Δήλωση Βουλεύτριας κ. Φωτεινής Τσιρίδου μετά την Επιτροπή Εργασίας

26 Σεπτεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/photini_new-1.png

Σήμερα στην Επιτροπή Εργασίας, για πολλοστή φορά, μελετήσαμε το νομοσχέδιο για την τηλεργασία. Μετά από πολυάριθμες συζητήσεις και συνεδριάσεις καταλήξαμε σε ένα κείμενο που το Υπουργείο Εργασίας μάς απέστειλε ως το αναθεωρημένο κείμενο που συμπεριλαμβάνει, σε σχέση με το πλαίσιο για την τηλεργασία, τον ιδιωτικό τομέα, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τους ημικρατικούς οργανισμούς δηλαδή, και την Τοπική αυτοδιοίκηση. Οι συζητήσεις που έγιναν όπως είπα ήταν πολυάριθμες, οι συνεδριάσεις ήταν πολλές, τα Υπουργεία ήταν εδώ παρόντα στις συνεδριάσεις.

Σήμερα, Υπουργείο Εργασίας και Υπουργείο Οικονομικών, διαφώνησαν μεταξύ τους την τελευταία στιγμή σε σχέση με την συμπερίληψη για τους ημικρατικούς οργανισμούς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ζητήσαμε να επανέλθουν οι Υπουργοί, συντονισμένοι, για να μπορέσουμε να καταλήξουμε. Μας δυσαρέστησε το γεγονός ότι συνεδριάσαμε πολλές φορές, η θέση της κυβέρνησης ήταν συγκεκριμένη, σε σχέση με τη συμπερίληψη των ημικρατικών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συζητήσαμε και συμφωνήσαμε με την Επίτροπο προστασίας προσωπικών δεδομένων, το Υπουργείο Εργασίας, τη Νομική Υπηρεσία που συμβουλεύει τη Δημοκρατία.

Επομένως σήμερα δεν περιμέναμε αυτή την πολύ σοβαρή διαφωνία μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Εργασίας, και απαιτούμε τον συντονισμό τους. Απαιτούμε να επανέλθουν συντονισμένοι για να δούμε πως προχωράμε, να μπορέσουμε επιτέλους να ψηφίσουμε το πολυπόθητο νομοσχέδιο για την τηλεργασία που να καλύπτει τα συμφέροντα και να προστατεύει και τους εργοδοτούμενους αλλά και τους εργοδότες.

 

26.9.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.