Δήλωση Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και Προέδρου ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου σε σχέση με την πρόταση νόμου για εκφοβισμό

8 Νοεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/ypovoli_AnnitaDemetriou-4.png

 

Σήμερα στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι το bullying δεν είναι πλέον ανεκτό.

Μέσα από κατασταλτικά μέτρα ισχυροποιούμε το θεσμικό πλαίσιο με στόχο τον περιορισμό αυτού του νοσηρού φαινομένου. Τα τελευταία άλλωστε περιστατικά εκφοβισμού καταδεικνύουν την ανησυχητική αύξηση και τάση του φαινομένου αυτού.

Θέλω να ευχαριστήσω και τον συνάδελφο Ανδρέα Πασιουρτίδη που μαζί καταλήξαμε σε αυτό το ενοποιημένο κείμενο, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις και εισηγήσεις τους.

Αυτό που πρέπει να πούμε σήμερα είναι ότι η ενοποιημένη πρόταση Νόμου θεσπίζει ένα νέο ποινικό αδίκημα, αυτό του σχολικού εκφοβισμού, γιατί το υφιστάμενο πλαίσιο δεν είναι αρκετό και περιλαμβάνει τον σχολικό, εργασιακό και εκφοβισμό στο στράτευμα και στον αθλητισμό.

Θέλουμε να συγκεκριμενοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό όλες αυτές τις εισηγήσεις που ακούστηκαν και να τεθεί ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για να δοθεί ένα πολύ ηχηρό και ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία.

 

8.11.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.