Δήλωση Βουλεύτριας και Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου κ. Φωτεινής Τσιρίδου μετά την Επιτροπή Νομικών

11 Οκτωβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/photini_new-1.png

Συζητήσαμε στην Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων, και τον εκσυγχρονισμό του κανονιστικού πλαισίου Αστυνομίας και Πυροσβεστικής. Με ένα τροποποιητικό νομοσχέδιο που εισάγει νέο και διακριτό πειθαρχικό αδίκημα που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εντός των σωμάτων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Είναι μια ρύθμιση η οποία έγινε ήδη και για ολόκληρη τη δημόσια υπηρεσία μόλις πρόσφατα, και ήταν κάτι που το προωθήσαμε και το χαιρετήσαμε.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Είναι η πρακτική ενδυνάμωση της φωνής των θυμάτων που κατά κύριο λόγο είναι γυναίκες, θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης που νιώθουν την ανάγκη να μιλήσουν και να καταγγείλουν τέτοιες συμπεριφορές. Επομένως, δεν πρέπει μόνο να αποτελεί ποινικό αδίκημα αλλά και να αποτελεί ξεχωριστό πειθαρχικό αδίκημα εντός του Σώματος της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής όπως έγινε και στη δημόσια υπηρεσία.

Μέχρι τώρα αποτελεί απλώς εντός των Σωμάτων αυτών ανάρμοστη συμπεριφορά με βάση τον πειθαρχικό κώδικα. Επομένως, θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι ότι θέλουμε να δώσουμε φωνή στα θύματα και το μήνυμα ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα γίνονται αποδεκτά σ’αυτή την κοινωνία.

11.10.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.