Σε 8 ημέρες, οι πολίτες αποφασίζουν για τη Βουλή της επόμενης πενταετίας και ποιοι θα τους αντιπροσωπεύουν.
Μέχρι σήμερα, από άλλα κόμματα οι πολίτες ακούν καταγγελίες, λαϊκισμό και πρόχειρες προσεγγίσεις χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα.
Η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία δεν προσφέρονται για πειραματισμούς.
Για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί πυλώνα διατροφικής ασφάλειας, εθνικής ανθεκτικότητας και ζωής της κυπριακής υπαίθρου.
Η κρίση του αφθώδους πυρετού και της ανομβρίας ανέδειξε την ανάγκη για σοβαρό σχέδιο, επιστημονική διαχείριση και άμεση στήριξη των παραγωγών.
Την περίοδο 2013–2023, προχωρήσαμε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του τομέα, με κατοχύρωση του Χαλλουμιού ως ΠΟΠ, μεταρρύθμιση της γεωργικής ασφάλισης, έργα διαχείρισης υδάτων και πλήρη αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την κυπριακή ύπαιθρο.
Συνεχίζουμε με ξεκάθαρο σχέδιο:
– Επιστημονική γεωργία και σύγχρονος πρωτογενής τομέας
– Μείωση του κόστους παραγωγής και της ενεργειακής επιβάρυνσης
– Στήριξη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας
– Διατροφική ασφάλεια και βιώσιμη ύπαιθρος
Με καθαρές θέσεις και συγκεκριμένο σχέδιο, ενισχύουμε τον πρωτογενή τομέα, προστατεύουμε την κυπριακή παραγωγή και δημιουργούμε προοπτική για τη νέα γενιά της υπαίθρου.
Αυτή είναι η διαφορά:
Σχέδιο απέναντι στον λαϊκισμό.
Υπευθυνότητα απέναντι στις πρόχειρες λύσεις.
Υπεύθυνα Μπροστά.
Αναλυτικότερα οι θέσεις του ΔΗΣΥ
Λευκωσία, 16 Μαΐου 2026


