Διακήρυξη Δημοκρατικού Συναγερμού για Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

17 Μαΐου, 2020

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας αποτελεί κι αυτή με τη σειρά της μέρα ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πορεία προς την κατοχύρωσή τους.  Όταν στις 17 Μαΐου 1990, η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, έγινε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στην έμπρακτη εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους και στην καθολική ισότητα όλων προς το δικαίωμα της αξιοπρέπειας και της επιλογής.   

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός τασσόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης βασισμένη σε θρησκεία, φύλο, καταγωγή, σεξουαλικό προσανατολισμό, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου.

Δικαιώματα όμως που πρέπει να διαφυλάσσονται και να ενδυναμώνονται διαρκώς εφόσον ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταστρατηγηθούν όταν ένα κράτος αδυνατεί να προστατεύσει τους πολίτες από τις πράξεις βίας που προκαλούνται από προκατάληψη ή που διαπράττονται με κίνητρο την προκατάληψη ή που δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων, την προστασία των θυμάτων και τη θέσπιση αυστηρών μέτρων τιμωρίας για τους ενόχους. Αφορούν και περιπτώσεις εκφοβισμού σε χώρους όπως είναι τα σχολεία, το περιβάλλον εργασίας, ή σε ιδιωτικούς χώρους που συχνά περνούν απαρατήρητες και περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα από αρνητικές εμπειρίες, όπως η λεκτική κακοποίηση και παρενόχληση.

Σεβόμαστε απόλυτα τη διαφορετικότητα, την ισότητα, τον απόλυτο σεβασμό στον σεξουαλικό προσανατολισμό. Καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα κάθε έκφραση ομοφοβικής ρητορικής μίσους και αναμένουμε μηδενική ανοχή από όπου και να προέρχεται.

17/5/2020

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.