Λ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: Πρέπει να επιδειχθεί από την Ε.Ε., μηδενική ανοχή προς τη Τουρκία

19 Σεπτεμβρίου, 2019

Παρέμβαση Ευρωβουλευτή Δημοκρατικού Συναγερμού Λευτέρη Χριστοφόρου στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση για την κατάσταση στην Τουρκία

Σε παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στην Τουρκία, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου στην συζήτηση ανέφερε:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, η δική μου χώρα εδώ και 45 χρόνια υφίσταται το σκληρό κι απάνθρωπο πρόσωπο της επεκτατικής και προκλητικής Τουρκίας. Εδώ και 45 χρόνια στη δική μου πατρίδα στην Κύπρο, παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, κατέχει τα εδάφη μας, παραβιάζει τα ψηφίσματα και τις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο την οποία απειλεί με εποικισμό.

Την ίδια στιγμή βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αγαπητοί συνάδελφοι Ευρωβουλευτές, εσείς  θα μπορούσατε να ανεχθείτε, η χώρα σας να βρίσκεται υπό κατοχή, να απειλείται και να εκβιάζεται από μία χώρα, όπως τη Τουρκία, που αυτή τη στιγμή χρηματοδοτείται και στηρίζεται από την ΕΕ; Η ΕΕ τόλμησε και πήρε σκληρά μέτρα εναντίον χωρών εντός και εκτός ΕΕ, εφαρμόζοντας αρχές και κανόνες. Οι ίδιοι κανόνες πρέπει να εφαρμοσθούν κι απέναντι στη Τουρκία. Δεν πρέπει να δεχτούμε εκπτώσεις για την Τουρκία και άμεσα να προχωρήσουμε στην εφαρμογή μέτρων εναντίον της Τουρκίας.

Αυτή τη στιγμή η Τουρκία όσο κι εάν εκβιάζει για το μεταναστευτικό, αυτή που εξαρτάται απόλυτα και πολλαπλάσια από την Ε.Ε., οικονομικά και εμπορικά είναι η Τουρκία. Κανένα ευρώ σε αυτήν τη χώρα που τρομοκρατεί εντός και εκτός Τουρκίας. Καμία στήριξη καμία βοήθεια καμία ουσιαστική συμπαράσταση προς όλους αυτούς οι οποίοι πραγματικά δημιουργούν πρόβλημα και αστάθεια εντός και εκτός Τουρκίας».

Κλείνοντας ο Ευρωβουλευτής τόνισε ότι:

«Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από ψηφίσματα. Οφείλουμε να αντιδράσουμε με αποφασιστικά μέτρα ενάντια στην Τουρκία. Να παγώσουμε άμεσα τα ενταξιακά κονδύλια προς την Τουρκία Καμία στήριξη και βοήθεια στη χώρα που παραβιάζει τις αρχές και αξίες της Ε.Ε. Μόνο έτσι η Τουρκία θα υποχρεωθεί να σεβαστεί τα ψηφίσματα και τις αρχές και αξίες της Ε.Ε».

Λευκωσία 19/9/2019

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.