Δήλωση Βουλευτή κ. Δημήτρη Δημητρίου για έκθεση Greco

3 Οκτωβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/10/ddemetriounew-03102023.png

Ο πέμπτος γύρος αξιολόγησης της Greco και η έκθεση που από χθες δημοσιοποιήθηκε είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να βελτιώσουμε τη χώρα μας στους τομείς που τουλάχιστον αυτή αφορά, δηλαδή στην κεντρική κυβέρνηση και στα όργανα επιβολής του νόμου.

Οι συστάσεις που καταγράφονται θα πρέπει να υλοποιηθούν, αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει να δούμε ως κράτος πως εφαρμόζονται μέχρι τέλους όλες οι συστάσεις και αυτού του γύρου και των προηγούμενων. Η ψήφιση, για παράδειγμα, των νομοθεσιών που αφορούσαν τη σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της διαφθοράς, την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, και το λόμπι, που καταγράφονται σε αυτή την έκθεση ως θετικό βήμα, θα πρέπει να ελέγχεται συνεχώς και η εφαρμογή τους.

Εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να συμβάλουμε και εντός κοινοβουλίου και εκτός, στην πρόθεση της κυβέρνησης για να συμμορφωθεί με τις συστάσεις. Την ίδια ώρα δηλώνουμε πως εκεί που βλέπουμε τυχόν απροθυμία στην εφαρμογή ή προσπάθεια αιτιολόγησης ζητημάτων που δεν δικαιολογούνται, θα ασκούμε κριτική και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που πρέπει.

3.10.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.