Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Σύκα για 600 κοινωνικές κατοικίες στη Λεμεσό

14 Σεπτεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/sykas_new1.png

Έχοντας διαβάσει σήμερα τα δημοσιεύματα στον τύπο αλλά και την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι με μεγάλη απογοήτευση που ακούμε ότι ίσως το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόγραμμα προσιτού ενοικίου που έγινε ποτέ στην Κύπρο στα πλαίσια της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κράτους, τίθεται εν αμφιβόλω από την κυβέρνηση.

Το 2019 ο Δήμος Λεμεσού μαζί με τον ΚΟΑΓ έχουν συμφωνήσει να αξιοποιηθεί η περιουσία του Δήμου Λεμεσού, τριών τεμαχίων συνολικής αξίας 25 εκατομμυρίων, για να βοηθήσουμε στην απάβλυνση του μεγαλύτερου προβλήματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή και δεν είναι άλλο από τη φθηνή κατοικία και διαμονή προς τις ευάλωτες ομάδες, προς τα νεαρά ζευγάρια και προς αυτούς που έχουν ανάγκη. Σήμερα ακούσαμε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει το ανάλογο κονδύλι το οποίο είναι 5 εκατομμύρια τον χρόνο για 4 χρόνια για να στηρίξει το μεγαλύτερο κοινωνικό έργο της Κύπρου. Ως εκ τούτου, και έχοντας ενδιατρίψει σε λεπτομέρειες, ο Δήμος Λεμεσού έχει πάρει όλα εκείνα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για μείωση του κόστους, αξιοποίησε την εντολή του Δεκεμβρίου του 2023 από την προηγούμενη κυβέρνηση που δίνει περισσότερη δόμηση, με αποτέλεσμα το κόστος της Α’ φάσης των 138 μονάδων να μειωθεί κατά 30%. Οποιαδήποτε αφορμή και αιτίαση είτε γιατί σταμάτησε το επενδυτικό πρόγραμμα και δεν θα μπορούσε να εισέλθουν στα ταμεία του ΚΟΑΓ, είτε οτιδήποτε άλλο, θεωρούμε ότι δεν είναι ούτε φρόνιμο αλλά ούτε και εκφράζει αυτό που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε το μεγάλο πρόβλημα προσιτής κατοικίας και προσιτού ενοικίου.

Ως εκ τούτου, ως Δημοκρατικός Συναγερμός, θέλουμε να καλέσουμε πάραυτα την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση της.

Να τονίσω ότι χθες έχει δοθεί πολεοδομική άδεια για το έργο και αντιλαμβάνεστε ότι έχει εγκριθεί πολεοδομική άδεια γνωρίζοντας τις διαδικασίες έγκρισης και εδώ να διερωτόμαστε και να τα τσουβαλιάζουμε όλα σε ένα τίτλο ενιαίας κοινωνικής πολιτικής στέγασης και να έχουμε μπροστά μας το πλέον μεγαλεπήβολο έργο που προτίθεται και που πρέπει να γίνει στην Κύπρο.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας και καλούμε άμεσα τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει διευκρινίσεις και να βρει τους πόρους για να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το πρωταγωνιστικό για την κοινωνία μας έργο.

14.9.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.