Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας κ. Σάβιας Ορφανίδου για μέτρα στήριξης και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την οικονομία

13 Οκτωβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/saviaorphanidou_new-1-1.png

Η έκρυθμη γεωπολιτική κατάσταση, με τις αλλεπάλληλες πολεμικές συρράξεις, πυροδοτεί συνεχώς νέες αλυσιδωτές αντιδράσεις επιφέροντας κρίσεις σε όλους τους τομείς, με αντίκτυπο και στην οικονομία.

Τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη, τώρα, άμεσα. Η ακρίβεια, η συνεχιζόμενη αύξηση των δανειστικών επιτοκίων καθώς και του κόστους στέγασης, έχουν πλήξει σημαντικά τα ευάλωτα νοικοκυριά καθώς και τη μεσαία τάξη.

Έχουμε καταθέσει υπεύθυνα και με προσοχή, απ’ την πρώτη στιγμή, συγκεκριμένες προτάσεις, ικανές να δώσουν οικονομική ανάσα στους πολίτες χωρίς να διαταράσσουν τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Όπως:

  • Προσωρινή επαναφορά των μέτρων για τα καύσιμα και το ρεύμα
  • Σταδιακή κατάργηση του τέλους εταιρειών των €350
  • Επιτάχυνση των σχεδίων για εξοικονόμηση ενέργειας και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
  • Εφάπαξ εισοδηματική στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών
  • Φορολόγηση με βάση το οικογενειακό εισόδημα
  • Μείωση του φόρου επί των τόκων εισπρακτέων από 30% σε 17%.

Περιμένουμε την ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση από πλευράς κυβέρνησης.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν επαναπαύεται. Βγαίνει και πάλι μπροστά.  Διοργανώνουμε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης -την ερχόμενη Παρασκευή- με θέμα «Οι προκλήσεις και το μέλλον της Οικονομίας μας. Εισηγήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές».

 

Με όλους τους φορείς της οικονομίας, πρώην υπουργούς και αναλυτές από Κύπρο και Ελλάδα. Στόχος ο καταρτισμός πρόσθετων και ολοκληρωμένων προτάσεων για την ενδυνάμωση της οικονομίας μας και για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων.

13.10.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.