Δήλωση Βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη μετά την Επιτροπή Εσωτερικών

21 Σεπτεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/kyriakosxatzigiannis_1.png

Συζητήσαμε στην Επιτροπή Εσωτερικών το θέμα με τα τοπικά σχέδια στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Είναι όντως με λύπη μας που παρατηρούμε εδώ και κάποιες δεκαετίες, ουσιαστικά 20 ολόκληρα χρόνια να υπάρχει μια εκκρεμότητα η οποία εκκρεμότητα θα πρέπει να επιλυθεί τελεσίδικα με τη δημοσίευση των τριών τοπικών σχεδίων. Υπάρχουν τρία τοπικά σχέδια τα οποία έχουν να κάνουν με την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Είναι αυτό των Βρετανικών Βάσεων, είναι αυτό των κοινοτήτων και είναι το τρίτο τοπικό σχέδιο που αφορά τους Δήμους κατά κόρων Αγία Νάπα, Παραλίμνι και Δερύνεια. Η παρατεταμένη καθυστέρηση οδηγά στο να δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης όχι ευνοϊκές για τη συγκεκριμένη περιοχή. Θα πρέπει οπωσδήποτε χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις επιτέλους να δημοσιευτεί. Εντοπίσαμε, και μαζί με τους συναδέλφους του Δημοκρατικού Συναγερμού, μια ανάγκη και το έχουμε δηλώσει μέσα ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να δούμε πλέον τη διαδικασία της νομοθεσίας. Δεν είναι σωστό, δεν είναι σοβαρό, δεν είναι πρέπον αλλά δεν μπορούμε να το ανεχόμαστε πλέον να βαρκάρουν τοπικά σχέδια ή σχεδιασμοί ανάπτυξης που να παίρνουν 20 ολόκληρα χρόνια. Πέστε μου ποια είναι η λογική; Και πολύ σωστά αυτή η πολιτεία ήρθε και είπε στις περιπτώσεις ανάπτυξης έργων που έχουν να κάνουν με τις ΑΠΕ περιορίζουμε το χρόνο με one stop shop  σε περίπου 9 με 12 μήνες.

Στις στρατηγικές αναπτύξεις έχουμε πει ότι θα ολοκληρώνουμε σε ένα χρόνο και για τις αναπτύξεις που έχουν να κάνουν με το σύνολο της κοινωνίας ή με τοπικές κοινωνίες, να παίρνει 20 ολόκληρα χρόνια. Πραγματικά εμείς ως Βουλευτές θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τις συστημικές αδυναμίες και να έρθουμε να τις διορθώσουμε.

21.9.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.