O Δημοκρατικός Συναγερμός συνεχίζει να εργάζεται δραστήρια ενόψει της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό. Ο πρόεδρος του κόμματος, Αφέρωφ Νεοφύτου, συνάντησε σήμερα τους πρέσβεις της Σουηδίας και της Ουκρανίας και τους υπογράμμισε ξανά τις θέσεις μας για λύση του Κυπριακού στο συμφωνημένο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα.
Στην Κύπρο βρίσκεται σήμερα και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Ζοζέπ Μπορέλ ενώ χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεδιάσκεψη με την Καγκελάριο της Γερμανίας με την οποία συζήτησε βεβαίως και το Κυπριακό.
Η κινητικότητα σε σχέση με το εθνικό μας θέμα είναι δεδομένη. Γι’ αυτό απαιτείται εδώ και τώρα ομοψυχία. Πρέπει να μιλάμε την ίδια γλώσσα, να στέλνουμε το ίδιο μήνυμα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.
Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα και αδιαλλαξία, μόνο έτσι θα ελευθερώσουμε την πατρίδα μας από την Τουρκία. Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς, για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.
5/3/2021