Δήλωση Βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη για τα επιτόκια

26 Σεπτεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/kyriakosxatzigiannis_1.png

Είχαμε σήμερα συνέχιση της συζήτησης για το πρόβλημα που προκύπτει με την αύξηση των επιτοκίων. Σήμερα ήταν η σειρά της κυβέρνησης να έρθει να τοποθετηθεί για τυχόν προγράμματα ή μέτρα τα οποία θα λάβει ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα όλων εκείνων των ανθρώπων των οποίων τα δάνεια οδηγούνται μετά την αύξηση των επιτοκίων στα πρόθυρα των μη εξυπηρετούμενων. Δυστυχώς, και από πλευράς της σήμερα η κυβέρνηση, δεν μας έχει πει τίποτα. Ουσιαστικά παρουσιάστηκε ως εξ’ αποστάσεως θεατής του προβλήματος των επιτοκίων και πολύ δε περισσότερο και του προβλήματος της αύξησης των τιμών ή του πληθωρισμού. Καμία πολιτική, κανένα πρόγραμμα, κανένα χρονοδιάγραμμα. Ακούει, παραμένει σε απόσταση και δεν τοποθετείται. Αυτό και αν είναι τραγικό. Μια κυβέρνηση αντί να έρθει με πρόγραμμα απλώς να λέει παρακολουθώ και συνεχίζω να είμαι θεατής στο βίωμα των πολιτών τόσο ως επίπτωση της αύξησης των επιτοκίων, όσο και ως επίπτωση των αυξήσεων που έχουν να κάνουν με τον πληθωρισμό.Εμείς προειδοποιούμε την κυβέρνηση, θα μπούμε σε φαύλο κύκλο περαιτέρω αυξήσεων. Όλες οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν τις αυξήσεις και θα προβούν σε νέο κύμα αυξήσεων στα προϊόντα τα οποία πουλάνε ή στα προϊόντα τα οποία παράγουνε. Θα ακολουθήσει επίσης και διεκδίκηση αύξησης των μισθών από πλευράς των εργαζομένων γιατί εκ των πραγμάτων δεν μπορούν πλέον να αντέξουν με τους μισθούς χωρίς να υπάρξει αναπλήρωση της αγοραστικής τους αξίας. Άρα λοιπόν για όλα αυτά η κυβέρνηση, δυστυχώς, ούτε προβλέπει, ούτε βλέπει. Θέλει να εθελοτυφλεί και θέλει να λαϊκίζει λέγοντας ή χρησιμοποιώντας εργαλεία τα οποία μόνο εντύπωση και επικοινωνία προσφέρουν.

Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Θέλει να εθελοτυφλεί ότι αν περάσει ένα e-kalathi θα πει στον λαό και στο εισόδημα των 1000-2000 ευρώ ότι θα του λύσει το πρόβλημά του. Θέλει όλα να τα επιρρίπτει ως πρόβλημα αισχροκέρδειας και όχι ως πρόβλημα αύξησης των τιμών ή πολιτικής κατά του πληθωρισμού.

Αυτά κι άλλα πολλά, μας δημιουργούν μια έντονη ανησυχία, προειδοποιούμε ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Χρειαζόμαστε πολιτικές και πάνω απ’ όλα δεν χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση θεατή και εξ αποστάσεως άσκηση των υποχρεώσεων της.

26.9.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.