Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Σύκα μετά την Επιτροπή Εσωτερικών

12 Οκτωβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/sykas_new1.png

Ξεκίνησε σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών η συζήτηση για τη δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης. Επί της αρχής, ως Δημοκρατικός Συναγερμός συμφωνούμε με την υλοποίηση της διαχρονικής προσπάθειας που έχει γίνει για τη δημιουργία του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ως πρώτη αντίδραση αυτό που θέλαμε να τονίσουμε είναι ότι υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να διευκρινιστούν, έχοντας κατά νου ότι το Υφυπουργείο  Μετανάστευσης διαφέρει κατά πολύ με τις αρμοδιότητες των άλλων Υφυπουργείων. Είτε λόγω της ζεύξης των διαφορών τμημάτων, είτε λόγω της ευαισθησίας, είτε λόγω της αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των δράσεων μας, ως ένα εθνικό πρόβλημα, αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να είμαστε και λελογισμένοι και σοβαροί, ώστε αυτό που λέμε, αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και γρήγορα αντανακλαστικά, να μπορούν να είναι εφαρμόσιμα τον ουσιώδη χρόνο που χρειάζεται για να λύσουμε το μεταναστευτικό.

Γι’ αυτό επαναλαμβάνω, θα αναμένουμε την κατ’ άρθρο συζήτηση για να τοποθετηθούμε σε σημαντικότατα θέματα δομής, αξιολόγησης, ένταξης υπηρεσιών κάτω από το νέο Υφυπουργείο και τα μνημόνια συναντίληψης που εμείς αισθανόμαστε ότι θα πρέπει να τα συζητήσουμε γιατί το μνημόνιο συναντίληψης θα πρέπει να δημιουργεί τις συνθήκες άμεσης και αποτελεσματικής δράσης. Και σε σχέση με την αστυνομία και σε σχέση με τα συναφή Υπουργεία, Εξωτερικών, Πρόνοιας και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται.

Επαναλαμβάνω, το μεταναστευτικό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το Υφυπουργείο Μετανάστευσης.

12.10.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.