Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Σύκα μετά την Επιτροπή Εσωτερικών

26 Οκτωβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/sykas_new1.png

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών το νομοσχέδιο που άπτεται της μεταρρύθμισης όσον αφορά στις σχολικές εφορείες στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι η τελευταία πράξη – συζήτηση που άπτεται γενικότερα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη σημερινή συνεδρία συζητήσαμε το νομοσχέδιο επί της αρχής. Θα ακολουθήσει η κατ’ άρθρο συζήτηση. Η γενικότερη φιλοσοφία της νομοθεσίας άπτεται της ενοποίησης των σχολικών εφορειών στους 20 δήμους όπως ισχύει στον Περί Δήμων νόμο της νέας μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Καθορίστηκε ο αριθμός των αιρετών, αλλά και ο αριθμός των διοριζομένων και στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών θα ξεκινήσει η κατ’ άρθρο συζήτηση για να μπορέσουμε τάχιστα να οδηγηθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια και να ψηφίσουμε. Ως βασική αρχή, με την οποία συμφωνούμε, υπό τις περιστάσεις και λέω πάντα  υπό τις περιστάσεις γιατί η μεταρρύθμιση έγινε στα πλαίσια μιας γενικότερης συναίνεσης,  θα είναι, όπως είπα και προηγουμένως, η συνένωση των σχολικών εφορειών στους 20 δήμους. Ανάλογα με τον αριθμό των σχολείων θα καθορίζεται και ο αριθμός των διοριζομένων και οι άλλες πτυχές της νομοθεσίας παραμένουν ως έχουν.

Εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα μελετήσουμε την πρόταση της κυβέρνησης. Θεωρώ ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια ή την ευχέρεια, αν θέλετε, να προβούμε σε σημαντικές αλλαγές. Ως φιλοσοφία συμφωνούμε, αλλά ίσως κάποια θέματα που άπτονται είτε της αριθμητικής εκπροσώπησης, είτε της περιφερειακής εκπροσώπησης, να πρέπει να τα συζητήσουμε. Θα είμαστε εδώ να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε.

26.10.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.