Παρέμβαση Λευτέρη Χριστοφόρου, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, παρουσία του αρμόδιου Επίτροπου, Thierry Breton

28 Απριλίου, 2021

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την αναγκαιότητα να στηριχθεί η θερινή τουριστική περίοδος, σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου τόνισε την αναγκαιότητα η Ε.Ε. να παρέμβει δυναμικά και να στηρίξει τον Τουριστικό Τομέα ο οποίος υπέστην το μεγαλύτερο κτύπημα αυτή τη περίοδο.

Χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Χριστοφόρου ανέφερε:

“Αναμφίβολα Πανδημία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της, αφήνοντας καταστροφή και συντρίμμια στις οικονομίες. Είναι κοινή πεποίθηση ότι από όλους τους κλάδους της οικονομίας, ο κλάδος που υφίσταται τις μεγαλύτερές ζημιές είναι ο Τουρισμός μας. Είναι ο μόνος κλάδος που για 14 μήνες παραμένει κλειστός και γονάτισαν οικονομικά τόσο οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα όσο και οι επιχειρήσεις.”

Απευθυνόμενος, ο Λευτέρης Χριστοφόρου, στον αρμόδιο Επίτροπο, κ. Breton, που παρευρισκόταν στην συζήτηση στην Ολομέλεια, ζήτησε επιτακτικά την άμεση παρέμβαση διάσωσης του Τουρισμού.

“Από ότι θυμάμαι, κύριε Επίτροπε, η Ε.Ε. ποτέ στην Ιστορία της δεν στήριξε τον τουριστικό τομέα  και πιστεύω ότι τώρα δικαιούται και αξίζει της στήριξης της Ε.Ε., ο Τουρισμός μας. Ο Τουρισμός δεν είναι απλά ακόμη μία οικονομική δραστηριότητα. Για πολλές χώρες της Ε.Ε. αποτελεί την Ατμομηχανή των οικονομιών τους και δεν πρέπει η Ε.Ε. να αδιαφορήσει για αυτόν τον σημαντικό κλάδο.

Αυτή η ώρα είναι η ώρα της αναγκαιότητας διάσωσης του Τουρισμού, από την Ε.Ε. Απαιτείται άμεσα η ΕΕ να προχωρήσει σε Σχέδιο Διάσωσης του Τουρισμού, τόσο στη στήριξη της επανεκκίνησης του τουρισμού, όσο και στη διάσωση του, από οικονομική κατάρρευση.”

Συνεχίζοντας ο Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι:

“Μέχρι σήμερα δεν έφτασε η αναμενόμενη οικονομική στήριξη από την Ε.Ε.. Ήδη πολλές επιχειρήσεις αδυνατούν να επαναλειτουργήσουν και οδηγούνται σε οριστικό κλείσιμο. Κύριε Επίτροπε, οικονομική βοήθεια που αργεί να έλθει από την Ε.Ε., δεν είναι βοήθεια. Τώρα απαιτείται γενναίο σχέδιο Διάσωσης του Τουρισμού μας, διαφορετικά οδηγούμαστε σε καταστροφικά αδιέξοδα για τον Τουρισμό μας. Εάν η Ε.Ε. δεν κινηθεί με ουσιαστική οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων και επιχειρήσεων του Τουρισμού, τότε θα θρηνήσουμε στα ερείπια του Τουρισμού με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις κοινωνίες μας και την οικονομία.”

28/4/2021

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.