο Τμήμα Περιβάλλοντος είτε από τις Αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, πρέπει να διοριστούν επιθεωρητές από τις τοπικές αρχές με την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος ώστε να ελέγχονται οι παρανομίες και να εφαρμόζεται η νομοθεσία.

17.11.2021

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.